2007. augusztus 7., kedd

Végül Gorka alapított új jobboldali párt

Végül Gorka alapított új jobboldali párt
2007.02.01 11:34:26

De a vitéz úr már fotózkodott Grespik ügyvéd úr társaságában - ergo tutira lesz valami szerepe.
Nem tudom Humorfesztivál van-e még, de ez hála égnek csal egy kis mosolyt az arcunkra ebben a nemzethalálos évben:))

"A témát a klubrádió gerjesztette,megrendelésre nyilván,"






Kinek a zászlaját bontja Gorka?
A jobboldalhoz kötődő biztonságpolitikai szakértő Orbánnal szemben építene pártot



Kossuth téri triumvirátus 2006. szeptember 23-án - Gorka Sebestyén, Molnár Tamás és Takács András
Kép: Reviczky Zsolt
A jobboldal egységét kifejező Orbán Viktor-tétel szerint egy a tábor, egy a zászló. Ezt azonban egyre többen látnák másként. Mostanság inkább zászlóerdő körvonalai jelennek meg. Kevéssel azután, hogy kirobbant a Schmidt Mária állítólagos jobboldali pártalapítási tárgyalásairól szóló médiabeli szópárbaj, Gorka Sebestyén jelentette be, hogy hamarosan konzervatív pártot alapít.

Ez a kezdeményezés is arra a logikára épül, amelyre sok korábbi Fideszkritika. Nevezetesen: két elveszített parlamenti választás után, akármilyen jól álljon is most a közvéleménykutatásokban, Orbán Viktor nem vezetheti győzelemre a jobboldalt. Gorka szerint a Fideszen belül két jelentős csoport nyújthat alternatívát: Schmidt Mária és Stumpf István körül szerveződhet az egyik, háttérbe szorult volt alapemberek, mint például Pokorni Zoltán, alkothatják egy másik magját. Mindemellett Gorka nem egykori fideszesekre kíván építeni. Csak olyanokra számít, akik érintetlenek maradtak a rendszerváltást követő időszak politikai világától. S bár a biztonságpolitikai szakértőként ismertté vált történész a Kossuth téri radikálisok között is feltűnt, sőt beszédet mondott, állítja, hogy nem erre a körre támaszkodik, hanem a konzervatív szellemi világ később megnevezendő jeleseire.

Ez a párt nem az a párt
Gorka Sebestyén szervezetet alapít

"Valószínűsíthető, hogy a 2010-es választások előtt alakul egy mérsékelt jobboldali párt. De ez a párt nem az a párt" - kommentálták lapunknak konzervatív politikusok azt, hogy Gorka Sebestyén biztonságpolitikai szakértő a Klubrádió keddi élő műsorában egy új jobboldali párt létrehozását jelentette be.

A politikai formációt a Fideszszel szemben határozta meg Gorka, ezért "első hallásra" úgy tűnhetett: ez az a párt, amelynek szervezésével a Magyar Nemzet néhány hete Schmidt Máriát vádolta meg.



"A politikai formációt a Fideszszel szemben határozta meg Gorka, ezért "első hallásra" úgy tűnhetett: ez az a párt, amelynek szervezésével a Magyar Nemzet néhány hete Schmidt Máriát vádolta meg. "


Hja persze..
Már annak,aki azt szerette volna hallani.. Így persze könnyű.. )

Gorkát legfeljebb a Kossuth-tériek kereshették meg: zsák a foltját, ugye. Egyébként meg nekik tolmácsolt a maratoni térhugyozás idején.

Gorka komolytalan. Hozzá képest Torgyán a megfontolt államférfi.

Az új párt a cserbenhagyott jobboldaliakra számít


2007. január 31., szerda 8:56

Új jobboldali párt alakul néhány héten belül - erősítette meg a Magyar Rádiónak Gorka Sebestyén biztonságpolitikai szakértő. A Fejlődő Demokrácia és Nemzetközi Biztonsági Intézet ügyvezető igazgatója elmondta: meghatározó jobboldali értelmiségiek keresték meg ezzel az igénnyel.

Szerinte azért van szükség az új politikai szervezetre, mert a Fidesz csak kifelé hirdet demokráciát, belül nem demokratikus, ráadásul szembefordult az általa korábban hirdetett jobboldali, antikommunista értékekkel.

Az új párt a cserbenhagyott jobboldaliakra számít, azokra, akik elégedetlenek a legnagyobb ellenzéki párt politikájával. A biztonságpolitikai szakértő egyelőre nem nevezte meg az új jobboldali párt alapítóit, illetve várható vezetőit. Azt ugyanakkor megjegyezte, hogy semmi köze nincs a Schmidt Mária nevével fémjelzett kezdeményezéshez.

- Ön azt írja, egyértelmű az ön számára, hogy a legnagyobb ellenzéki párt végzetesen célt tévesztett, és a párt egységének fenntartása érdekében az '50-es évekre emlékeztető politikai módszereket kezdett alkalmazni. Ebből az én számomra az következik, hogy másféle párt alakításán gondolkodik, mint amilyen most a Fidesz.

- Így van, jól látja. Először azzal szeretném pontosítani, hogy nem én akartam alapítani egy pártot, hanem engem kerestek fel egy ilyen ötlettel. Látom benne a fantáziát, és ehhez fogok csatlakozni. Itt elsősorban egy valódi jobboldali pártról lesz szó, amely nemcsak kifele hirdeti azt, hogy igazi demokráciát szeretne látni Magyarországon, hanem a belső rendszerén belül, a döntéshozatali mechanizmusain keresztül demokratikus pártként működik.

- Ilyenkor természetesen adódik a kérdés, hogy kik keresték meg? Sokszor lehetett arról hallani, és a Magyar Nemzet ominózus cikke óta meg aztán még többször, hogy Schmidt Mária készül egy új jobboldali párt alapítására. Ők keresték meg önt, vagy mások?

- Nem, nem a Schmidt-féle kezdeményezésről van szó, de lehet azt is tudni, hetek-napok kérdése, hogy pontosan kikről van szó, ki lesz hirdetve. Úgy látom, nemcsak mi leszünk itt új pártként, hanem a Schmidt-féle kezdeményezés lehet, hogy valamit eredményez, de azt hiszem, nyárra több ilyen kezdeményezés lesz.

- Elemzőként milyen tömegbázist, vagy milyen bázist lát egyáltalán az új párt, vagy pártok megalakítása mögött?

- A keddi interjúm után tömeges e-maileket kaptam a hallgatóktól. Azt hiszem, ez már jelez valamit, hogy bázis van. Olyan emberekről lehet szó, akik úgy látják, hogy a Fidesz nem úgy működött az elmúlt pár év alatt, ahogy kellene. Nem képviseli igazán a modern, jobboldali értékeket, és nem működik demokratikusan. Ilyen szavazókra, ilyen bázisra számítunk. A másik dolog, hogy én mint elemző, nagyon hiszem azt, hogy a szeptemberi-októberi események után egy cserbenhagyott jobboldali tömegről lehet beszélni, és ezekre is számítunk.

- Azt jósolja, hogy az idén akár három párt is alakulhat a jobboldalon. Kik lennének, vagy lehetnek a többiek? Persze, még azt sem tudjuk, hogy kik azok, akik önnel alapítanának új pártot.

- Azt hiszem, azt mindenki tudja, aki figyelte a Fidesz fejlődését az elmúlt hat-nyolc év alatt, hogy a Fidesz nem igazán normális pártként működik, hanem nagyon különböző érdekcsoportokból áll ez az úgynevezett párt. A sokféle érdekcsoport közül van három nagyobb érdekcsoport. Orbán Viktor körül van egy csoport, akkor van a Schmidt Mária-féle kezdeményezés, ez sem titok manapság, oda csatlakozik Stumpf úr, és van egy harmadik, kisebb érdekcsoport. A Fideszen belül van ilyen lehetőség, nem tudom, hogy ők mit terveznek, mikorra és hogyan, de a Fideszen kívül is látom azt, hogy mások is ebben gondolkodnak.

- Nagyon sokszor elhangzik a Fideszt ismerők szájából, hogy észlelhető a Fideszen belül egy nemzedéki ellentét is. Tehát azok a fiatal fideszes politikusok, akik egy-két-három éve lettek aktívak a Fidesz színeiben, úgy érzik, hogy a Fideszt alapító „idős” politikusok elkoptak a politikai küzdelmekben Magyarországon, és a választások kétszeri elvesztése után ideje lenne annak, hogy cseréljenek. Lehet, hogy ők is megpróbálnak esetleg kiválni az anyapártból, és valamiféle új pártot alakítani?

- Ezt nem tudom, de amit mond a nemzedékről, nagyon is igaz. Nem értik a Fideszhez közeli fiatalok, hogy hogyan lehet, hogy a magyar jobboldal az elmúlt fél évben a jobboldali sajtón keresztül azt hirdeti, hogy nem szeretjük Amerikát, és hogy Putyin egy jó vezér, hogy a latin-amerikai, félig marxista vezetők szimpatikusak. Nem értik, hogy mi történik. Nem egyezik a Fidesz sem a régi, antikommunista Fidesszel a 80-as évekből, sem a 90-es évek második felében tapasztalt, látott, igazán konzervatív Fidesszel. Valami történt, és ez sok embernek nem tetszik.

- Igen ám, csakhogy a magyar belpolitikai helyzet bebetonozottnak tűnik, van a két nagy oldal, és a két oldalon két nagyhatalmú, nagy tekintélyű vezető: Orbán Viktor az egyik oldalon, Gyurcsány Ferenc a másik oldalon. Ahhoz, hogy valaki új párttal, legalábbis a győzelem reményében próbálkozzon, ahhoz hasonlóan nagy formátumú vezető egyéniség kell. Van-e önöknek ilyen?

- Ez ügyben tárgyalunk. Nem tudok neveket mondani. Amit a két vezérről mondott, ez így van, és ez gyökeresen minősíti a magyar politikát. Egészségtelen. Nem lesz könnyű, de vállaljuk.

- Vessünk egy pillantást a baloldalra. Mikor az egész magyar belpolitikai helyzetről beszélünk, akkor nem lehet semmiképpen figyelmen kívül hagyni azt, hogy a jobboldal helyzetét meghatározza a bal, és a baloldal helyzetét a jobb, hiszen kialakul egyfajta egyensúly. Mi történik a baloldalon, mit lát ön, milyen folyamatokat lát, lát-e hasonló folyamatot, mint a jobboldalon?

- Nagyon nagy különbség van a két párt között, és látjuk azt, hogy az MSZP - ennek történelmi okai vannak - egy sokkal több szárnnyal rendelkező, igazán heterogén párt. Ott többször történik, hogy a párt bírja az intézkedéseket. De míg az MSZP nyíltan vállalja ezt a fajta beszélgetést a bennfentes emberekkel, a jobboldali párt, a Fidesz ezt nem tűri, és ezért is sok ember nem látja a belső rendjét egészségesnek. Ezért is van az, hogy az MSZP sokkal erősebb pártnak látszik, mivel hajlandó megengedni a tagjainak, vezetőinek, hogy ilyent tegyenek.

- Ha megalakul az az új párt, aminek ön most a szervezésén dolgozik, akkor milyen viszonyra törekszik a Magyar Szocialista Párttal, illetve a Szabad Demokraták Szövetségével, enyhül-e valamelyest ez a kemény szembenállás, ami most tapasztalható?

- Hamarosan ki fogjuk hirdetni a párt alapdokumentumait, de egy dologról már tudok beszámolni, hogy nagyon kemény feltételrendszert szabunk magunknak a régi rendszerhez, a Kádár- és a Rákosi-rendszerhez viszonyítva. Úgy látjuk, hogy nem történt annakidején valós rendszerváltás Magyarországon, és nem vagyunk hajlandók olyan emberekkel együttműködni, akik részei voltak az elmúlt rendszernek. Ha olyan emberről van szó, akinek nem volt köze a Központi Bizottsághoz, vagy nem volt köze a III-as Főcsoportfőnökséghez, akkor az illető jöhet, de ez kőbe vésett alapszabály lesz nálunk, hogy aki támogatta a régi rendszert, annak ne legyen köze a közjog gyakorlásához Magyarországon.

Kristóf Gábor, MR
http://www.radio.hu/?cikk_id=212612/2007-01-31_08:56:48


"Mondja valaki, hogy valamiben nem kezd teljes egység kibontakozni bölcs megmondóink körében! Long live USA, long US Army, long live US Navy!"



Mondjuk, tegyük félre az ideológiát meg amúgy ....



De ez a hirtelen USA-barát nyáladzás, szvsz most még ráadásul kontraproduktív is...
Medgyessy mikor aláírta a levelét a törvénytelen iraki megszállás érdekében..legalább
azt hihette, a győztesekhez húz...

No de most.. mikor Bush-tól és neokonjaitól húzodik el,és határolódik el szinte mindenki... éppen most őket nyalogatni..:)

"Szerinted belemegy a fidesz Orbánnal még egy választási kampányba?"


Fene tudja.


Viszont attól hogy a Fazekas/Annus-félék szervezett csalása miatt Murofusi csak második lett Atéhnban az olimpián- emlékeim szerint ez őt nem arra buzditotta hogy neki kéne abbahagynia vagy visszavonulnia....

Pedig az csak sport.


A sakkjátszma elkezdödött.Ne hígye bárki, hogy Gorka, aki karrierjét Orbán által felfutatott Euroatlanti Intézetben töltötte, hogy Orbán ellen fordul.Ez a parasztvakítás.Gorka tesz egy lépést, hogy menekülésí útvonalat adjon annak a hazai és globális tökés elitnek, hogy az MSZP-SZDSZ hátteréből kíhátrálva(anno MDF-ANTALL mögött állt, a meggazdagodás érdekében) megint egyűtt álljon.Mivel Orbán Néppárttá alakította a Fideszt és sokszínű tagsággal rendelkezik, aminek az alap értéke, hogy a haza midenek előtt, ezért kell egy szelep a jobboldalon, ahol visszahozzák a a polgári oldalra a "globalizmus" csatornáit is itthon és nemzetközileg, főleg a jelenlegi Őnkormányzati Választások konstelácíójában.Ez csak úgy lehetséges, ha már nyolc éve tökeellenes, piacellenesnek beállított Orbán mellett van egy másík csapat, aki ezt a célt tudja szolgálni, de háttérben nem Orbánnal szemben, csak (látszolag), hogy a hatalom megszerzése után mögé állnak.Azt gondolom, hogy Gorkáék, kíoltják az MDF, Dávid-Boross féle probálkozásokat, ami a poszkomcsikkal való kokettálást jelenti, s ami már kényelmetlen a nyugati tökének is, Gyurcsány tevékenysége és megnyílvánulásai miatt.Ha valakí nyított szemmel és füllel jár, akkor ezt már felfogta, és érzékelte, főleg okt.23 után, hogy a pasast leirták.Most Szili Kati van kínézve a szocik "balodal" élére.A napokban is Ő tárgyal Wasingtonban a Vízumkérdésről, meg egyebekről.Tom Lantos patronálásával.Tehát Dávid dobva, Gyurcsány dobva, csak ídő kérdése, hogy mikor kapják meg a selyemzsinort.Na ezért ez a nagy felhajtás a Média részéről is, mer úgye a csokosoknak is vége. Orba-szájba megy a propoganda, meg a terelős "Szembenézés" és egyébb baromság.A Fodor féle SZDSZ vonal sem véletlen, hogy új alapokra kell helyezni a jobboldallal való kapcsolat szöveget, s az az erölködés, melyett az SZDSZ begyepesedett(egzisztencíális okok miatt) támad, és Kokát akarja.Veszett fejsze nyele.A Fidesz-MPSZ meg megy a maga utján, végzi dolgát és hazai társadalom szövetében építkezik, megbontva a 40 éves Diktaturában kíépített hálózat szétbontásával.Na ez Orbán feladata, s ezt nagyon jól teszi, sőt eredményesen, mert tudja mit akar.Így talán a Renszerváltoztatá 20. évére végre valóban átalakulunk egy Demokratikus többpárt Rendszerré.Igaz Orbán már 89-ben az elhíresűlt beszédében elmondta, hogy"itt ez az üres koporsó, melyben eltemetjük fíatalságunk, s lehet, hogy az elkövetkező 20 évünk"Milyen igaza volt, mert mindig is pragmatikusan látta dolgokat, s ez jellemző rá a mai napig.


A MIÉP egy kicsit kivétel, ez igaz. De a MIÉP tkp. a csurkai MDF folytatása volt Antall után, és az első parlamenti ciklusban alakult - de csak 1998-ban jutott be. Aztán vége.

"Dávid Ibolyát is le akarták savazni, "



Ez igaz?:))
Uram ne hagyj el, csak nem ma, gyurcsanyo ui látogatásakor?


Vagy még korábban, a gonosz leisztinger?
Vagy visszakövetelik most a sorstalanság Barbalics producer sógor által nyomtalanul elsíbolt millirádot?

Nincsenek megjegyzések: