2007. augusztus 7., kedd

Miért nem ül Princz?

Miért nem ül Princz?
2006.07.12 17:38:54

Azért nem ül Princz, mert akkor mindegyik ülhetne.

Meg kell nézni, hogyan alakult az elmúlt években egyesek vagyongyarapodása – védte meg a tervezett intézkedések egyikét Kóka János gazdasági miniszter a köztelevízióban. A tárcavezető azt is hozzátette: rengetegen – úgy egymillióan – lehetnek azok, akik minimálbérre vannak bejelentve, de valójában sokkal többet keresnek, s ezzel lényegében kivonják magukat a közteherviselés alól. Kóka kárhoztatta azokat is, akik azzal „szórakoznak”, hogy luxusingatlanjaikat társasházzá alakítják át, hogy elkerüljék a luxusadót.

Az üzletember-miniszter – aki egyébként milliárdos vagyona egy részét az állammal való üzletelésből szerezte –, vagyonbevallása szerint nem extrém módon gazdag ember. Van ugyan kettő és egynegyed lakóháza Budapesten (hogy melyik kerületben, azt a vagyonbevllásban nem szerepelteti, holott kellene), van üdülője, sőt egy 3,29 négyzetméteres folyosórészletet is tartósan bérel. Ugyancsak Budapesten rendelkezik egy 13 négyzetméteres garázzsal, de hogy mit tart benne, azt nem tudjuk, mert semmilyen járművet nem birtokol – a bevallás szerint.

Az viszont közismert, hogy Kóka János szeret repülni, eddig úgy tudtuk, helikoptere is van hozzá, azonban kiderült: a légi jármű nem az övé, hanem a Rumed 2000 Kft.-é, igaz, ez pedig – 51 százalékban – Kókáé. A helikoptert Kóka szabályos keretek között időnként bérbeveszi a cégtől, még fizet is érte. Szóval kibérli magának – magától.

Az persze nem is csoda, hogy a miniszter nem magánszemélyként birtokolja a gépet, mert így sokkal olcsóbb a fenntartása. Igaz, az állam így kevesebb bevételhez jut, de ez nyilván nem adóelkerülés.

Kókának meg nem erősített hírek szeruint egy R44 Raven II típusú gépe van, vagyis nincs, csak a cégének. A helikopter a gyártó honlapja szerint nagyjából 365 ezer dollárba kerül, ez 70 millió forintnál is többet jelent, plusz az ÁFA. Az ÁFA, amelyet Kóka magánemberként nem nyelhetne le, ám cégén keresztül simán visszaigényelheti, meg persze a gép árával csökkentheti az adóalapját: kevesebb társasági adó, nyereségadó stb.

A gépet nem elég megvenni, üzemeltetni is kell, és ez sem olcsó mulatság. A cég honlapja szerint kb. 150 dollár óránként az üzemeltetési költség – Amerikában –, de legyünk nagyvonalúak: nagyjából ennyi lehet nálunk is. Plusz ÁFA, ami szintén leírható. A költség pedig elszámolható.

A helikopterekre (mint minden más légi járműre is) igen szigorú szabályok vonatkoznak: üzemben tartási engedélyre, tipusalkalmassági vizsgára, zajminősítésre van szükség, lajstromba kell őket venni, a fel-és leszállóhelyeket is engedélyeztetni kell. Mindezen hatósági engedélyek beszerzéséért fizetni kell, nem csekély összeget. Egy egyszerű üzembentartási engedély például olyan 180 ezer forint. A hatósági engedélyek egy részét évente kell megújítani, másikukat pedig hosszabb időközönként, illetve akkor, ha valamilyen változást eszközölnek a gépen. Ez egyébként lényegtelen, a lényeg: a gépet tulajdonló, üzemben tartó cég ezt is elszámolhatja. Mint ahogy a nem kevés éves biztosítási díjat is.

Első hallásra furcsának tűnhet, de a helikopterek, repülők, hajók után nem kell éves adót fizetni. Ez azért érdekes, mert egy tízezer forint értékű Trabant után például gépjárműadó fizetendő (éppen most készül a kormány ezt is jócskán felemelni), egy soktízmilliós másik járműért úgy látszik, nem. Legalábbis az APEH munkatársai hosszas keresgélés után sem tudták megmondani: kell-e fizetni adót egy helikopter után vagy sem, de úgy vélték: nem.

Mindent összevetve: Kóka János jól jár, hogy nem magánemberként vásárolt és üzemeltet helikoptert. Az állam? Az persze nem.
Császár Előd-szindróma. Elkenni nem lehet, de kivárást jutalmazni simán.

Princz Gábort és társait 36 milliárd forint vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja a Fővárosi Főügyészség. A vádirat szerint a Postabank egyes vezetői 1995 és 97 között sorozatosan félrevezették a tulajdonosokat és bankfelügyeletet – adta hírül az RTL Klub. Princz Gábornak a Budai Hengermalom megvásárlása miatt is bíróság elé kell állnia. A főügyészség 120 millió forint értékű hűtlen kezeléssel gyanúsítja a volt bankvezetőt.

Vajjon bevonták Princz útlevelét?
Vagy a papa ÁVH-s kapcsolatai(múltja) elég volt ahhoz, hogy ezt meg akadályozza. Princz pedig ugyan úgy eltűnik külföldön, mint annak idején a magyar csapat homokos úszómenedzsere...

Egyébként miért nem ül Prinz, legalább előzetesben?
Ennél kevesebbért mondjuk Szabados államtitkárt letartóztatták,,,
Ha megszorul, úgy csinál majd, mint a négyszázmilliót sikkasztó úszómenedzser, aki elhúzott Izraelbe, amint forróvá vált a talpa alatt a talaj..

Hűtlen kezelés gyanúja miatt kedden vádemelési javaslattal továbbítja az ügyészségre az Országos Rendőr-főkapitányság a Princz Gábor és társai ügyében lezárt nyomozás iratait – tudta meg a Magyar Nemzet. A volt bankár ügyvédje a lezárt rendőrségi vizsgálat és a Budai Hengermalom Rt. üzletrészének postabanki felvásárlása ügyében jelenleg is tartó ügyészségi nyomozás egyesítését javasolja a vádhatóságnak.
Az elhúzódó iratismertetés miatt csak kedden kapja meg a nyomozati anyagot a Fővárosi Főügyészség – értesült a Magyar Nemzet. Az ügy egyik gyanúsítottjának ügyvédje kérelmezte, hogy a továbbítás előtt még tanulmányozhassa a közel 80 ezer oldalas nyomozati anyagot.

Nehéz-Posony István, Princz Gábor védője a Magyar Nemzetnek azzal indokolta a két ügy egyesítéséről szóló javaslatát, hogy korábban a rendőrség a Postabank volt vezetője ellen még visszaélés vétsége miatt nyomozott, az újabb gyanúsítás szerint azonban védencének és hat társának teljes működését hűtlen kezelésnek minősítik. Ha az összes ügyletet így tekintik, mert a bank üzletpolitikája hibás volt, akkor ennek csak egyik eleme a Hengermalom-ügy – tette hozzá az ügyvéd.
Ismeretes: a bank Princz Gábor utasítására, az 1998-as választási kampány elején – üzleti érdekeivel ellenkezően – 300 millió forintot fizetett az MSZP akkori alelnökének, Máté Lászlónak a Budai Hengermalom Rt.-ben lévő ötvenszázalékos üzletrészéért. A szakértők szerint csak 179 milliót forintot érő üzletrész tulajdonosváltásának iratai később rejtélyes módon eltűntek a cégbíróság dokumentumtárából.
A Hengermalom-üzlet körülményeit a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vizsgálja, Princz és társai ügyében pedig a rendőrség az ügyészséggel összhangban jelentette ki: a nyomozás lezárult.

Vádirat készült Princz Gábor számára.
Helyettesének fiát most találták meg a Dunába, mit tudhatott ez a szerencsétlen?
"A milliárdos bankár halott fiát találták meg a Dunában
A rendőrség hétfőn az Indexnek megerősítette: Antal Zoltán holttestét találták meg szombaton a Duna XXII. kerületi szakaszán Budapesten. Az első orvos szakértői vélemény a bűncselekmény gyanúját kizárta. A fiatalember holttestét jelenleg boncolják. Minden jel arra utal, hogy öngyilkosság történt, de a rendőrség a gyilkosság lehetőségét sem zárta ki.
... A Dunában talált férfit három hete kereste a rendőrség. Az ország egyik leggazdagabb emberének, a Postabank volt vezérigazgató-helyettesének fia feltehetően önkezével vetett véget életének, miután elhagyta barátnője. A fiatalember hátizsákjában köveket és súlyzókat találtak.
... A fiatalember április 13-án tűnt el. A Princz-érában a Postabanknál dolgozó bankártól nem követeltek váltságdíjat. Az apa, akinek magánvagyonát hárommilliárd forintra becsülik, korábban elmondta, hogy a fiának nem volt oka arra, hogy ne menjen haza. "
Ki lesz a következő?



"Meddig ül és mesél?
Előzetes letartóztatásban ül Budapesten az 1998-ban meghiúsult postabanki tőkeemelési kísérlet egyik szereplője, Barak Alon. Az osztrák-izraeli üzletemberrel szemben az a gyanú, hogy hamisítottszámlákkal és raktárjeggyel csalt ki pénzt a még Princz Gábor elnök-vezérigazgató által irányított pénzintézetből.
Ne add fel
Január 15-én Hegyeshalomnál őrizetbe vették, és azóta Budapesten rabkoszton él Barak Alon 43 éves osztrák-izraeli üzletember, akit az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nyomozói a Postabank és Takarékpénztár Rt. kárára elkövetett nagy értékű csalással gyanúsítanak. "1998 óta nyomozunk - így Papp Csaba alezredes, az ORFK vizsgálati osztályának vezetője -, jogsegélyt kértünk Nagy-Britanniától, Ausztriától, Csehországtól és Szlovákiától. Ezek az ügyek 2002 őszén zárultak le, akkor adtuk ki a körözést Barak Alon ellen." Az üzletember mellényén már korábban is esett folt, 2002 nyarán egy bécsi bíróság csalás gyanújában vizsgálta és bűnösnek találta Alon egyik érdekeltségét, a BSS Petroleum GmbH-t.
A számtalan cége vezérhajóját, a BCL Trading nevű vállalkozását 1993-ban Bécsben alapító Alont (HVG, 1999. május 1.) a magyar nyomozó hatóságok azzal gyanúsítják, hogy 1998-ban színlelt áruszállítással 12,12 millió dollárral károsította meg a Postabankot. A már sokszor leírt történetnek (HVG, 1999. március 27., 2000. február 19., július 22., október 14.) az a lényege, hogy 1998 tavaszán Princz Gábor, a Postabank akkori, de pozíciójában már megingott elnök-vezérigazgatója lázasan magánbefektetőket keresett, hogy az általa megkomponált tőkeemeléssel védje ki pénzintézetében a többségi állami tulajdon kialakulását s ezzel saját menesztését. A BCL-t a Nádor '95 Kereskedelmi és Tanácsadó Rt. vezérigazgatója és résztulajdonosa, Szász András ajánlotta Princz figyelmébe, s a pénzügyi konstrukciót is ő dolgozta ki (HVG, 1999. november 13.). Nevezetesen, hogy a tőkeemeléshez szükséges 12 millió dollár készpénznek híján lévő Alontól a Nádor rendel 50 ezer tonna acélt, azzal a kikötéssel, hogy az áruért fél év múlva fizet. De ha mégsem, akkor a Postabank állja helyette a számlát azzal, hogy garantált fizetési ígérvényt állít ki, ami a piacon bármikor eladható. Az elképzelés az volt, hogy Alon szélsebesen leszállítja az árut, az ez utáni követelését haladéktalanul értékesíti a másodlagos pénzpiacon, az így szerzett pénzt pedig berakja a Postabankba tulajdoni rész gyanánt. A Postabank a fizetési ígérvényt pedig majd Alon házi bankjánál, a cseh Komercní bankánál érvényesíti hat hónappal a kereskedelmi ügylet után.
A Princz-féle tőkeemelési terv füstbe ment, egyebek között azért, mert az Alon által befizetett hányad - magyar pénzben akkor 2,5 milliárd forint - egy nappal a határidő lejárta után futott be, s ezért a BCL részvényjegyzését elutasították. Az acélügylet azonban - amelynek bűnténnyé válásáról Princz Gábor a HVG minapi érdeklődésére azt állította, nem tud róla semmit - megvalósult. Tény, hogy 1998 novemberében, amikor már Auth Henrik állt a magyar lakossági bank élén, s a Postabank visszavonta az acélszállításokra korábban kiadott és akkor esedékessé vált fizetési garanciát, a magyar pénzintézet is arra hivatkozott: az acélszállításokat igazoló raktárjegyről egy igazságügyi szakértő derítette ki, hogy hamis. A HVG-nek 1999-ben Bécsben nyilatkozó Barak Alon állította: ő az acélt egy régi partnerétől, a brit Omex cégtől vásárolta, s az utóbbi állított ki hamis raktárjegyet, méghozzá egy, az ügyben teljesen vétlen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetkezet nevére. A neki juttatott másolat azonban hitelesnek látszott, ezért benne fel sem merült a gyanú, hogy becsapták - mondta Alon. Amikor egy héttel később kiderült, hogy a raktárjegy hamis, az izraeli fegyverbeszerzésekkel, orosz maffiakapcsolatokkal, észak-koreai kétes kereskedelemmel s a cseh politikai alvilággal is hírbe hozott Alon feljelentette angliai partnerét. Mivel azonban értesítést kapott arról, hogy az acél a csehországi Frydek Mistekben maradéktalanul megvan, megbeszélte a Nádor '95-tel, hogy a raktárak és a raktárjegyek is cserélődnek.
Ez volt Barak Alon verziója, amellyel szemben állt hamarosan a cseh rendőrségi forrásokból származó értesülés, miszerint az Omex cég csak Alon révén került a történetbe, s valójában egyáltalán nem került sor acélszállításra, csupán két csehországi vállalat - az egyik az Alon tulajdonában volt Frydek Mistek-i Valcovny Plechu, a másik a brnói Limart - közötti acélügyletről szóló papírok cseréltek gazdát. Sőt állítólag bizonyítható, maga Barak utasította csehországi cégét, hogy ne szállítson, ami nem zavarta őt annak a fizetési ígérvénynek a lehívásában, amelyet időközben a Komercní banka már négy további banknak - egyebek között a bécsi Central Wechsel- und Creditbanknak (CW) - adott el "darabokban". Miután a Postabank bírósággal tiltatta le a követelést megvásárló négy pénzintézettel szemben a 12,12 millió dollár kifizetését, az ügy a magyar bíróságok elé került. Három, egyenként 2 millió dollárt reklamáló hitelintézet - a Baden-Württembergische Bank, az izraeli Bank Hapoalim és a bécsi CW - követelését a Fővárosi Bíróság (FB) első fokon jogosnak ítélte, a Legfelsőbb Bíróság (LB) ellenben elutasította keresetüket, végül az LB felülvizsgálati tanácsa 2001 őszén új eljárásra utasította az elsőfokú bíróságot. Az FB gazdasági kollégiuma 2002 szeptemberében hozott - újabb - elsőfokú ítéletében arra kötelezte a Postabankot, hogy a keresetnek megfelelően kamataival együtt fizessen ki 6,12 millió dollárt a berlini Landesbanknak, egyenként 2 milliót pedig a három további pénzintézetnek.
A változó polgári peres ítéletek sajátos módon ártatlannak találták a BCL-t, miközben volt olyan alkalom is, amikor a teljes 12,12 milliárd forintos tétel megfizetésére kötelezték a különösen az Orbán-kormány idején bűnbakká vált Nádor '95-öt, amelynek egykori tulajdonosa, a két évig a Postabank utóbb csődbe ment bécsi leánybankját, a Trigont irányító Szász András ellen nemzetközi körözést is kiadtak. Igaz, nem ezekben az ügyekben, hanem a titkosszolgálatok számára szükséges lehallgatóberendezések beszerzésével kapcsolatosan, amelyet mellesleg Barak Alon apjával, a Bécsből tevékenykedő Slomo Alonnal közösen szervezett. Szászt több millió forintos csalással gyanúsította a rendőrség, ez év január 31-én azonban az ORFK megszüntette ügyében a nyomozást. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága hétfői zárt ülésén ezért arról döntött, hogy panasszal él a Fővárosi Főügyészségen, ami kedden már meg is történt.
A polgári perrel egy időben a Postabank büntetőfeljelentést is tett a BCL ellen, Barak Alon jobbnak látta hát 1999-ben elhagyni Ausztriát és Izraelből figyelni a fejleményeket. Távozásának azonban volt még a budapestinél is nyomósabb oka: decemberben a Komercní banka polgári és büntetőfeljelentést is tett ellene 8 milliárd korona eltulajdonítása miatt. A prágai pénzintézet privatizáció előtt állt, ezért nézték át az addiginál sokkal alaposabban a bank élére frissiben került vezetők a számlákat, s bukkantak rá az irdatlan veszteségre. Kiderült, Alon 1995-ben annak ellenére a bank illetékes osztályainak bizalmába férkőzhetett, hogy 1992-ben már 1 milliárd koronás veszteséget okozott a Komercnínek, amit ráadásul rafinált manőverei miatt nem is tudtak behajtani rajta. Az 1996-1999 közötti időszakban Barak Alon egyre nagyobb akkreditívkerethez jutott, 1996-ban 100 millió dollároshoz, két évvel később 200 millióshoz. Mindezt úgy, hogy tekintélyes hitelminősítők alkalmatlannak találták ekkora összegre, s a bank kockázatértékelő részlege kifejezetten óva intette az akkreditívosztályt a vele való nagyszabású üzleteléstől. E büntetőügy tárgyalása is a közeljövőben kezdődik meg.
2002 novemberében egy londoni bíróság volt a színhelye annak a polgári pernek, amelyet Alon egyik legszorosabb üzlettársa, a horvát származású Zvonko Stojevic és az általa irányított, a Man-szigeten titokzatos tulajdonosokkal rendelkező, londoni központú Stone and Rolls Limited ellen indított a Komercní. A bank azzal vádolta a Stone-t és Stojevicet, hogy a BCL-lel és Alonnal, valamint annak további számos cégével szorosan együttműködve, tudatosan becsapták a Komercnít. Eleinte a Stone valóban értékesítette a Don vidékén begyűjtött gabonát, amelyhez egy, az orosz pénzügyminisztérium jóváhagyásával rendelkező csoporton, az angol nevén FIG Donon keresztül jutott. Utóbb azonban már csak virtuális kereskedelem folyt, aminek az volt a célja, hogy ténylegesen lefolyt kereskedelmi üzletet prezentáljanak a cseh banknak, s így folytathassák Alon hitelkeretének a lemerítését.
A HVG birtokába került londoni bírósági peranyag a magyarországi fejlemények szempontjából is roppant érdekes, főszereplője ugyanis harminc olyan akkreditív, amit a Komercní 1998 júniusa és 1999 júliusa között bocsátott ki a BCL kérésére, hamis számlákkal és raktárjegyekkel igazolt orosz és ukrán gabonaszállításokért. Az volt a módszer, hogy a Stone rendelte meg a gabonát, a FIG Don pedig igazolta, hogy a felvásárolt gabona a raktáraiban áll, s a Komercní kizárólagos tulajdonát képezi. A harminc raktárjegyből 27-et egy bizonyos Alekszander Szersunov írt alá, utólag azonban, amikor a Komercní gyanút fogott, s szakértőjét a helyszínre küldte, vagy az ellenőrt nem engedték be a raktárakba, vagy tudatták vele, az áru bármikor összeszedhető, csak most kint van a kombinátokban.
A londoni bíróság bizonyítottnak találta a cseh bank ügyvédeinek állítását, hogy a Stone legfeljebb a töredékét fizette a FIG-nek az igazolt szállításokért, ellenben a lehívott pénzeken osztozott a BCL-lel. Kifogásolta a Stone és a BCL közötti elszámolásokat, s vélhetőnek mondta, hogy a Stone prágai érdekeltsége közvetlenül Alon tulajdonát képezte. Mindent összevetve 100 millió dollár megfizetésére kötelezte Stojevicet és az általa képviselt céget.
Attól, hogy egy polgári per alperesét elmarasztalják, még egyáltalán nem biztos, hogy az ellene ugyanazért indított büntetőperben is elítélik - hangoztatta a HVG-nek Barak Alon védője, Bárándy György, aki szerint csak akkor mondhatnák ki Alon bűnösségét, ha az ügyészség bizonyítani tudná, hogy magatartása és az okozott kár között összefüggés van. "Egyelőre még a gyanúnál tartanak a nyomozó hatóságok, vádemelésre nem került sor" - folytatta Bárándy, akinek meggyőződése (hivatalból), hogy védence nem követett el bűncselekményt."


Ez így van.
De ettől még Zalatnayt meg kell büntetni, felelőssége szerint. Mint ahogy Benkő Péteréket is megrángattták. Attól, hogy valaki "sztár", nincs mentessége a csalás alól. Egyelőre az igazság szolgáltatás nem politika független, és méginkább nem pénzfüggetlen, néhány eset:
Princ, milliárdok: vigan röhög Ausztriában, tök mindegy milyen színü a kormány.
Surányi és társai, milliárdos ügy (CV bank, már szinte el is felejtettük az ügyet)
Tocsik, Budai és társai 800 millió, a jogásznő Balatonalmádiban élvezi exlusiv, mediterrán stílusú sokszáznégyzetméteres luxus nyaralóját. Időnként óriási partyk vannak ott, ha valaki felírná az ott parkoló autók rendszámát érdekes következtetésekre juthatna...
Tasnádi, 1/3 kapta annak mait érdemelne...
Alig 10 ügyvéd védte, a házi őrizetből, melynek szabályaira sz@rt, alig tudták visszaterelni a börtönbe, ahová való...
Szeva bácsi(milliárdos maffiózó) "kiszorították" az országból (ennek amúgy örülnök), de börtönbe dugni valahogy nem lehetett...
Császár Előd, megúszta felfüggesztettel:halálos karambol okozása, valószínüleg kábítószerrel, sokszorosan sötét közlekedési előélettel, majd plusz biztosítási csalás (Elődke már tér vissza a médiába) ZAMECSNIK ügyvédnek nyomta át majdnem teljes vagyonát, az hogy Zamecsnik hová osztogatott tovább szintén érdekes téma lenne... Nem tudom, szegény rendőrfeleség kapott e egyáltalán valamit, ami támogatja az apa nélkül maradt gyerek nevelését?
Eőrsi, akinek most vonatták vissza a feljelentését... (800.000 Ft) megítélt büntetéssel együtt...
Úgy tűnik, minél nagyobb pénz van egy ügy körül (vagy minél nagyobb gazember, sok pénzzel, politikus haverokkal)annál biztosabb, hogy a delikvens megússza a balhét.
Mindamellett nehezebb megúszni azt, ha valaki privát zsebekbe nyúlkál, mintha az állambácsiéba..."

Ennek a P-nek szólhatnának már a nagyhatalmu csókosai, hogy huzzon már el a náthásba, ne irritálja már az országot. Ezzel a palival már ugysem lehet semmit csinálni, juól összelopta magát, élete végéig jól élhet, még a pénzen vett Malek gyerekek is Andikával együtt ugyanoda mehetnek, ahová apuci. Andrea nagyon jól tudta mit csinál a pénzeszsák, ugyhogy megéri ő is a pénzét. Ne játssza ő sem itt a szent asszonyt. Szóval huzzanak el, nem kell, hogy röhögjenek a sok igavonó barmon,akiknek a bőrén vastagodtak meg.


Bocs, Tocsik nem fog ülni! nem munkszarződést kötött, hanem sikerdíjast. A siker meg megvan, ugye. eleve nem ő a főkolompos, hanem a Horn-Suchman-Szokai-Kocsis ÁPV-s brigád.
Tocsik annyit érdemel, hogy legalább meghurcolták, gondolom már neki sem érte meg 140 milláért az egész.


Igy van! Csak meg kell találni a megfelelö embert (és részeit) hozzá...
Ugy látom, a legnagyobb tétel, amiért ülni lehet, Tocsik 800 millioja... Ha többet nyulsz le max elküldenek végkielégitéssel...

.........Szerintem meg azért hallgat, mert ha beszélne, az egész előző kormányt és kormánypártokat perbe kellene fogni, miért engedték, hogy az állítólagos és bizonyítatlan FIDESZ, simicska, mahir city poster,
milliárdok(???) és stb esetek, valamint a bizonyított és köztudott Máté László, Nagy Tamás, Baja, Szekeres, Boldvai és Budai, Sándor, Scahlkhammer, (és még reggelig sorolhatnám) nevű libbolsi elvtársak
ezermilliárdos ügyei büntetlenül maradjanak. ........
Szóval a mondat azon részétől, hogy Máté László.... még csak-csak érteném a dolgot, de hogy a fideszközeli simlicskákért is ők felelnének...

Rigolettoban nyomatta a bulit E.J. maffejozóval egyetemben. karöltve iszogatva. Malek Andreát is sikerült megvenni mert csajozott az öreg. kapja be a Fityesz hogy nem képes öt leültetni. bezzeg a Piszkos 91, meg Tasnádi (akiért nem kár , csak az érdekeket sérti azért ül máris , de megérdemli)
Szóval egy kicsit itthon olyan a bünüldözés mint a szelektiv hulladékgyüjtés!


miért nem ülnek azok , akik a Princztől kapott pénzen cégeket alapítottak
?
/akik hatalomra kerülésük után , a bankjába beleölték a 150 milliárd forintunkat... /
miért nem ülnek azok , akik ezeket a cégeket eltüntették ?
miért nem ülnek a császárelöd féle gyilkosok ?
kussoljunk gyerekek , aztán majd elévül...


Princz a tegnapi nap folyamán itthon tartózkodott. Tamúként hallgatták ki Benkő Péter és felesége ellen folyó perben.
Princz jól végezte dolgát és balra el.
Ennyi!?


Elég mosolyogtató volt végigolvasni a topic feltámadását követő beszélgetést, azt vizsont sajnálom, hogy egy tehénnek hiába kellett áldozatul esnie...
Pedig ezen a témán nincs mit ragozni.
Princz, Tocsik, Simicska, az olajbotrány, Csurka előlege, vagy az emlékezetes Nyírfa ügy..... mind azt jelzi, hogy a politikai közélet a velejéig korrumpálódott-kompromittálódott.
Nincs különbség egyik és másik oldal között, mindegyik ugyanarról szól, mindegyik ugyanolyan. Ezért olyan fontos, hogy különbözőségeiket hangsúlyozzák.... és ugyanezért nem ül Princz.


Az már a legelején látszott, hogy Princz meg fogja úszni. Egész egyszerűen mindenkinek adott pénzt akinek befolyása volt vagy lehet később. Valljuk be, nem rossz taktitka.
Mindenesetre érdekes volt, hogy míg a Globex vezetők ellen, a bili borulás után, viszonylag hamar kiadták a nemzetközi elfogató parancsot és haza is hozták őket, addig Princz Papa ellen még csak az ötlet sem merült fel, sőt, míg Juszt útlevelét bevonták egy olyan ügy miatt, amiről azóta kiderült, hogy jogilag nem felelősségre vonható, addig Princz a saját útlevelével flangál Bécs(?) és Budapest között, miközben uton-utonfélen hallhatja a polgár, hogy az pénzét a Princz vezette menedzsment nyúlta le. Hmm. Hogy is van ez?
Szvsz kár azon filózni, hogy ki vitt el több pénzt. Mindenki vitt. A _mi_ pénzünket. A legelszomorítóbb, hogy ma hazánkban egyetlen politikai erő sincs, amely korrekten kezelné ezt a kérdést egész egyszerűen azért mert mindenkit korrumpált Princz ezügyben.
Persze túlzás volna a Fidesz nyakába varrni, hogy miért nem ültetik le az egész vezérkart, hiszen az MSZP-SZDSZ sem tette anno, viszont mindenképpen gusztustalan, hogy a hős igazságosztó szerepében tetszelegnek évek óta ebben a kérdésben, ahelyett, hogy befognak a pofájukat és a többi honatyával (ellenzékiekkel egyaránt) együtt fejest ugranának egy katonai latrinába, hogy közelről ismerkedjenek saját molekuláris felépítésükkel.


En nem hiszem, hogy megvett volna barkit is. Szerintem nem mernek hozzá nyulni, mert kiderulne egy-két dolog a mostani kormanyrol es az altaluk lenyult penzrol.
Bar lehet, hogy te repdesnel az oromtol, ha annyi penzed lenne, de Princz feleannyit sem keresett mint a vele egyszintu vezetok.
Ja Kerdem en miert kerik ki maig kulfoldi befektetok Princz velemenyet, ha olyan rosszul vegezte a dolgat. Vagy megsem olyan rosszul, csak szegeny kis hazanknak minden embert el kell paterolnia aki nem felel meg v. nem engedelmeskedik az adott kormanynak? Erdekes az MDF-nek es az MSZP-nek megfelelt (bar az MSZP a valasztasokra megijedt, és nem tamogatta Princzet a kampany vegeig) es jott a Fidesz es robbantott- de mekkorat. Pedig ok is bennt voltak nyakig a sz....ban.


Pszt, most a gazdájának igyekszem megmagyarázni, hogy magától is megdöglött volna az a tehén a Torgyán-féle minisztérium áldásos tevékenysége folytán, a Fidesz rettenetes működése már csak betetőzte ezt az egészet. Félrenyelt az a tehén, amikor hallotta az érveidet, ez igaz, de menthetetlen volt.


Nem tudom, miért nem szavazták meg az általuk kezdeményezett bizottság felállítását, de nem szavazták meg, ez tény. Ez van. Lehet, hogy biztosra akartak menni a meghirdetett konstruktivitásban. Vagy rájöttek, hogy ha a kormányoldal is támogatja, talán nem is olyan jó ötlet. :-)
A többi ügy, mint említettem, nem példa nélkül valók. Akkor nem dühöngtél, most dühöngesz.
A Nemzetivel kapcsolatban pedig te is pontosan tudod, hogy az előző kormány is leszavazta a kultuszminiszterét, amikor kiderült, hogy jóval többe fog ez kerülni, mint amennyi mondva volt.
A metrót pedig gond nélkül megépíthette volna a Demszky, ha nagyon akarja - az előző ciklusban. Például az orosz államadósság terhére. Nem akarta. Ő biztos tudja, miért.
A kérdésre pedig válaszoltam: nem tudom. Lehet, hogy Princz egyszerűen csak ügyes volt. Az is lehet, hogy ülni fog. És akkor felhozom majd ezt a

Megindult egy vizsgálat, szerintem teljes joggal, hiszen a bank veszteségei szemet szúróan nagyok voltak. Ha ez igaz, márpedig senki nem tagadta, akkor bezony vizsgálódni kell. Arra, hogy miért ilyen lassú ez a vizsgálat, nem tudok válaszolni. Bár emlékeztetnélek arra, hogy a Tocsik-ügy, amely ennél azért jóval egyszerűbbnek látszik, már négy éve tart.
A bizottságokról: utánanéztem, és sajnos nem igaz, amit állítasz. A parlament két ellenzéki kezdeményezésre létrehozott vizsgálóbizottságot is megszavazott, bár igaz, ezek nem működnek (az elnökök személyéről nem tudtak megállapodni). Volt egy harmadik ellenzéki javaslat is bizottság létrehozásáról (Lockheed), ezt viszont végül maguk a kezdeményezők szavazták le.
És hogy teljes legyen a kép: az előző ciklusban 27 ilyen jellegű javaslat született, ebből hét bizottság kezdte meg működését (egyébként több közülük kormánypárti többségű volt) és mindössze három fejezte be, azaz készített jelentést (a Tocsik-féle nincs köztük). Hát ennyi értelme van bizottságosdinak.

Lerágtuk volna? :-) Princz a nemzet szégyene volt, és még mindig nincs ellene vádirat...
Most akkor ki hazudott? De tényleg...
Szekeres ügyére több bizonyítékod van, mint a Mahir City Poster százmillióira? :-O
Ami a bizottságot illeti, fussunk neki még egyszer, kedves dekóder. :-)
Egyetérthetnénk, ha ez minden bizottságra igaz lenne, de a helyzet az, hogy amíg egyetlen ellenzéki kezdeményezésű vizsgálóbizottság nem működik, mert a kormánytöbbség megakadályozta, addig minden kormánykoalíció által indított vizsgálóbizottság működik. Megtennéd, hogy megkisérled értelmezni, ez hogyan lehetséges?
Esetleg együtt azzal a ténnyel, miszerint egyetlen olyan támogatást kapott önkormányzat nincs, amelyik ellenzéki vezetésű?
Az első kézenfekvő magyarázat az lenne, hogy az ellenzék hülye , a kormány okos.


Nem védem őket, de Máté, Baja, Szekeres ügye hol bizonyított? Ott ahol a Simicskáé. Budai, Boldvai meg nem Postabankos ügy.
Ha az összes bizonyított lenne, tényleg világra szóló lenne a botrány. De ettől nem kell félnünk, mert a maiaknak is van már annyi saruk, mint a tegnapiaknak.
Az én közérzetemet meg nem az javítaná, ha az általad, és az általam felsorolt, köztudott és
bizonyítatlan ügyekben szereplőket leültetnék, + Princzet.


Szerintem meg azért hallgat, mert ha beszélne, az egész előző kormányt és kormánypártokat perbe kellene fogni, miért engedték, hogy az állítólagos és bizonyítatlan FIDESZ, simicska, mahir city poster, milliárdok(???) és stb esetek, valamint a bizonyított és köztudott Máté László, Nagy Tamás, Baja, Szekeres, Boldvai és Budai, Sándor, Scahlkhammer, (és még reggelig sorolhatnám) nevű libbolsi elvtársak ezermilliárdos ügyei büntetlenül maradjanak.
Ez a világraszóló botrány Magyarországot végkép a balkániak közé sorolná és messze távolba kergetné az EU csatlakozásnek még reményét is. Ennyit nem ér meg Princz Gábor, habár talán, mint közérzet javító intézkedés mindennyiunknak megérne.


Azért nem ül a Princz, mert akkor előbb bírósági tárgyalást kellene tartani (bűnügyit), és akkor jól kifecsegné, hogy: fidesz, simicska, mahi city poster, milliárdok és stb. Lehet, hogy más táborokban is van takargatni való (ill. biztos). Ezért a mi gyönyörű kis politikai elitünk példátlan egyetértésben futni hagyja, merthogy azért ő a kisebbik bűnös.
Ti (mi) meg itt jól egymásnak esünk, ki-ki politikai jobbbalhite szerint, ők meg nagyon jól megvannak minden oldalon.



Ugyanakkor egy éve nincs bizottság, ami parlamenti szinten vizsgálódhatna legalább. Ez is tény.
Princz köszöni, jól van. Ez is tény.
A Fidesz a kampány előtt, amjd után elmondta mindenféle gazembernek. Ez is tény.
Amit a Mahir City Posterről írtam, illetve annak elképesztő áron történő megvásárlásáról, az is tény, és az is, hogy nem tudták értékesíteni.
Maradjunk a tényeknél. Szóval?


Nem tudom, hogy a Fidesz miért nem járul hozzá a vizsgálóbizottsághoz (talán olyan elfogadható indoka van, amilyennel az SZDSZ és az MSZP leszavazta annakidején, hogy a korábbi kormánypártok székház-juttatásait vizsgálja egy bizottság); az én véleményem az, hogy egy ilyen bizottság csak humbug. Példa erre... mindegyik bizottság jó példa, kezdve az olajgate-től a Pallag-féle olajig.

És hogy lehet az, hogy a Kunost a töredékével vádolták, mint amenyiről a PPostabanknál szó esett, - és ült, mint a túzok, Princz meg röhög ?
Félreértés ne essék, - nekem nem a Princz feje kell, - csak tudni szeretném, miért kellett az adónkból annyit Fideszesíteni, amennyiből mondjuk szanálni lehetet volna az egészségügyet.

Mutattak papírokat, de tény, egyikre sem volt ráírva, hogy "közjegyző általa hitelesnek talált bizonyíték". :-) De mondjuk nekem elég az, ha - erre nagyjából emlékszem - kiderül, miszerint a Fidesz egyik körüli :-) cégének papírjait (emlékeim szerint az egyik Mahir-cégről, talán a City Posterről volt szó) nagyjából háromszázszoros áron hipp-hopp megvette a Postabank és a cég ott landolt az egyforintos értékű vállalatok között pillanatokon belül.
De mondok még valamit: ha az SZDSZ állításai nincsenek bizonyítva, akkor Princz bűnösségéről mi a véleményed? Ugyanaz, mint a Fidesz politikusainak a választások előtt és után? Idézzem?
:-)
Szóval miért nem ül Princz? Nem csinált semmi törvényelleneset? Emlékeztetlek rá, hogy több, mint 500 nap kevés volt egy vádirathoz...
Valaki azért csak hazudott. Én benne vagyok abban, hogy az SZDSZ volt a főhazug. De akkor ki rúgta ki az ártatlan Princzet? :-O

A Postabank ügyről a Horn tehet, aki villájáért cserében, amikor kirobbant az első Posta-bank botrány 15 milliárd Forint, saját hatáskörben elrendelt gyorssegéllyel támogatta meg az elvtársak VIP hiteleit. Most mondjátok meg, mit lehetne tenni Hornnal? Öreg, bukott, megkeseredett ember, elég neki a maga baja.
És Princzel?

Várhatóan az első félévben befejezi a bank vezetői és menedzsmentje ellen múlt év februárjában indított eljárásokat a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI). Mintegy fél tucat feljelentés alapján jelenleg öt nyomozás folyik Postabank-ügyben.
Rövidesen finiséhez érkezhet a Postabank korábbi gazdálkodása, illetve a vezetők feltételezett visszaélései ügyében indult rendőrségi nyomozás. Feltéve persze, hogy a jogsegélykérelmekre időben megérkezik a válasz a külföldi társszervektől. A folyamatban lévő öt nyomozás egyikében hallgatták ki gyanúsítottként Princz Gábor volt elnök-vezérigazgatót, a bank korábbi menedzsmentjét, és az igazgatóság és a felügyelőbizottság több tagját.
A nyomozás megkezdése után négy-öt hónappal már 22 gyanúsítottja volt az eljárásnak. Valamennyiüket a Btk.-ba nemrég bekerült új bűncselekménnyel, gazdasági társaság vezető tisztségviselője által elkövetett visszaéléssel gyanúsították.
Az illetékes főügyészség a Postabank korábbi felügyelőbizottságának több tagja ellen - panaszuknak helyt adva - megszüntette a nyomozást. A rendőrség - első körben őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként vonta felelősségre a Globex csoporthoz kapcsolódó Kútvölgyi Kft. nevében eljáró személyeket is. A gyanú szerint a kft. egy 600 milliós forintos postabanki hitel felvételénél a pénzintézetet megtévesztette.
Régi történet. Keleti kijelentette, hogy ő semmiféle VIP-hitelt nem vett fel, a lista hamisított. Kihívta a tévéket, követték a lépteit, amikor bement átadni a Postabankba a felháborodott reklamációt. Aztán néhány hónap múlva rákérdeztek, milyen választ kapott. Kiderült, hogy amíg ő államügyekben lábalt, mint miniszter, az asszony vette fel a nevére a VIP-hitelt, csak elfelejtett neki szólni... Legalább is ez volt a magyarázat. :
Csak emlékeztetőül: a VIP hiteleseink!

Kedvezményes Postabank-betétek (1992. szept. 2. – 1998. nov. 17.)


Betétes neve Összeg (Ft) Kamat (%)
Balázs György 73 680 000
22 -30
Balázs István Dr. 5 000 000 28
Bódis István 2 650 000
25
Csárádi János 2 270 000 22- 27,5
Deák Gábor 134 600 000
22 -33
Fekete Mária 73 700 000 18- 20,5
Gallov Rezső 2 960
000 30
Győri László 25 000 000 33
Horváth Pál 1 932 000 22
-30
Jakubácsné 1 000 000 25
Juszt László 10 000 000 22

Keleti György 12 300 000 27 -33
Keresztes Tibor 25 000 000
26-30
Komor Attila 2 500 000 22 -30
Kovács János 6 800 000
26-32
Kovács Jánosné 3 500 000 27
Kovács József 4 000 000 18

Köteles Zoltán 17 400 000 22 -33
Köteles Zoltán Dr. 5 780
000 22 -29
Lenkai Z. 3 550 000 27
Lenkainé 1 850 000 27

Nyilasi Tibor 14 500 000 22 -26
Pákay András Dr. 3 912 000
22
Petőfi László Dr. 1 800 000 22
Petró A. 2 800 000 18 -26

Petró György 2 550 000 22 -30
Petró László 19 500 000 18 -30

Petróné 3 800 000 24 -26
Rákóczi István 2 000 000 22

Rákóczi István Dr. 1 000 000 30
Regös Helga 430 000 22

Rubicsek Sándor 20 500 000 22 -30
Schmidt János 2100 000 22
-28
Sólyom Benedek 24 600 000 28 -30
Stróbl Jenő 7 080 000
22 -30
Szatmári Géza 22 490 000 22 -33
Szatmári Gézáné 14
050 000 22 -33
Szlamnicki Ferenc 14 000 000 22
Szlamnicki
Ferencné 10 000 000 22
Szűcs Sándor Dr. 1 800 000 28
Szvák
Gyula 140 110 000 22 -33
Tarafás Imre 9 700 000 32 -33

Tolnai Zoltán 4 800 000 30
Tóth Illés 506 360 000 18 -33

Turján Sándor Dr. 11 100 000 22 -30
Vajda József Dr. 1 800
000 22
Vajda József 43 200 000 27 -33
Vajda Józsefné 10 000
000 27 -33
Vajda Viktória 2 500 000 27 -33
Vajó Péter 15 000
000 22 -27
Vass István 5 500 000 27

Végösszeg 1 344 424 000

Év/Hitelfelvevő Adóstárs Összeg Kamat
(Ft) (%)
1991

Juhász Előd Dr. 800 000 18
Kult János 124 800
Ladányi
Csaba 500 000 20
Nagy Katalin 760 000 20
1992
Bártfai
Béla Dr. Bártfainé Dr.Hajdú Judit dr. 4 500 000 10
Bogár Dezső
250 000 20
Bogár László Dr. Szilárd Imre 4 000 000 10
Bogdán
Tibor Dr. Bárd Károly Dr. 4 000 000 10
Boros Géza Boros Gézáné 1
000 000 18
Borsányné Czégény Judit dr. Zentai Judit 500 000 20

Bölcs István Bölcs Istvánné 5 000 000 15 j
Gál Gyula Dr. Gál
Gyuláné Dr. 100 000 20 s
Gombos Zsuzsanna Varga Lajos 200 000 5

Kajdi József Dr. Ficzere Lajos Dr. 4 000 000 10
Molnár
Lászlóné Molnár László 200 000 18
Nagy Zoltán Dr. Bukya Anna 4
500 000 10
Nagyváradi Róbert Murányi István 3 000 000 10

Németh Sándor Némethné Csikós Györgyi 3 000 000 18
Rauh
Ferenc Csiszár Zoltán 37 000 20
Szabó Imre 500 000 17

Szántai László Szántainé Németh Szilvia 900 000 10
Szatmári
Géza 500 000 10
Tátrai Miklós Dr. Tátrai Miklósné Dr. 300 000 20

Turján Sándor Dr. 6 000 000 10
1993
Bakos Zoltán Vágó
Ferenc Dr. 3 000 000 10
Balogh Júlia Csoóri Sándor 3 000 000 10

Bozsogi János Sárdi Mihály 1 500 000 10
Bölcs István Bölcs
Istvánné 6 500 000 10
Branszeisz Katalin Perjésné Balogh Ágnes
400 000 10
Budai Gizella Bánhegyesi Ágnes 1 000 000 10

Czabányi Róbert Czabányiné Molnár Éva 300 000 10
Csallóközi
Zoltán Csallóközi Zoltánné 1 000 000 10
Dékány Gizella Dr.
Lőrincz István Dr. 1 000 000 10
Erdődi Zoltán 1 000 000 5

Füredi István Rádi Tiborné 5 000 000 15
Gazsy Endre Gazsy
Endrévé 80 000 10
Gilyán Ágnes Dr. Báron György 1 500 000 10

Gross Istvánné 1 000 000 18,5
Hajdú János Noszkai Zsuzsanna
1 500 000 10
Kobolákné Haragos Olga Vértes Tamás 1 000 000 10

Kodaj Imre Bendai Tivadarné 6 000 000 5
Konnertné dr. Huba
Olívia Dr. Vári László 500 000 20
Kovács Kálmán Dr. Megyesi
Mária Dr. 4 500 000 5
Kovács Márton Kovács Mártonné 200 000 10

Lezsák Lajos Lezsák Józsefné 1 000 000 10
Lezsák Lajos
Lezsák Lajosné 400 000 10
Lukács Sándor 1 500 000 10
Lukács
Sándor Kovács Erzsi 2 500 000 10
Márton Gábor Márton Gábomé 1
000 000 10
Mester Ákos Pásztor Magdolna 5 000 000 10

Mészáros Sándorné Dr. Mészáros Sándor 1 000 000 10
Molnár
Bálint Molnár Gábor 300 000 10
Molnár Zoltán Dr. Lanzi György
Dr. 1 500 000 10
Nagy Lászlóné Nagy László 400 000 10
Olajos
Csaba Olajos Csabáné 2 000 000 10
Perjésné Balogh Ágnes Perjés
András 400 000 10
Pogány Luca Kovács Miklós 1 000 000 10

Puskás István Papp Lajosné 100 000 18
Rádóczi Lászlóné
Perjés Sándor 500 000 10
Siposs András Siposs Andrásné 300 000
10
Sorbán Katalin Perjés Sándor 3 000 000 10
Sugár Ágnes
Radványi Dorottya 3 000 000 10
Szalay Istvánné Szalay István 300
000 10
Szívós István Dr. Szívós Istvánné Dr. 4 000 000 10

Tasnádi László Dr. Tomcsányi László 1 000 000 10
Tömösvári
Lászlóné Tömösvári László 500 000 20
Turjánszky László
Turjánszky Lászlóné 100 000 10
Vajdáné Dr.Horváth Piroska Dr. 1
000 000 10
Vértes Tamás Vértes Tamásné 1 000 000 10
Vock
Lászlóné Vock László 600 000 10
1994
Cseh Domokos Dr. Nagy
Éva Dr. 7 000 000 20
Csiha Judit Dr. Kovács György 6 000 000 10

Csiha Judit Dr. Kovács György 2 000 000 10
Dala Tamás Farkas
Péter 2 000 000 10
Erdődi Zoltán Harsányi Istvánné 700 000 10

Falus Tamás Gáti Julianna 1 500 000 20 i
Fenyő Györgyné Dr.
Fenyő György Dr. 3 000 000 10
Gál Tibor Bukva Zoltán 1 500 000
10
Godova Gábor Godova Gáborné 1 000 000 10
Gross Istvánné 2
000 000 18,5
Hegyi István Debreceni János 1 500 000 10

Herényi Károly Herényiné Nagy Erzsébet 2 000 000 10
Hoffmann
Frigyesné Hoffmann Frigyes 350 000 0
Horkai György Dr. Budai
Dorottya Dr. 13 000 000 10
Izsák György Kun Györgyi 3 000 000 10

Katona-Fidrinné Gerenday Ágnes Gerenday E. 1 500 000 10

Király Zoltán Sóvári Katalin 4 500 000 10
Kiss Gábor Hegyi
Attila 7 000 000 10
Kiss Ottó Kissné Lados Éva Dr. 12 000 000 10

Kovács Lajos Kovács Lajosné 850 000 10 a
Krupanics Sándor
Rácz Veronika 7 400 000 10 d
Kuna Péter Kuna Ildikó 2 000 000 10

Laczkó Szilveszter Pál Laczkó Pálné 870 000 10
László Tamás
László Tamásné 100 000. 10
Lezsák Lajos József Révai János 2 500
000 10 1
Lukács Sándor 1 500 000 10
Marton Erika Marton
Andorné 700 000 10 1
Molnár Bálint Ferber Gabriella 300 000 10

Nagy Gusztáv Nagyné Gödér Judit 800 000 10
Németh Péter
Némethné Szabó Márta 6 500 000 10
Pálfi József Pálfi Józsefné
900 000 10
Papp Ferenc Papp Ferencné 1 000 000 10
Papp János
Pappné Szabó Krisztina 500 000 10
Péter Imre 802 000 10

Rubicsek Sándor Rubicsekné Bene Eszter 4 000 000 10
Sipos
András Sipos Andrásné 1 700 000 10
Szakadáti László Dévényi
Lajosné 300 000 10
Takács István Takácsné Kósa Erika 1 100 000
10
Tenner György Dr. Tenner Györgyné Dr. 3 000 000 10
Tóth
László 2 000 000 10
Varga Zsolt 1 300 000 10
Víg József Víg
Józsefné 1 100 000 10
Vincze Balázs 2 000 000 10
1995

Benedek Tibor Benedek Miklós 3 000 000 10
Bor Sándor 400 000
20
Cservák György Dr. László György 2 000 000 10
Dózsa János
Dózsa Mária Magdolna 3 936 986 15
Elbert Gábor 1 000 000 15

Faragó Szabolcs Csernyákné Faragó Márta 5 000 000 10
Gál
András Gál Tamásné 2 000 000 10
Gergely Csaba Harangozó György
400 000 10
Gothár Péter Nagy Anikó Veronika 1 000 000 10

Hegyi István Debreceni János 1 500 000 10
Juhász Kálmán
Juhász Kálmánné 1 500 000 10
Kiss József Borbély Jenö 2 000 000
10
Kobolák Joachim Kobolákné Haragos Olga 4 000 000 10
Kósz
Zoltán Kósz Ádám 2 000 000 10
Kovács Klára Rozália Szomor Kálmán
5 000 000 10
Kovács Lajos Kovács Lajosné 1 200 000 10
Kovács
Mártonné Varga Gyula Dr. 200 000 10
László György Cservák György
Dr. 1 500 000 10
Lehóczky Zoltán Király Erzsébet 1 500 000 10

Márton Péter 300 000 10
Moizes Zsóka 100 000 20
Nagy
Lászlóné Nagy László 1 200 000 10
Nagy Sándor Dr. 3 000 000 10

Németh Károlyné 2 000 000 20
Osztoics Danica Szűcsné dr.
Osztoics Irén 1 000 000 10
Pálvölgyiné Forgó Ágnes Pálvölgyi
Ferenc 800 000 10
Papp János Gerenday József 700 000 10

Pergel József Andrusch Péter 1 000 000 10
Sándor László Dr.
Sándor Lászlóné 3 000 000 10
Schelczné Nagy Zsuzsanna Szűcs
Gábor 1 500 000 10
Steinmetz Barnabás Dr. Steinmetz János 2 000
000 10
Szepes Róbert 2 000 000 10
Szepes Róbert 4 000 000 10

Tariné Molnár Margit Tari Sándor 2 200 000 10
Teleki Kálmán
Dr. Vér Piroska Dr. 5 000 000 10
Tóth Frank Tóth László 2 000
000 10
Tóth Gabriella Tóth Gyula Dr. 1 250 000 10
Tóth Noémi
Tóth Gyula 1 250 000 10
Varga Norbert Varga Imre 500 000 10

Vecsei Ferenc Vecsei Ferencné 1 200 000 10
1996
Albert
Györgyi Máté Gábor 2 500 000 10
Alföldi Albert 2 000 000 10

Báder Ádám Báder András 300 000 10
Balázsi Gabriella 9 000
000 10
Barbinek Péter Tallós Rita 2 000 000 10
Czeglédi
Gábor Czeglédi Hajnalka 1 300 000 10
Czeglédi Péter Hajdú Ráfis
Gábor 1 700 000 10
Csóry György Csóry Györgyné 5 000 000 10

Dömötör Zoltán Dömötör Zoltánné 3 000 000 10
Erdős Bertalan
60 000 10
Gálffi László Eszenyi Enikő 4 000 000 10
Gáti
Oszkár Piczkó Katalin Dr. 5 000 000 10
Gerendás György László
Gerendás György Lászlóné 4 000 000 10
Kamasz Melinda Suha Sándor
2 500 000 10
Kiss Gábor Gyimesi Mária 6 000 000 10
Kotsis
Róbert Meizel István Dr. 1 000 000 10
Kozák Emese Kozák László 2
000 000 15
Lakó Antal Lakó Antalné 4 000 000 10
Madácsi
József Madácsi Józsefné 1 000 000 10
Mikola Gabriella Jámbor Éva
1 500 000 10
Nagy Péter Dr. Gyarmath Krisztina 3 000 000 10

Németh Zsolt Albitz Judit 2 000 000 10
Papp Ferenc Papp
Ferencné 1 000 000 10
Papp János Nagy Lászlóné 1 500 000 10

Pongrácz Antal Dr. 20 000 000 10
Sipos András Sipos Andrásné
300 000 10
Szabó Attila Szabóné Gácsi Gyöngyi 1 000 000 10

Szendrei Lőrincz József Szendreiné Virág Erzsébet 1 500 000 10

Tábori Nóra Harkányi Endre 1 600 000 10
Tóth Gábomé Dr. Tóth
Tímea 4 000 000 10
Vidus Tibor Szabó Katalin 1 000 000 10

1997
Babarczi Roland Babarczi Rolandné 300 000 10

Börcsök Enikő 3 000 000 10
Czinege László Czinege Lászlóné 1
000 000 10
Csatári Károly Kelemen István 1 000 000 10
Dévay
Zoltán Dévay Zoltánné 1 200 000 10
Goda Attila Gál Mária 1 000
000 10
Gulyás Pál Dr. Rónai Sándor 5 000 000 10
Harangi
Tibor Szántó Jolanda 1 500 000 10
Hegyi Zsuzsa Dr. Gáspár E.
Ágnes 8 000 000 10
Holcsek Imre Dr. Holcsek Imréné Dr. 300 000
10
Jordán Tamás Pap Krisztina 3 000 000 10
Kajtár Zoltán
Kajtár Ferenc 600 000 10
Kárpáti Péter György Kárpáti Nicolette
5 771 503 10
Karsai Sándomé Karsai Árpád Dr. 5 000 000 10

Kastory Edina Dr. Vértes András 4 000 000 10
Keller Edit
Szőnyi László 600 000 10
Kocsis Lajos Fehér Attila 1 300 000 10

Kodolányi János Dr. Kodolányi Jánosné Dr. 300 000 10
Kovács
Gyula Kovács Gyuláné 3 000 000 10
Kovács Imre Kovács Imréné 1
000 000 10
Kovács István Kovácsné Tóth Istvánné 3 000 000 10

Kovács József Kovácsné Pádó Mária 1 500 000 10
Lacza Tibor
Dr. Lévárdi Ferenc Dr. 3 000 000 10
Láng Jenőné Láng Andrea 300
000 10
Madácsi József Madácsi Józsefné 500 000 10
Major
István Major Istvánné 5 000 000 10
Mészáros László Mészáros
Lászlóné 2 000 000 10
Miereisz István Sipos András 700 000 10

Németh Péter Némethné Szabó Márta 4 000 000 10
Nyári Béla
Nyári Béláné 3 000 000 10
Papp Sándor Fábián Tamás 2 000 000 10

Siposs András Siposs Andrásné 100 000 10
Szabó András Dr.
Várkonyi Ágnes Dr. 8 000 000 10
Szeri Zsolt Szeriné Ormándi
Erzsébet 1 000 000 10
Szilágyi Antal Szilágyiné Kerék Csilla 1
500 000 10
Szilágyi István Szilágyiné Wágner Anikó 800 000 10

Szilágyi János Vidák Györgyi 10 000 000 10
Tömpe István 8
000 000 10
Tömpe István 15 000 000 10
Török László Török
Lászlóné 1 000 000 10
Visnyei Malvin Dr. Visnyei Csaba 1 500 000
10
Wágner Ilona Wágner Hartmut 10 000 000 10
1998

Balczer Frigyes Balczerné Zoboki Magdolna 14 000 000 10

Bende András Bende Andrásné 1 000'000 20
Bihary Béla Dr.
Biharyné Dr.Móricz Irén dr. 1 500 000 20
Bonyhádi Endréné
Koppány Péter 6 000 000 19,5
Bujdosó Ernő Bányai Gizella 1 000
000 20
Fazekas Ruck Levente Fazekas László 1 000 000 19,5

Ferenczi Vera Dognai Krisztián 700 000 10
Gál András Gál
Tamás Dr. 3 000 000 10
Galovtsik Katalin Galovtsik Erik 1 500
000 10
Gyarmati Dezső Gyarmati Dezsőné 10 000 000 10
Hajdú
János Noszkai Zsuzsanna 3.000 000 10
Hosszú Tibor Hosszú Tiborné
10 000 000 10
Hupuczi László Hupuczi Lászlóné 3 700 000 20

Kecskés Erzsébet Kiss Mihály Tibor 1 000 000 10
Kovács
József Mucsi Györgyné 5 000 000 20
Kovács Miklós Dr. Nyulasi
Klára 1 000 000 20
Kovács Péter Miks Róbert 13 000 000 10

Kurcz Béla Fucskó Hajnalka 1 600 000 20
Ladányi Mária Till
Attila 1 000 000 20
Márton Sándor Horváth Vera 14 000 000 10

Nagy Zwick Károlyné 300 000 15
Orsó Imrévé Szabó Árpádné 400
000 20
Péter István Fecskó Mihály 500 000 20
Pintér Imréné
Dr. 1 200 000 20
Puskás István Papp Lajosné 1 000 000 20

Sallai Károly Sallai Károlyné 3 000 000 10
Schmiedt Róbert
Matuch Pál 500 000 20
Szabó Zoltán Dr. Énekes Zoltán 3 000 000
10
Szevelényi Judit Sándor Zsuzsanna 1 500 000 20
Takács
István Takácsné Kósa Erika 5 000 000 10
Török Ferenc Szűcs Gábor
2 500 000 20
Úr Attila Úr Attiláné 3 000 000 20
Varjú
Frigyes Varjú Frigyesné 600 000 19,5

Végösszeg 647 792 289



Emlékeztetőül:
„A kormány megalakulását
megelőző nyolc hónapban a Fideszhez közel álló vállalkozások több
mint egy milliárd forintot vittek ki a Postabankból.”
Kuncze
Gábor, 1999. május 31-én, a Parlamentben

„Kuncze már most vegye elő a dokumentumait, ha vannak, mert így
ez egy bombasztikus bejelentés, de eddig minden valóságalapot
nélkülöz.”
Varga Mihály államtitkár, 1999. május 31.

„A Fidesznek soha semmi köze nem volt a Postabankhoz.”
Orbán
Viktor, 1999. június 2., a Magyar Rádióban, a sajtóértekezlet napján

Összefoglalás

• Mialatt Orbán Viktor eskütétele zajlik a Parlamentben 1998.
július 8-án, a Postabankban Fidesz-közeli cégek titkos szerződéseket
kötnek.
• A választási kampány idején a Mahir City-Poster 380
millió forintot kapott a Postabanktól a kisebbségi tulajdonrészért.

• Szalai Gábor interpellációjára Járai pénzügyminiszter
elismerte, hogy ez veszteséges üzlet volt és a számlát az adófizetők
állják.
• Azonban a City-Poster számlája ennél 420 millióval
vastagabb.
• A titkos szerződéseket, amelyeket a Fidesz-közeli
cég a választási kampány ideje alatt kötött a Postabankkal, az SZDSZ
egy 266 millió, továbbá egy 154 millió forintos csomagban mutatja
be.
• A City-Poster csak a névhasználatért 154 millió forintot
kapott
• Az első sajtóértekezlet összesített számlája 800 millió
Postabank-forint
Fidesz-közeli cég-e a Mahir City-Poster?
1.


Simicska-összefüggések:
• Simicska Lajos a Fidesz gazdasági
igazgatója volt.
• A választási kampány alatt Simicska Lajos a
Mahir elnöke.
• A Fidesz-győzelem után átadja helyét Győri
Tibornak, a Fidesz régi vezető jogászának.
• Simicska nemcsak
elnöke, tulajdonosa is a Mahirnak a B-Reklámon keresztül.
• A
választások óta a tulajdonosi pozíciót felesége, Pusztai Zsuzsanna
tölti be.

Fidesz-közeli cég-e a Mahir City-Poster?
2.

Felügyelőbizottsági tagok:
• Nagy Attila: a Josip
Tot-eladások ügyvédje.
• Liszkay Gábor: korábban állami
alkalmazottként ő adta el Simicska Mahirjának a Magyar Nemzet és az
Új Magyarország kiadási jogát.
• Győri Tibor Fidesz-jogász, ma:
Mahir elnök.
• Hantosi Ferenc: a Mahir City-Poster
társtulajdonosa és akkori ügyvezető igazgatója, jelenleg a
Szerencsejáték Rt. elnök-vezérigazgatója.

Fidesz-közeli cég-e a Mahir City-Poster?
3.

Nagy Attila felügyelőbizottsági helyét nemrég átadta Tóth
Mariannának.

Tóth Marianna:
• a Magyar Hitelbanknál a Fidesz-közeli cégek
hiteleit intézte
• egy Simicska-cég okirathamisítási botránya
után Fidesz-közeli cégekben futott be karriert
• jelenleg is
ügyvezető igazgatója a Ficonak, a Fidesz pártvállalatának.

Összefoglaljuk, ami a MAHIR–City-Poster - dossziéból - már
ismert:

A City-Postert mindenki ismeri hirdetőoszlopairól: ezeket
borította be a - kampány idején Orbán Viktor és csapat körplakátja.

Simicska MAHIR-ja a kampány csúcspontján, 1998. március 4-én
titkos szerződést kötött a Postabankkal.
A szerződés szerint a
bank egyik leányvállalata megveszi a Mahir City-Poster
• 14,7
millió forint értékű
• 49%-os tulajdonrészét
• 27-szeres
áron
• 380 millió Ft-ért (364 millió Ft a Reorg Apport Rt-nek
átadva).
Vita az árról

Szalay Gábor SZDSZ-es képviselő írásbeli kérdést intézett a -
pénzügyminiszterhez arról: Ki fizeti meg ennek az árát?

Járai Zsigmond: „Az árát az állam fizette meg.”

Győri Tibor a túlfizetéses ügylet lelepleződése után Járai
Zsigmonddal - szemben is tagadta, hogy az üzlet rossz lett volna.

Azt állította, hogy a City-Postert a Mahir vissza fogja
vásárolni a Postabank-tól.


A valóság:

• A Mahir City-Poster továbbra is a Postabank veszteségei között
szerepel.
• Tegnap járt le a meghosszabított eladási határidô.

• A Mahir máig sem vásárolta vissza a City-Poster-t.
Titkos
szerzôdések titkos módosítása
A City-Poster dosszié ismeretlen
lapjai

A 380 millióért, huszonhétszeres áron vásárolt cég-rész csak a
jéghegy csúcsa.
Egyedül ezt a Fidesz-közeli céget titkos szerződésekkel további
420 millió forinttal támogatta meg a Postabank.
Titkos szerződések 1. – „Reklámszerzôdések”
A bankpánik után már megrendült helyzetű Postabank 266 millió
forintot juttatott a Mahir City-Posternek reklámszerződések címén.

A négy szerződés úgy rendelkezik, hogy bármiféle munka elvégzése
előtt ki kell fizetni a pénz nagyobb részét a City-Posternek.
A szerződéseket • a választási kampány idején, • a Fidesz
győzelme után, továbbá • a kormány eskülételének napján
kötötték. Titkos szerződések 2. – „Néveladás”
A 27-szeres túlfizetéses eladás napján Győri Tibor a Mahir
City-Poster nevében további titkos szerződést kötött a Postabankkal.

Erről sem Győri Tibor és Simicska Lajos az „eladók”, sem Auth
Henrik, Gansperger Gyula vagy Urbán László, a Postabank „szanálói”
nem számoltak be."

Nincsenek megjegyzések: