2007. augusztus 4., szombat

Szilvássy csapdájában az ország

2007.06.09 13:04:41

Egy kicsit sok már a botrány. Szilvássy privatizál. Szilvássy jósol - alapítványi pénzen. Szilvássy impotenskedik augusztus 20.-án. Szilvássy vezeti az új, legmodernebb kórházat. Szilvássyék (a család) kezében az ország. Kétségtelen, Szilvássy sokat tud Gyurcsányról, de az meg nagyon szeretne még egy picit miniszterelnök maradni. Lehet, szilvássyval együtt ez már nem megy...

Szóval Szilvássy az Állami Egészségügyi Központ vezetője. Hm. Mivel is foglalkozik ez az intézmény? Csak nem ők mondják ki a végső (megfellebezhetetlen ) véleményt általános szakmai kérdésekben ??

Testvériség
http://www.hetivalasz.hu/showcontent.php?chid=15919Vitatható az a tétel, mely szerint a Szilvásyak csak áldozatok, akiket úgymond behálózott a milliárdos csempészettel gyanúsított Egymásért Alapítvány.
"Nincs tudomásom arról, hogy az Egymásért Egy-Másért Alapítvány és a Nemzetbiztonsági Hivatal között bármilyen kapcsolat lett volna, minden ezzel ellentétes feltételezést kifejezetten visszautasítok. (...) El kívánom oszlatni azt a fővárosi legendát is, hogy a Szilvásy család bármilyen módon összefüggésbe hozható az alapítvánnyal" - jelentette ki legutóbbi sajtótájékoztatóján Simon Ibolya, a közhasznú szervezet megbízott kuratóriumi elnöke, aki később megvallani kényszerült: külsős jogászként a közelmúltig szerződésben állt a Szilvásy György felügyelte Nemzetbiztonsági Hivatallal (NBH).

A kancelláriaminiszter által készíttetett friss Egymásért-jelentés ugyanakkor - dacolva a kurátor állításával - elismeri a hivatal érintettségét (úgy tudjuk, Galambos Lajos lemondott NBH-főigazgató például személyesen járt el a nyomozószerveknél az alapítvány ügyében). A titkos minősítésű dokumentum szerint a csempészettel gyanúsított Egymásértklub a Szilvásy családot is próbálta megkörnyékezni, de végső soron nem járt sikerrel. A kancelláriaminisztert és testvéreit tehát illő volna áldozatként kezelni - ám értesüléseink szerint az új állami szuperkórház élére július elsejével kinevezett István esetében bizonyosan nem áll meg ez a "legenda". A részletek előtt álljon itt néhány mondat a másik testvér, Péter kórképéről.

TRAGIKUS ESETEK

Bár a sajtó az Egymásért-bomba robbanása óta alaposan átvilágította Szilvásy Péter grafológusi-varázslói lényét, György bátyja először a múlt héten nevezte öccsét "tragikus esetnek" (lásd Paranormál című keretes írásunkat). Mindez azért különös, mert néhány nappal korábban a fent emlegetett Simon Ibolya még az ország egyik legelismertebb grafológusaként emlékezett meg az ifjabbik Szilvásyról, akit az Egymásért Alapítvány a "Grafológiai Társaság, a szakmai névjegyzék és a rendőrség(!) megkeresésével" választott ki magának. (Szilvásy Péter "tanulók kézírásának és rajzainak elemzése, talentumok keresése" témában áll az alapítvány rendelkezésére, emellett Dobó István egri várkapitány földi maradványainak felkutatásában segédkezik.)

Ugyancsak Simon állítja, hogy az Egymásért nem azért kezdte márciusban havi másfél millió forinttal támogatni a BM Központi Kórházat, mert ott Szilvásy István a főigazgató főorvos. Az alapítvány első ízben 2006-ban adott juttatást az intézménynek - így a kurátor -, mivel "a kórháznak nem állt módjában beszerezni Nagy Lajos, az NBH nyugalmazott főigazgatója részére szükséges életmentő gyógyszert; ekkor azonban még nem Szilvásynak hívták a BM-kórház főigazgatóját". Mindjárt látni fogjuk, hogy ez a mondat legalább két sebből vérzik, ám előtte érdemes leszögezni: néhai Nagy Lajos nem akárki. 1991-ben biztonságvédelmi céget alapított az Apró családdal (felesége az elmúlt években a miniszterelnöki anyós, Apró Piroska személyi titkáraként mutatkozott), 2006-os elhunytáig pedig részt vett az Egymásért-kuratórium munkájában (Heti Válasz, 2007. május 3., 24.).

Nos, az Egymásért Alapítvány adománylistáján a BM Központi Kórház elnevezés mellett először egy 2006. decemberi dátum (és 123 ezer forint) szerepel - Nagy Lajos azonban már nyolc hónappal korábban meghalt. Ráadásul 2005 októbere óta Szilvásy Istvánnak hívják a kórház főigazgatóját - miután egy többször visszabutított, egészségügyi szakmenedzseri végzettséget sem követelő pályázaton ő futott be Lamperth Mónika belügyminiszternél.



ÁSZOK ÁSZA

Minthogy az Egymásért a Napi Ászt kiadó G-Publishing Kft.-t is százezrekkel támogatta, a bulvárlap alapítványügyi értesüléseit szinte készpénznek vehetjük. Az újság február végén megírta, hogy az Egymásért Alapítvány és a Szilvásy-adminisztráció a BM-, a Honvéd- és a MÁV-kórházak, illetve az Országos Gyógyszerészeti Központ összevonásával létrejövő Állami Egészségügyi Központtal (ÁEK) is "újratárgyalja majd a támogatás lehetőségének feltételeit" - miközben csak május 29-én jelentették be, hogy Szilvásy István lesz az intézmény főigazgatója. Vagyis az Egymásért elköteleződése mégiscsak Szilvásy személyének szólhatott, ellenkező esetben az alapítványnak az új ÁEK-vezető kinevezésére jogosult Szekeres Imre honvédelmi minisztert kellett volna megkörnyékeznie. (Más kérdés, hogy a kancelláriaminiszter testvérének felfelé "buktatása" eleve elrendelt eseménynek tűnik. Egyfelől az államfő 2007. március 15-i hatállyal - Petrétei József akkori igazságügyi és rendészeti miniszter előterjesztésére - határőr dandártábornokká nevezte ki az addig ezredes kórházigazgatót. Ráadásul Szilvásy István június 14-én kézhez kapja a korábbi kinevezésénél a szakma által hiányolt egészségügyi menedzseri diplomáját, melyhez - minő véletlen - épp az ÁEK-ról írt szakdolgozatot.)

A HORN-IDŐK SZOLGÁI

Az Egymásért-Szilvásy-öszszefogás elemzésével további, cseppet sem mellékes mellékkörülményekre is fény derülhet. Például, hogy a BMkórház nevében - Szilvásy mellett - az a Mezei Csaba gazdasági-informatikai igazgató hagyta jóvá az alapítvánnyal történő szerződéskötést, aki a Horn-érában az NBH gazdasági vezetője volt, s akit 2004-ben a hivatal egyik főigazgató-jelöltjeként emlegettek. A Mezei család Szanyuh 1999 nevű kft.-je ráadásul 2006 augusztusa és 2007 februárja között több mint hatmillió forintos megbízást kapott a Lamperth Mónika vezette Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumtól - a Szilvásy fivér bizalmasának tehát ma is előkelő helye van a szocialisták káderlajstromán.

További érdekesség, hogy Mezei Csaba 2005-ben a BM-kórház jelenlegi biztonsági főnökével, Cseri Ferenccel is közös vállalkozásba kezdett, amit utóbb MC Security Kft.-vé kereszteltek. Cseri a rendszerváltás előtt kémelhárítóként szolgált, majd a Horn-időszak végéig szintén az NBH-t erősítette - osztályvezetőként -, később a Malévet megvásárló orosz fél hazai "rezidenseivel" (Zubek János, Kiss Kálmán) állt össze a Hungary & International Security Kft.-ben.

Bár lapunk többször bejelentkezett Mezei és Cseri BMkórházbeli titkárságára, végül nem kaphattunk választ arra a kérdésre, igaz-e a szóbeszéd, mely szerint ők ketten hozták össze Szilvásy Istvánt az Egymásért Alapítvánnyal. A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztályától közben arról érdeklődtünk, jut-e vezetői szerep az új állami egészségközpontban Mezei Csabának és/vagy Cseri Ferencnek, ám a tárca időt kért a személyi döntések megszületéséig.

Az eddigiekből két dolog biztosan következik. Egyfelől: az NBH-t is felügyelő kancelláriaminiszter családja könnyedén behálózható - ez pedig nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Másrészt az Egymásért Alapítvány titkosszolgálati kapcsolatrendszere jóval kiterjedtebb, mint ahogy "messziről" látszik (lásd táblázatunkat a 13. oldalon). Tavaly év végén a "karitatív" szervezet kedvezményezettjei közé került például Guba Ágnes virágkötő is - akinek férje, Guba László ugyancsak Horn Gyula idején dolgozott a titkosszolgálatoknak, 1998 óta pedig biztonsági céget működtet Nikolits István nemzetbiztonsági exminiszter volt kabinetjének munkatársaival. Guba öt éve abban a Nádor-95 Rt.-ben is felügyelőbizottsági tag, amelyet anno a Horn-periódus titkosszolgálati beszállítójaként jegyeztek fel a botránykrónikások. S hogy hab is kerüljön a tortára, érdemes szóvá tenni: az Egymásért "csempészközösséghez" tartozó Herba-cégcsoport jogi képviselője, Szőke András ugyancsak a Nádor-95-nél felügyelősködik.


Paranormál

Szilvásy György Péter nevű öccsét grafológusként ismerhette meg az ország, de hősünk "eszmetörténésznek" sem utolsó: a kommunista tanok és az ősmagyar hitvilág összeboronálóját tisztelhetjük benne. A vállalkozásainak otthont adó Magyarok Házában július 5-én az érdeklődők Emese-bálon vehetnek részt, amelyen "Emese főpapnőválasztás" éppúgy lesz, mint felnőtt nézőknek ajánlott "sztrip 10". Szilvásy hitet tesz a kommunista eszmék mellett, november 7-ét idéző cikkében például a népet felszabadító forradalmárt, Lenint ünnepli, egy másik műben a kereszt betiltását javasolja, mondván: az a szenvedés jelképe, ellentétben a harmóniát sugárzó vöröscsillaggal.

A Magyarok Világszövetsége elhatárolódik a székházában tíz éve irodát bérlő Szilvásy Pétertől; "nem a mi támogatásunkkal szervezte rendezvényeit, jómagam nem is ismerem" - mondja lapunknak Patrubány Miklós. Az MVSZ elnöke hozzáteszi: "ha bebizonyosodik, hogy keresztényellenes nézeteket hangoztatott, felbontjuk a szerződést."

A Szilvásy öcs eddigi legmeghökkentőbb tétele úgy szól: a tavaly augusztus 20-i vihar "előre megfontoltan és felkészülve létrehozott, a kollektív tudat manipulálásán keresztül kiváltott paranormál jelenség" volt. Szilvásy Péter létre is hozott egy "Kormányzati Tanácsadó Jósdát", amely - szándékai szerint - a hasonló kormányellenes tervek meghiúsítására szolgál.

A hírek hallatán a kancelláriaminiszter közölte: öccse tíz éve foglalkozik okkultizmussal, írásaival gyakran bombázza a legkülönfélébb hivatalokat, ám az ő javaslatára az illetékesek ezeket törlik. "Gátlástalanságnak tartom, hogy családom tragédiáját a Fidesz politikai célokra használja fel, de soha nem fogom megtagadni a testvéremet" - üzente az ellenzéknek Szilvásy. Minderre Szilvásy Péter a Vasárnap Reggelben úgy reagált: "Bátyám megnyilvánulását két nappal korábbra vártam, körülbelül ilyesmit, tán egy kicsit erősebbet. Az "őrült" fogalomról azt gondoltam, hogy beleveszi, de nem."


A gyanú: "karitatív" csempészet

Az Egymásért Egy-Másért Alapítvány 2004-es megalakulása óta igyekezett kihasználni, hogy a 918/83/EGK uniós rendelet, illetve az 1992-es hazai áfatörvény értelmében "jótékonysági vagy emberbaráti szervezetek" importvám- és forgalmiadó-mentesen hozhatnak be alapvető szükségleti cikkeket - ingyenes szétosztásra.

A vámnyomozók gyanúja szerint a Herba-cégcsoport 2004 májusától jelentős mennyiségű élelmiszert importált Távol-Keletről. Az árut - az ugyancsak Herba-érdekeltségként jegyzett - Palotai Vámügynök Kft. raktáraiban helyezték el. A vámraktározást követően az aktuális tételt a Horse Trading Ltd.-nek értékesítették, melyet e hongkongi gyökerű társaság ellenszolgáltatás nélkül adott át az Egymásért Alapítványnak. Ám az "alapvető szükségleti cikkek" (trópusi gyümölcskoktélok, ananász-, kukorica-, szardínia- és tonhalkonzervek) nem rászorulóknál, hanem a Tesco-, Auchan-, Cora-hipermarketek polcain landoltak - miután az Egymásért a Herbával teríttette szét az "adományokat". A vám- és pénzügyőrség áprilisi közbelépéséig 1,22 milliárd forintnyi vámot és áfát csalt el ily módon az Egymásért-Herba kettős.

Gyanúsítotti kihallgatásán Földesi-Szabó László, az alapítvány kuratóriumi elnöke elismerte: miután az Egymásért mindenféle adományra nyitott - olyanra is, amely közvetlenül nem szolgálja az alapítvány céljait -, a Horse Trading élelmiszersegélyét ugyancsak befogadták. Az áruértékesítésre később azért került sor - állította Földesi- Szabó -, hogy az alapítvány az így befolyt készpénzből elláthassa egészségügyi-karitatív feladatait. Az Egymásért legutóbbi sajtótájékoztatóján a Heti Válasz próbálta megtudakolni: hogyan juthatott eszébe egy hongkongi cégnek, hogy élelmiszer-adományokkal segítse Magyarországot, és miért ananász- és tonhalkonzerveket "erőltettek rá" az alapítványra? Simon Ibolya megbízott kuratóriumi elnök nem élt a válaszadás lehetőségével.
....létezik ennyi mocsokság ??? Igen ! Létezuik !!!
...és ez még csak 1 /egy/ másért alapítvány !

Emlékeztek még a Szilvássy infóra, hogy 2006 márc 15.-én ellenforradalmárok lövik majd a parlamentet?
Szerintetek honnan az infó? Kormányzati Tanácsadó Jósda?

Szilvásy család korábbi kapcsolatai azt is bizonyíthatják, hogy a kancelláriaminiszter és családja nem csupán áldozatai az Egymásért-ügynek, akiket megpróbáltak a „bűnözők behálózni.”

A meddő önvizsgálatok embere
Az egyik testvéréből főigazgató lett, a másikat egy megbukott, NBH-közeli alapítvány finanszírozta. A nagyberuházások környékén régi KISZ-esek kerültek elő. Egyre bővül Szilvásy György elvarratlan ügyeinek listája: ha balhé van a MeH körül, a miniszter mindig vizsgálatot rendel el, de magát még sosem találta felelősnek./index

A családi tragédia emlegetése közben azonban továbbra is megválaszolatlan maradt az a kérdés, hogy ki kezdeményezte a nemzetbiztonságisok alapítványánál a nemzetbiztonságot felügyelő miniszter testvérének anyagi támogatását, ha a parapszichológus munkáit a miniszter is hülyeségnek tekinti.

Ismétlés a tudás anyja:

Most ugyanis az történt, hogy összevontak egy csomó kórházat, kirúgtak egy csomó embert, és az új, összevont egészségügyi központ élére ismét kerestek egy megfelelő embert. Soha nem fogják elhinni, de hosszas mérlegelés, töprengés után kiderült, hogy a legalkalmasabb jelölt az új konglomerátum vezetésére Szilvásy István, a kancelláriaminiszter nem terhelt tesója. Fontos körülmény: ebben az új kórházban fogják gyógyítani a fegyveres testületek tagjait, tisztjeit. Így mostantól a rendőrség és a katonaság minden tisztje, de egyszerű alkalmazottja minden betegségéről (például esetleges alkoholizmusukról, kábítószer-függőségükről, ideg- vagy elmebajukról stb.) első kézből értesülhet a nemzetbiztonsági szolgálatot felügyelő kancelláriaminiszter nem terhelt tesója. Vagyis ezek az emberek zsarolhatóvá válnak. Értik már, kezdik kapisgálni, hogyan kell hálózatot építeni?

Az valóban szörnyű tragédia lehet, amikor terhelt van a családban. Tragédia az a család majdnem minden tagjának. Csakhogy: vannak olyan családi tragédiák, amelyek az országnak jelentenek még nagyobb tragédiát. Ilyen a Szilvásy család tragédiája.

Abban a pillanatban, amikor Szilvásy György kancelláriaminiszter kiállt a nyilvánosság elé, és elmondta, hogy „a Fidesz politikai célokra használja fel családom tragédiáját”, megtalálta az egyetlen kommunikációs stratégiát, amely még nyitva állt előtte. A baj csak az, hogy a Szilvásy család tragédiája felvet néhány kérdést.

Az első kérdés mindjárt így hangzik: Mióta tudható, hogy Szilvásy György kancelláriaminiszter testvére egy képzelt világban él, s vajon a kancelláriaminiszter nemzetbiztonsági átvilágításán felmerült-e ez a körülmény? Ez azért fontos kérdés, mert néhány héttel ezelőtt, amikor kiderült, hogy Szilvásy György kancelláriaminiszter testvére az Egymásért Egy-Másért Alapítványnak dolgozik, akkor úgy szólt a magyarázat, hogy Szilvásy György kancelláriaminiszter testvére az „ország egyik legfelkészültebb, legjobb grafológusa”. Mindenképpen elgondolkodtató, vajon lehet-e az ország egyik legjobb grafológusa az, aki amúgy „egy képzelt világban él”. Vagy Szilvásy Péter csak addig lehet az ország egyik legjobb grafológusa, ameddig meg kell magyarázni, miért kap pénzt egy olyan alapítványtól, amely külföldről behozott konzervekkel csencsel, amelyik milliárdos értékű adót és vámot csal, s amelynek kuratóriumában annak a titkosszolgálatnak a dolgozói ülnek, amely titkosszolgálatot a szegény, „képzelt világban élő”, tragikus sorsú gyermek testvére felügyeli. Aki mellesleg a kancelláriaminiszter.

Ez bizony kérdés. És van még kérdés más is. Például: Hogyan maradhat kancelláriaminiszter az, aki mellébeszélt az augusztusi, emberéleteket követelő vihar után; akinek a felügyeletére bízott titkosszolgálat, ha nem konzervekkel csencsel, akkor a hatalomnak nem tetsző újságírókat vegzál? S akkor még egyáltalán nem beszéltünk nevezett kancelláriaminiszter másik testvéréről, a kórházigazgatóról. Akkor most beszéljünk róla is. Emlékeznek még? Nem is olyan régen – de már a balliberális kormány megalakulása után – volt, amikor pályázatot írtak ki a BM-kórház igazgatói posztjára. Akadt is alkalmas jelentkező, nem is egy, és volt egy nem alkalmas. Úgysem fogják elhinni, pedig igaz: a nem alkalmas jelentkező (aki nem rendelkezett az álláshoz szükséges végzettséggel) nem volt más, mint a kancelláriaminiszter másik testvére. S hogy mi történt? Nem, nem az történt, hogy az alkalmas jelölt nyerte el az állást. Hanem az történt, hogy módosították a pályázati kiírást Szilvásy György kancelláriaminiszter testvérének kedvéért. Majd Lamperth Mónika illetékes miniszter kinevezte kórházigazgatónak Szilvásy Istvánt, a nem terhelt tesókát. Nyilván azért, mert István meg az ország legjobb kórházigazgatója. (És a sajtó? Ugyan… Az a sajtó, amelyik Mikola István fejét követelte, amiért az miniszterként kitüntetést adott át az amúgy kitüntetésre érdemes testvérének, nos, az a sajtó most befogja a száját. A magukfajta sajtó ilyenkor mindig befogja a száját… De ez most mellékes, ez mindössze az ország jövőjét kockáztató tény…) Szóval a Gyuri fiú nem terhelt tesója így lett kórházigazgató, s persze így nem nehéz. Egészen mostanáig. Most ugyanis az történt, hogy összevontak egy csomó kórházat, kirúgtak egy csomó embert, és az új, összevont egészségügyi központ élére ismét kerestek egy megfelelő embert. Soha nem fogják elhinni, de hosszas mérlegelés, töprengés után kiderült, hogy a legalkalmasabb jelölt az új konglomerátum vezetésére Szilvásy István, a kancelláriaminiszter nem terhelt tesója. Fontos körülmény: ebben az új kórházban fogják gyógyítani a fegyveres testületek tagjait, tisztjeit. Így mostantól a rendőrség és a katonaság minden tisztje, de egyszerű alkalmazottja minden betegségéről (például esetleges alkoholizmusukról, kábítószer-függőségükről, ideg- vagy elmebajukról stb.) első kézből értesülhet a nemzetbiztonsági szolgálatot felügyelő kancelláriaminiszter nem terhelt tesója. Vagyis ezek az emberek zsarolhatóvá válnak. Értik már, kezdik kapisgálni, hogyan kell hálózatot építeni?

S akkor végezetül még egy apróság: suttogják, hogy Szilvásy György kancelláriaminiszter kész megválni posztjától. Ugyanis az MSZP–SZDSZ-kormány összevonja az eddig külön cégekként működő állami vagyonkezelőket, ez az új szuperholding fogja kezelni a még megmaradt állami vagyont. Nem fogják kitalálni! Éppen a szocik köréből hallottuk azt, hogy ennek az új holdingnak az élére kívánkozik Szilvásy György. Nyilván azért, mert ő a legjobb vagyonkezelő az országban. Az a Szilvásy György, aki az Antall-kormány (!) államtitkáraként aláírta, engedélyezte Gyurcsány Ferenc „kétes” (de utálom ezt a szót! Aljas és erkölcstelen!) ingatlanprivatizációs ügyleteit. Vagyis ez a Szilvásy falazott Gyurcsánynak vagyongyűjtése közben, a mi kis eredeti tőkefelhalmozásunk korszakában.

Nem is lehet ez másképpen a mai Magyarországon. Így tökéletes minden. S csak szerényen jegyezzük meg, hogy nem csak az terhelt, aki „egy elképzelt világban él”. Terhelt a kleptomániás is meg a moral insanity is.

Nem biztos, hogy a szegény Szilvásy családban – amely titkosszolgálatokat is felügyelő kancelláriaminisztert adott e hazának – Péter, a „grafológus” a legbetegebb. Ez az ország tragédiája.

Nincsenek megjegyzések: