2007. augusztus 1., szerda

Ezt a "600 millárdos" tételedet látom már nem először adod elő...

Ezt a "600 millárdos" tételedet látom már nem először adod elő...

2007. 05. 08 17: 55: 25

Ezt a "600 millárdos" tételedet látom már nem először adod elő... Az persze rejtély honnan vetted, mint ahogy az is, ha egyszer egy törvényt hoztak, márpedig, akkor az úgy kellett volna végrehajtani... http://www.mgyk.hu/aktualis/sajto?auxid=286 Ráadásul nem törvényt hoztak, hanem valami sajtpapírt (határozat, vagy elő terjesztés vagy mifene), ami semmire sem kötelez egy következő kormányt még akkor sem, ha ugyanaz alakítja...

"Természetesen előadhatod, hogy Mikolának volt egy csodatörvénye 2002-ben, ami 600 milliárdból elhozta volna a Kánaánt, csak jöttek a gaz komenisták. Hogy miből lett volna a 600 milliárd, az meg ugye nem érdekes, a lényeg az, hogy jöttek a gaz komenisták."

Ezt a "600 millárdos" tételedet látom már nem először adod elő... Az persze rejtély honnan vetted, mint ahogy az is, ha egyszer egy törvényt hoztak, márpedig, akkor az úgy kellett volna végrehajtani...

És még ha csak azok "a gonosz komenisták" jöttek volna... De a leggonoszabb "komenisták" sem voltak olyan elmebetegek, - lásd 1999-es Szociáldemokra Chartajukban leírtakat-, mint a strigák és honkupecke szélsőséges törpepártja, amelyik 2-3%-os legitimációjával a gazdaság, a tanügy és a környezetvédelem után immár az egészségügyet "teszi rendbe"...

Mikola elindult a szolgáltatók(!) privatizálása felé. "Ezek" a TB- t akarják privatizálni. Nagy különbség...

"Az tény, hogy Mikola csinált valamit, de hogy ez jó volt, vagy nem, ahhoz nem értek, de azért én nem emlékszem olyan nagy kormány- gyógyszergyártók- kamarák összecsókolózásra."

Csókolózásról szó nem volt. Egyeztetésről, alkukról, érdekérvényesítésről, kompromisszumokról annál inkább. És a végén lett a törvény. Ahogy ill.

És onnan egészen biztosan tudhatod, hogy jó volt, hogy "ezek" amint kormányra kerültek, törvénytelenségek, alkotmánysértés, köztársasági elnök megalázása árán is mindent elkövettek hogy ezt a törvényt kinyírják még hatálybalépése előtt.

Hogy aztán utána "ez" következzen, a mai következményekkel.

Nos, mzsp- s/amőbás pártscripteknek illene legalább a jobboldalinak nehezen aposztrofálható Indexet elolvasniuk, hogyan is nézett ki a tegnap a ballib "vita" az egészségügyről:

A nap szemtelenje: Horváth Ágnes (SZDSZ)

Egyre szemtelenebb a néhány hete kinevezett Horváth Ágnes. Tekintélyes elődjét, Mikola Istvánt így osztotta ki: "Mikola István nem figyelt az elmúlt órában, így most meg kell ismételnem azt, amit a miniszterelnök korábban már elmondott.". Heintz Tamást meg így feddte meg: "A képviselő úr tisztán látását nem nagyon zavarták meg a tények". Várjuk a folytatást.

----- Hogy a szintén egészségügyi témában szili által letiltott interpellációról már ne is... Arról meg már végképp nem, hogy mialatt az ellenzék valóban kivonul az öszödi böszme gyurcsaniádái alatt, a frakcióvezetők ott maradnak, sőt válaszolnak is...

A Fidesznek 2002-re volt egy kész egészségügyi reform törvénye. Megállapodásokkal a gyógyszergyártokkal, rögzített árakkal, kórházakkal, finanszírozásokkal stb., kamarákkal való egyeztetések után. Szó volt valami 600 milliárdos forrásról, aminek a fedezete persze nem volt meg. Gondolom a szeretet és az összefogás ereje segített volna ezen is... Az tény, hogy Mikola csinált valamit, de hogy ez jó volt, vagy nem, ahhoz nem értek, de azért én nem emlékszem olyan nagy kormány- gyógyszergyártók- kamarák összecsókolózásra. Ettől függetlenül az is tény, hogy a szoclibék meg semmi érdemit sem csináltak négy évig az ágazattal.

"Sikerült. Mondták, "van mááásik". Mert ők megmutatják. Megmutatták.

Attól koldulunk."

Aki már elfelejtette a 2002-2006 közötti hajtóvadászatot, ami a meghirdetett "árokbetemetéssel" kezdödött... Akkor hamar kiderült, hogy az "árokbetemetést" a ballib/hiszterolib úgy képzeli el, hogy az ország (majdnem?) fele szépen megássa a gödröt, beleugrál, majd ők kegyesen ránk hányják a földet...

Aki elfeledte volna Kókát és Magyart, Csillagot és Kellert, H.Kovácsot és Lendvait, Gál. Jét és Tóth " iratmegsemmisítő" Andrást, aki elfeledte a 23 millió beözönlő románt és a 800 ezer beözönlő erdélyi nyugdíjast... aki nem látta Szász Károlyt, Mellár Tamást és Berkecz Máriát, Kondor Katit és Szita Károlyt , Járait és most hadd ne folytassam...

az vegye elő a cavintonját...

És folytassuk a köszöneteket.

Köszönjük az mszp/szdsz szakértő kormány által keresztülvert rekord mennyiségü alkotmányellenes törvényeket. ( ez volt az egyetlen kormány, amely még a saját költségvetési törvényét is elbukta az Alkotmánybíróságon). Köszönjük az "egy nap= két ülésnap" című un Szili-naptárt, a naptár Gergely-pápához hasonló megreformálását , az utóbb szintén az ÁB-n elbukott kórháztörvény keresztülverése érdekében, Mádl megalázása árán.

Köszönjük a Dávid- Herényi MDF-nek a "konstruktív ellenzékiséget" ( a Dávid- Csiha helyettesítés legalább olyan páratlan, mint Medgyessy közjogi javaslatai a közös EP lista állítására:))) és frakciójuk MSZP általi amúgy törvénytelen megmentését, a "csonka "tévékuratóriumot.

Köszönjük Mádl Ferenc, Kondor Katalin, Polt Péter elleni folyamatos támadásokat, és még külön is azokat, melyeket mindenki ellen indítottak aki nem "velük" merészelt lenni, a csendes polgárháborút amit az ország egy jó nagy része ellen folytattak.

Köszönjük a Financial Times közpénzből finanszírozott mellékleteit, a weyerbélázást, a Ruuna Hellinga & Lámpaernyő Band Club tevékenységét, Tom Lantost és Charles Gatit, Fejtő Ferenc tiszteletbeli főszerkesztőt és Bitó Lászlót.

Köszönjük a diploma nélküli adócsaló, Sas József és Mikroszkópjának szokásos formáját, Hernádi és Kunos kitüntetett " ellenállókat", a padödös rémségeket , a borosbochkor fehérjehalmazt és egyáltalán a Farkasházy/ Soros -féle szárszói maffiát úgy en bloc, hogy jelenlétükkel mint mondani szokás, emelték a műsor fényét. Nem lehetett könnyü a kistehenes medgyessy státusból átváltani az új gyurcsányi segg szélárnyékába, a "XXI. Század Deák Ferencéből" egy csapásra lesajnált " rakás szerencsétlenség" felkiáltással átaprózni az új ballib vezérkultuszba.(" a fasizmus mint lelki igény"- hörögte nemrég egyik megmondó ember, oszt tessék).

Köszönjük a Millenáris Park SZDSZ-es megszállását, még a neve is borzalom volt, át is kereszt..., nem ez túlzás, átnevezték " Jövő Házának", olyan ez mint az ő " mi országunk "...

Köszönjük hogy Hornék 1997-es frekvenciaosztogatása után ismét sikerült újabb öt évere bebetonozni a kertévéket, Kereszty elvtárs, Bárdos elvtárs , Sváby elvtárs és egyéb jó elvtárs legnagyobb örömére. A "közszolgálati" Pártkelte ehhez képest a maga két évével kifejezetten rosszul járt...

Köszönjük a Demszkigrádon felépült Duna-hídat, igaz, ahogy felépitették, úgy le is bontották, mivel csak katonai pontonhíd volt, de egy napig száraz lábbal kelhettünk át " Európába". Köszönjük ugyanakkor a Gyurcsány Ui-s " mi a fenét akar tőlünk Európa?" c. kitételt, az arab terroristázást, az öregecskedő feleséget ,a talált gyermeket, anyámkatust a pörgö gázóra elött, a rekvirált zsidó vagyont amit Apróék ezek szerint csupán megőrzésre vettek át , a Magyar Közlöny szintjére emelt amőbás blogot , a blogot reklámozó plakátokat, a blogot reklámozó plakátokat reklámozó plakátokat, a tévéinterjúkat, a rádióinterjúkat, az újságinterjúkat, az útközbent, a tévés-rádiós műsorvezetéseket és azt az érzést hogy mostanában egyre több állampolgár félve ül le a vécéjére, nehogy az ülöke alól is egy gyurcsányferenc pattanjon elő, dobrevklárástól . Köszönjük az öszödi zártkörü maffiatalálkozó beszédét, az MTV szilvási-torockai Reichstagját, október 23-át. Köszönjük kendepétert, mayerarankát, kövér kötelezését, debreczeni-gyurcsany Sein Kampf-ját. Köszönjük az ócsitott autópályákat, az eladott közvagyont a Postabanktól a repülőtérig, a felvett ezermilliárdos hiteleket-unokáink is látni fogják-, a felvett orosz államadóságot, a PPP konstrukciót, Bajnai Kordont(és a kordont külön is) és Szilvási György üzlettársakat, aki ma már lám, az EU pénzeket és az NBH- t is felügyelik... Köszönjük a szétvert oktatásügyet, a szétvert egészségügyet, a pannon pumát, az Időkereket, a sorstalanság elsíbolt százmillióit, az elkúrt Margit-szigeti Patyomkin uszodát, az elkúrt foci EB pályázatot, a olimpia megrendezése c. hatástanulmányra fordított százmilliókat. Köszönjük Kellernek a Proware-t, és a közpénzügyi állattitkárságát. Köszönjük Draskovicsot, László Csabát és Veress Jánost- akik nélkül az ország három évvel az EU csatlakozás után nem kerülhetett volna közelebb a...KGST-hez ( a forint meg a konvertibilis rubelhez).

Erre a "teljesítményre" valóban joggal lehet "féltékeny" a jobboldal....

"hogyan készül a fidesz javaslata, amit be fognak nyújtani az országgyűlésben és mikor lesz ez?"

Nézd, amit én biztosan tudok, az a következő:

A Fidesznek 2002-re volt egy kész egészségügyi reform törvénye. Megállapodásokkal a gyógyszergyártokkal, rögzített árakkal, kórházakkal, finanszírozásokkal stb., kamarákkal való egyeztetések után.

Ez volt Mikola egészségügyi törvénye. Azon sokat nem kellett csócsálni, max. finomítani-.

Hát nem is vacakoltak vele sokat mszp/szdsz-ék. Ahogy kormányra kerültek, kivágták az egészet a fenébe, sőt, az un. Szili-naptár( egy napon két parlamenti ülésnap) "bevezetésével", még Mádl megalázását és az alkotmányellenességet is vállalták csehák és kökényes tsai- csakhogy megbuktassák. Sikerült. Mondták, "van mááásik". Mert ők megmutatják. Megmutatták.

Attól koldulunk.

"A szlovákiai magyarok pártja a több-biztosítós egészségügyet ajánlotta a Fidesznek"

Egyfelől ez nettóban is egy hírszerzős hazugság. A párt ugyanis nem ajánlott semmit mint párt. Max. néhány politikusa- ez viszont szoros összefüggésben van éppen a pártban végigment vezetőcserével/vezetőcserékkel, mert joggal sérelmezték hogy néhányan az utóbbi években "eladták "magukat a gazdasági lobbiknak... És az is mosolyognivaló, hogy éppen hirtelen a szlovákiai magyarok lettek a hírszerző számára a hivatkozás...:)))) Ráadásul éppen akkor mikor a SMER akár a négy magánbiztosító kártalanítása árán, de kivágná őket Szlovákiából...

De ha már. Ez a több biztosítós, leeberális , piaci vízió, ez valami isteni...

Ilyet már láttunk, mikor az állami monopolszervezet köztévé és a kertévé "versenyét" szervezte, kétharmados parlamenti többség birtokában, az mszp/ szdsz....

Az eredmény mára látható: kivéreztetett, szétrabolt állami köztévé , amelyet ma már tízmilliárdokkal finanszíroznak, közpénzből a ballib propaganda fenntartására... és virágzó, zsírosodó kertévék.. trágyadomb, győzikés, mónikasós műsorokkal...

Hát, ilyen a "liberális" verseny...szerintük.

No, ez lenne, egy az egyben az egészségügyben is.

"A Fidesz alelnöke végül nem ment be a koalíciós egyeztetésre, hanem azt mondta: az egészségügy átalakítására országgyűlési javaslatot terjesztenek elő, mert ennek a vitának a parlamentben a helye."

bizony, bizony..:))) Az effajta mszp/ szdsz mutyikból ugyanis aztán utólag mindig ilyesfajta kalamajkák lesznek, ugye:

Egy nap alatt elromlott a koalíció memóriája

Másképp emlékezik az egészségügyről folytatott vasárnapi koalíciós egyeztetésre az MSZP és az SZDSZ. Amíg a szocialisták szerint sikerült megállapodni abban, hogy a magánbiztosítókat csak a kiegészítő szolgáltatásokra engedik be, addig az SZDSZ szerint ez szóba sem került.

Hát ez tényleg sokkos állapot..:))))

És még bokros is otthagyta őket...:)))))

Egyetértek.

A kádár-csontok kiásásának történetének való kiegészítésével... Mert az sem volt véletlen. Mint ahogy az MTV Reichstagja, simóka kálmánné sem volt véletlen. És az sem hogy hangyómiklós/mszp úgy temette titokban vissza kádár csontjait, mintha már előre tudná hogy a feje és a mellkascsontozat soha nem is kerül majd elő..

Azt már csak halkan jelzem, a címére gondolva, hogy bizony szilvási et-. és üzlettárs még anno Antall kormányába is belefért....

Minden jel arra mutat, hogy az NBH az utóbbi időben nem alkotmányos kötelezettségeinek tesz eleget, hanem a politika közvetlen kézi vezérlése alatt áll. .....Jó példa erre a „Mucuska- ügyként” elhíresült lehallgatási és kiszivárogtatási akció: Magyar Bálint minisztériumi telefonbeszélgetéseit csak az NBH hallgathatta le.

A kezdetektől fogva világos volt, hogy a Psycho Örült hatalomba jutásával többé nem kormány van Mo-on, hanem egy gazdasági-politikai gengszter szövetség. Erre hazudják azt, hogy ezt kormánynak hívják. Egykori és jelenlegi gazdasági és politikai maffiózók verbuválják egymást be a kormányba a totális hatalomérzet öröméért.

Ami ezt a Szilvásy nevezetű gengszert illeti, valójában az ö telefonbeszélgetéseinek a lehallgatása lenne érdekes. Na meg ténylegesen nemzetbiztonsági érdek. Fogadok, hogy azonnal megtudnánk, hogy ki lőtt a rendőrszékházra, illetve ki kivel lövetett. Meg megtudnánk, hogy kiknek a fejéből pattant ki, hogy az Orbán gyűlésről terjesszék el, hogy terroristák akarnak akciózni rajta. Meg hasonlók. Komolyan, Mo- nak a legfőbb nemzetbiztonsági érdeke ezt a gyúrtcsótány- szilvásy gengszter párost felderíteni és hűvösre rakni. http://www.eichborn.de/s2/default.asp?SeID=307216823662496614206022007015643&autornr=8227&id=12

A weyerbelázás prágai elkövetője, aki valamiért nem nagyon szeret névvel publikálni, kenedijános gyakori idézője/interjúvolója....

Aki Andreas Oplatka visszavonulása óta, a NZZ legalábbis "érdekesszerű" magyarországi tudósításait jegyzi(illetve nem), Prágából...

A kérdés hosszabb ideje foglalkoztat: ki és mikor "fedezte fel" a weyerbélázás (a nemzetközi szakirodalomban: belaweyering) műfaját?

A belaweyering lényege: szociálliberális magyar szerző/nyilatkozó külföldi sajtóorgánumban szidja honfitársait ill. a jobboldali kormányt/ellenzéket. A hazai média a mocskolódást (aminek időnként valóságos alapja is lehet), mint külföldi véleményt a magyarokról, ill. a magyar kormányról 1000X-re hangosítja. (A belaweyering módszerét frenetikus sikerrel alkalmazta néhány VIP- hiteles bértollnok az Antall-kormány hazai lejáratására).

A legutóbbi belaweyering példák közismertek: Vásárhelyi Mária, Herczog Edit, vagy a mostani NZZ/ Martonyi igazi belaweyering gyöngyszemek.

Terjedelmes elemzés FAZ: Gyurcsány külpolitikai irányvonala kétségeket ébreszt

Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök külpolitikai irányvonala a kétségeket táplálja a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) szombati kommentárja szerint. A német konzervatív napilap bécsi keltezésű, terjedelmes írásának bevezetőjében emlékeztetett arra, hogy a magyar kormányfő a közelmúltban Romano Prodi olasz miniszterelnökkel folytatott tárgyalásain az Európai Unió által favorizált Nabucco gázvezetéket részesítette előnyben az orosz Kék Áramlat meghosszabbításával szemben.

A cikkíró - az újság Magyarország-szakértőjének számító Reinhard Olt - szerint aligha Romano Prodi olasz kormányfő rábeszélő képességén, illetve meggyőző erején múlt egyedül, hogy Gyurcsány mégis csak az EU közös projektjét támogatta. Mindenesetre - mint a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) írta - ezt a benyomást erősítették meg azok a nyilatkozatok is, amelyeket röviddel a látogatás után, Budapesten sietve közzétettek. E nyilatkozatok szerint Magyarország és Olaszország különösen azokat a kelet- és közép-európai uniós tagállamokat igyekszik megnyerni a közös európai energiapolitika kialakítása érdekében való együttműködésnek, amelyek földgázellátása jelentős mértékben függ az Oroszországból származó, vagy Oroszországon keresztül történő szállításoktól.

A FAZ kommentárja szerint Gyurcsány Ferencnek az energiaellátás, illetve az energiabiztonság témájával kapcsolatos állásfoglalásai mindeddig másként csengtek. Ezzel összefüggésben a lap emlékeztetett, hogy Magyarországon többnyire gázzal fűtenek, s az ellátás csaknem kilencven százalékban az orosz szállításoktól függ. Az újság beszámolt arról is, hogy a magyar kormányfő márciusban, moszkvai látogatásáról hazatérve - vendéglátóját, Vlagyimir Putyin elnököt "megörvendeztetve" - a Kék Áramlatot "ésszerű beruházásnak", a Nabuccót ezzel szemben "irreális álomnak" minősítette.

Mindez a német lap írása szerint nemcsak az otthoni legerősebb ellenzéki pártot, a Gyurcsányt régóta "nem kívánatos személynek" tartó Fidesz vezetőjét, Orbán Viktort késztette arra a cinikus, az egykori kommunista időkből átültetett mondásra, hogy "nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni", hanem néhány európai fővárosban is ingerültséget váltott ki. S olyan feltételezésekhez vezetett, hogy Magyarország Oroszország egyfajta előretolt gazdasági bástyája lehet. Ennek nyomán Gyurcsány most szemmel láthatóan azon fáradozik, hogy eloszlassa az országa irányvonalával kapcsolatos kétségeket, s az EU energiaügyi felelősét Magyarország "Nabucco- támogatásáról" biztosította - írta a FAZ.

Az újság a továbbiakban úgy vélekedett: az a tény, hogy ez a fajta, külső hatásában cikcakkosnak nevezhető viselkedés kétségeket táplál annak őszinteségével kapcsolatban, Gyurcsány saját hozzájárulása mellett bizonyos fokig "kormányzati kommunikációs stábjának" nem kielégítő megnyilatkozásaira is visszavezethető. A FAZ ezzel összefüggésben utalt a testület általa zavarosnak minősített tevékenységére, ezzel összefüggésben bizonyos féltékenykedéseket, továbbá egy, a miniszterelnökre visszaható, hibás személyi döntést említve. Ezek után - mint írta - a "főkommunikátor" posztja üres. Mindez azonban - fűzte hozzá a FAZ - csak csekély mértékben oka a kételyeknek.

Valójában - mint a német konzervatív napilap fogalmazott - Magyarország külpolitikai irányvonala a kérdéses. Egyre inkább feltűnővé válik ugyanis, hogy a Budapest által folytatott külpolitikát nem az állandóság jellemzi. Ennek oka a FAZ szerint az lehet, hogy nem megfelelő az egyeztetés a miniszterelnök és a tárcafelelős, Göncz Kinga között. Ennek kapcsán az újság arról írt, hogy a korábbi államfő, Göncz Árpád lányának, egy orvosnőnek a kinevezése annak idején - mint fogalmazott - fejcsóválást váltott ki, s ahhoz a feltételezéshez vezetett, hogy Gyurcsány a külpolitikát kilencven százalékban saját kezébe akarja venni. Ez a benyomás azóta megerősödött - írta a lap.

Az újság feltűnőnek nevezte azt is, hogy a magyar külkereskedelmi-, energia- és biztonságpolitika a legjobb esetben is egymás mellett párhuzamosan halad, ahelyett, hogy egymást kiegészítené. Emlékeztetett arra, hogy a parlamenti pártok között messzemenően nincs egyetértés a biztonság-, illetve külpolitikára vonatkozóan. A FAZ szerint a politikai tábort, valamint a társadalmat megosztó árkok miatt az ország Európa-, illetve külpolitikája a belpolitika malomkövei között őrlődik, a kormány és az ellenzék pedig nemzetközi téren mindent elkövet annak érdekében, hogy egymást befeketítse és hiteltelenítse.

Magyarország - írta a német lap - része az európai "energiafelhasználók közösségének". Ebből fakadóan az ország érdekét szolgálja, ha ezzel a közösséggel együtt keresi a megoldásokat. Brüsszelben, mint ahogy Washingtonban aligha örülnek annak, ha valaki hirtelen "orosz akcentussal" kezd beszélni. Bizalomvesztéshez kell vezetnie annak, ha egy ország azt a látszatot kelti, hogy döntéseit egy az Európai Unión kívüli nagyhatalom érdekeivel összhangban hozza - írta a FAZ, a többi között rámutatva: "saját (energia)politikai érdekei ellenére egy országnak, amely korábban az egykori szovjet birodalomhoz tartozott, s amelyet egy kommunista múlttal rendelkező kormányfő irányít, ügyelnie kell arra, hogy ne kerüljön az eltúlzott oroszbarátság gyanújába."

Kézi vezérlés alatt a Nemzetbiztonsági Hivatal?

Normális országban az állam biztonságára felügyelő szervezetek nem kerülnek a hírek középpontjába. Különösen nem köztörvényes bűncselekmények kapcsán. Magyarországon azonban a Nemzetbiztonsági Hivatal az Egymásért Egy-másért Alapítvány bűncselekménygyanús áfa-, és vámügyletei miatt az utóbbi hetekben a hírek élére került.

> A Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársainak neve > érthető > okokból nem tartozik a közérdekű adatok > kategóriájába. > A Kádár-rendszer titkosszolgálatával foglalkozó > történész azonban akarva-akaratlanul szembesül > nevekkel és adatokkal, amelyeket azonban normális > esetben megtartana saját magának. Történészként > hajlandó volnék elfogadni a rendszerváltáskor kötött > alkut, amely szerint a szolgálatok > „szakembereit” nem vonják felelősségre, > és > tovább végezhetik munkájukat az utódszerveknél, ha > korábbi viselt dolgaikat nem rejtegetnék. Az > irattitkosítási anomáliák és az NBH képviselőinek > arroganciája azonban arra kényszerít, hogy néhány > alapvető ténnyel szembesítsem az olvasót. > > Az Egymásért Egy-másért Alapítvány képviselője, dr. > Simon Ibolya korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal > tisztje volt, és jelenleg is ő képviseli a hivatal > jogi ügyeit a külvilág felé. Ő jegyzi azt a > feljelentést, amelyet az NBH ellenem tett a HVG > 2007. > március 3-i számában megjelent Papírdandár című > írásom > miatt. Állítása szerint azzal, hogy az NBH- t tettem > felelőssé a titkosszolgálati iratok > visszatartásáért, > és a felelősséget a titkosítók pártállami múltjában > véltem megtalálni, „összeesküvés-elméleteket > állítok fel”. > > Ügynökakták a Történeti Levéltárban > Nézzük a tényeket! Az NBH részéről titkosításokat> végző Herczeg Miklós alezredest 1961. március 1-én > nevezték ki a Politikai Nyomozó Főosztály II/4. > (közlekedés-elhárítás) osztályára alhadnagyként, > 1963-ban pedig a III/II-4 (közel- és távol-keleti > országok hírszerzésével szembeni elhárítás) > osztályára > került. Hellebrand László ezredes, az Információs > Hivatal részéről titkosító szakértő 1960-ban még > Szegeden a „Kerekes” fedőnevű ügynök > (Pataky Kornél püspöki irodaigazgató) tartótisztje > volt, a rendszerváltás előtti években pedig az NDK > Állambiztonsági Minisztériumához delegált magyar > összekötő tisztként működött. Mindezzel semmi > probléma > nem lenne, hiszen vitán felül áll, hogy a > szakembereket meg kell becsülni, és az > állambiztonsági > iratok titkosításának kérdése komoly szaktudást > igényel. Felmerül azonban a kérdés, hogy mennyire > várható el objektivitás azoktól, akik személyükben > is > érintettek az állambiztonsági iratok > keletkeztetésében. Tekintettel arra, hogy a kutató > titkosítás terén a legabszurdabb esetekkel > találkozik > (pl. egy napirendi ülés címét titkosítják, de > tartalmát nem), nem alaptalan az a gondolat, hogy > szükséges volna a titkosítók döntéseinek intézményes > kontrollja és felülvizsgálata. >

Válság az NBH- ban?

Az NBH minden jel szerint komoly válsággal küzd. Erre utal már az is, hogy ügyvédként alkalmazzák dr. Simon Ibolyát, aki az ellenem írt másfél oldalas feljelentésben nem kevesebb, mint 23 helyesírási hibát követett el, tehát sem a magyar nyelv, sem a szövegszerkesztő szabatos használatára nem képes. Ennél súlyosabb válságot jelent a pártállami káderektől és kapcsolatoktól szabadulni nem tudás. Dr. Simon NBH- alkalmazottakkal működtetett alapítványa olyan „közhasznú alapítványoknak” juttat pénzeket, amelyeket dr. Császár Józsefné vezet (Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány). Csak emlékeztetőül: ő mint a BM személyzeti osztályának vezetője adott 1996-ban igazolást arról, hogy az Államvédelmi Hatóságnál tilos volt bántalmazni az őrizeteseket. Mindezt annak kapcsán tette, hogy Ausztráliában egyik áldozata felismerte egykori kínzóját, az ávéhás Vajda Tibor alezredest, aki ellene „rágalmazásért” (!) pert indított, és ehhez Császárné szolgáltatta a muníciót. Vajda Péter (utóbbinak csak névrokona) szintén ávéhás káder jelenleg az NBH sajtófőnöke… ( Megj: Császárné véletlenül az anyja annak a császárelődnek, akit egy rendőr haláláért és biztosítási csalásért mostak tisztára, és akit mára " Laptop dj"-ként már a médiába is visszacsempésztek..)

Mindez felveti azt a kérdést, hogy kik is azok, akik jelenleg az NBH-ban dolgoznak, illetve a testülettel (vagy az Egymásért Egy-másért Alapítvánnyal) kapcsolatban állnak. Az már önmagában elgondolkodató, hogy a nevek között három Szilvásyt is találunk. Szilvásy Györgyöt, mint az NBH-t felügyelő tárca nélküli minisztert, dr. Szilvásy Istvánt, a BM Központi Kórház főigazgatóját és Szilvásy Péter grafológust, az alapítvány munkatársát. A nevek egybeesése nem véletlen, ugyanis testvérekről van szó.

Érdemes megnézni azt is, hogy kik kezelik az NBH-nál található aktákat és a számítógépes hálózati nyilvántartást, amelyből a közéleti vitákban felmerülő kérdések, mint például Martonyi János, alias „Marosvásárhelyi” tevékenysége megnyugtatóan tisztázást nyerhetne. Az NBH második embere, T. Mihály 1989-ben a III/III-2a (ifjúságvédelmi) alosztályán szolgált, K. Gusztáv az „ifjúságvédelmi” vonalon dolgozó századosként 1985 és 1987 között Morvay Péter tartótisztje volt (Morvay 1990-ben elsőnek hozta nyilvánosságra hálózati múltját), M. Gyula pedig a III/III-4b osztályon (kulturális elhárítás) szolgált. Nyilván ők ma (is) csak parancsra cselekednek, és a parancsot Szilvásy Györgytől, illetve közvetlen főnöküktől, Galambos Lajostól kapják. (sic)

Minden jel arra mutat, hogy az NBH az utóbbi időben nem alkotmányos kötelezettségeinek tesz eleget, hanem a politika közvetlen kézi vezérlése alatt áll. Erre utal, hogy Szilvásy György nyaralójának ügyében nyomozó újságírókat az NBH alkalmazottjai zaklatták. Ez nemcsak azért káros, mert az állományt lejáratja a külvilág előtt. Nagyobb baj, hogy emiatt a hatóság alkalmazottai bizonytalanodnak el, hiszen érzékelik, hogy olyan feladatokra használják fel őket, amelyre a megrendelőnek igazából nincsen alkotmányos felhatalmazása. Jó példa erre a „Mucuska- ügyként” elhíresült lehallgatási és kiszivárogtatási akció: Magyar Bálint minisztériumi telefonbeszélgetéseit csak az NBH hallgathatta le. Ha nem így volna, akkor az NBH- nak már régen nagy nyilvánosság előtt le kellett volna lepleznie azt a külföldi kémszervezetet, amely miniszterek telefonbeszélgetéseit rögzíti, vagy ha erre nem képes, akkor tehetségtelenségük miatt el kellett volna bocsátani a magyar kémelhárítást vezetőit. Nem elég azonban, hogy minden bizonnyal az NBH hallgatta le saját miniszterét: ennél is tovább mentek akkor, amikor ezeket a beszélgetéseket külföldön nyilvánosságra hozták. Ezzel nemcsak a magyar politikai élet, hanem maga a kiszivárogtató is nevetségessé tette saját magát. Ugyanilyen kiszivárogtatás történt „Krakus Péter”, alias Szita Károly munkadossziéjával is. Az eredeti iratokat az NBH őrizte, és csak onnan kerülhettek az irat fénymásolatai a szerkesztőségekhez.

Ezek az ügyek Magyarországhoz méltatlanok. Egy banánköztársaság színvonalára emlékeztet, amikor egyes politikusok személyes vagy családi igényeik kielégítésére használják fel az ország leginkább védelem alá tartozó szervezetét. Sajnos a kialakult helyzet nem véletlen. Martonyi János érintettségéről már az Antall- és a Horn-kormány több tagja is tudott, de politikai cinkosságból az ezzel kapcsolatos információkat (amelyeknek most csak töredéke látott napvilágot az ÉS hasábjain) elzárták a nyilvánosság elől. Ez a politikai sumákolás töretlenül zajlik a rendszerváltás 17 éve óta. Kérdéses, mikor lépünk ki abból az állapotból, hogy „holló a hollónak nem vájja ki a szemét”. --------

Nocsak...:))

ungvárykrisztián dühében már (majdnem) leírta a teljes igazságot ...:)) De csak majdnem: a végére egy gusztustalan felütést tartogatott, azt sugallva hogy majd pont szilvási et. és tsai "kímélik" Martonyit ,("„holló a hollónak nem vájja ki a szemét”.) Höhö, igen, az mszp/szdsz pont erről a mértékletességről híres...:)))))

Ha ezt kihagyta volna, és ungváry hozzátette volna a kende nevü phéreg érintettségét az apró-klán titkosszolgálataiban.. no, akkor egészen tisztességes kis cikk lett volna.

Így meg... csak elgondolkodtató...

"Hát csoda ezek után, ha szellemi führerjük ilyen nyílt bátoritása láttán, hívei tettrekészen léptek hogy "kiradírozzák" kádár örökségét ?"




Nézzünk három lehetséges "alapot" egy ilyen cselekménynek az elkövetésére.


1. Kádár -gyűlölők szélsőjobbosok ellopták Kádár csontjainak egy részét.
Ez ugyan lehetséges, de semmi értelme.
Ennek az akciónak ugyanis komoly (elő)szervezettsége és komoly "munkája" volt, ásni egészen a dupla koporsóig stb., ez nem úgy ment hogy néhány begőzölt agyú randalír felborogat/felgyújt néhány kukát...
A "szélsőjobb" ennyire nem gyűlöli Kádárt, semmi oka rá, meghalt, ráadásul úgy hogy még agybomlottként is megérhette művének bukását és felfoghatta a gyilkosságaival való szembenézést.......


2. Kádár -gyűlölő ballib/ hiszterolib ellopták Kádár csontjainak egy részét.
Nos, ennek már nagyobb a valószinüsége, pláné ha a pártführer már nyilvánosan is meghirdette a "radírozást".
Mindig akad egy-egy egzaltált, túlbuzgó "amőbás" fiatal török, aki "hősies tettével" bizonyítaná hűségét és elkötelezettségét a führernek....(lásd még hitlerjugend)


3.
2. Kádár -rajongó ballibek ellopták Kádár csontjainak egy részét.
Ennek is van lehetősége.
Éppen a 2. sz. veszély miatt, esetleg híveinek egy része biztoságba szerette volna tudni.
Ennek csak az mond ellent, hogy csontjainak csak egy részét vitték el.



Nos, cui prodest?

És még néhány érdekesség.


Azt mondták, a temetőt három éjjeliőr felügyelte.
Nos, ebben az esetben, ezt a cselekményt egyszerüen lehetetlen úgy végrehajtani, ahogyan az a híradásokban megjelent.
Hogy legalább három ember, bement, ásott, bontott, vitt, ment...és senki...
Hiába nagy ugyanis a terület: éjszakai csendben, egy temetőben, egy több órás ásás, gránitemlékmű elmozditása, sőt fémkoporsó szétvágása (!), akkora zajjal jár mint egy-egy bombarobbanás....
Ráadásul, azon az éjszakán, telihold, világos éjszaka volt, kilométerekre ellátni mint fényes nappal...


És még egy érdekes adalék.
A temető vezetője ugyebár Simóka Kálmánné.
Régi káder, jó káder. Megbízható káder.


Nézzük csak:


ÜZLETTÁRSAK, VADÁSZTÁRSAK
1971-2003

Apró Piroska ex-ü.társ Hargitai György S Komplex Nemzetk Bizt.techn Kft.alapító,
Gurcsány anyós ex-ü.társ Apró Piroska S Komplex Nemzetk Bizt.techn Kft.alapító 1991
Gurcsány anyós ex-ü.társ Apró Piroska S Komplex Nemzetk Bizt.techn Kft.FB-tag 1994-ig

S-Komplex és az alvilág: Csobolya Attila és Seres Zoltán kapcsolata a jelek szerint több volt egyszerű jó viszonynál, és közös üzleti érdekeltségük személyek áttételén keresztül meglehetősen messzire vezet. Csobolya és Seres 1991-ben együtt alapították a Fantom Személy- és Vagyonvédelmi Kft.-t, ahol mások mellett Barabás Gábor is alapító résztulajdonos volt. Barabás 1995-ben napra azonos ideig birtokolt tulajdonrészt a Poliscope Információ-ellenőrzési és Adatszolgáltató Kft.-ben azzal a Nagy Sándorral, aki az S- Komplex Nemzetközi Biztonságvédelmi Rt. igazgatótanácsi tagja. Az S- Komplex Rt. pedig a jelek szerint nem hétköznapi vagyonvédelmi cég; elnök-vezérigazgatója, Nagy Lajos több évtizedes titkosszolgálati múlttal dicsekedhet

Apró Piroska ex-ü.társ Hargitai György Szalók Holding Ingatlanfejl Hasznosító Kft (2002.
Apró Piroska ex-ü.társ Hargitai György HH Global Capital Partners IncDelaware-ben, Wilmington
Apró Piroska ex-ütárs Hargitai György V(as).H(argitai).V(arga). Kft.Mágnáskert tulaj
Apró Piroska ex-ütárs Hargitai György Videoton igazgatósági tag 1991ig
Apró Piroska ex-ütárs Hargitai György Vidimpex Kft (videotonleányváll) igazgató
Apró Piroska ex-üzlettárs Hargitai György Interflag Trading and Investment Ltd. 1991
Apró Piroska ex-ütárs Hargitai György Videoton–Waltham COCOMlista 1971-89
Apró Piroska ex-ütárs Hargitai György Videoton-Waltham (hitel a CW Banktól), 1971-.

Hargitai György ex-ü.társ Endreiter RóbertConvertrade Kft Moszkva, Kaparós sorsjegy
Hargitai György ex-ü.társ Csőke László FCI Hungary Kft. (exVideoton moszkvai képv)
Hargitai György ex-ü.társ Horváth György ügyvéd BorsodChem Rt.vásárló Milfordot képviselet
Hargitai György ex-ü.társ Horváth György ügyvéd IGM Ker Szolg Kft 1991 dec alapítók
Hargitai György ex-ü.társ Fraiman Boris Grioryevich IGM Ker Szolg Kft 1996-7
Hargitai György ex-ü.társ Vizváry Géza HGy Waltham moszkvai központj vez,
Hargitai György ex-ü.társ Vízváry GézaIGM Ker Szolg Kft1999 (Cubarrean Ltd)
Hargitai György ex-ü.társ Vízváry Géza Vidimpex Kft külkerváll képviselő
Hargitai György ex-ü.társ Vízváry Géza Convertrade képviselő
Hargitai György ex-ü.társ Vízváry Géza Panrusgáz Rt bizalmi pozició
Hargitai György ex-ü.társ Interprocom tulajdonos
Hargitai György ex-ü.társ Megdet RahimkulovKajifat Kft -Interprocom tulajd
Hargitai György ex-ü.társ Szitó János Panrusgáz Rt Interprocom tulajdonos

Altus Consultung Kft. és a Medgyessy Tanácsadó Kft. közösen pályázta meg a szocialista Toller László vezette pécsi önkormányzat tanácsadói tenderét: A győztese „meglepő módon” az Altus– Medgyessy páros lett. Pécsett 1999 l. tubi lapján
Medgyessy ex-mtárs (1983-89 PüM) Bodnár Zoltán NA Rt és ÁAK Rt ig, Konzum B Rt ig tag
Medgyessy mtárs Orosz Sándor an Kiss Margit KonzumB Rt.-FB tag 2002 júl 3-tól.
Medgyessyhez köthető cég-Orosz Sándor B.i.l, I. kézbesítési megbiz 2003 jun ig v
Medgyessy mtárs Orosz Sándor Proware ügyvez ig lakcime 1173 Bp, Borsó utca 79/B
Medgyessy mtárs Orosz Sándor Erős János (MFB) tanácsadója 2002 jun-tóé
Medgyessy mtárs Orosz Sándor Paper & More Papíripari Újrahaszn Termelõ Kft tulajdonosa –tököli börtönben dolgoztat CIB B Rt finanszírozza, IM felügyeli Sógorok (HVG 2002.06.15.)
Medgyessy mtárs Orosz Sándor 1995-ig ORFK- n Kunos Péter és Kobács Mihály ügyeivel foglalkozott
Medgyessy mtárs Orosz Sándor 1995-1998 "A K&H-ban nem õrzõ-védõ szakember voltam, hanem azokkal a reménytelen követelésekkel foglalkoztam, amelyeknek a behajtását a bankosok már feladták
[bgSimóka Kálmánné a következő cégek igazgatóságában töltött ill tölt be különböző funkciót:
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Agrobank Rt. (elnök-vezérig: Kunos P) i tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Autóker Rt. igazgatóságában,
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Bre-Wor igazgatósági tag
Medgyessy ex- mtárs Simóka Kálmánné Brókerház igazgatóságában,
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Budai Várgondnokság Kht igazg tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné BKV, Bpi Temetk Int Rt. igazg tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Cívis Hotel és Gasztronóm Rt. igazg tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Deviza Factory Rt. igazgatósági tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Dunaferr Rt igazgatósági tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Global Tourist Kft., igazgatósági tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Hungaroring Rt. igazgatósági tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Industria Rt., igazg tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Malév Rt igazg tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Medgyessy Tanácsadó Kft. igazg tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Penta 2000 Tanácsadó Bt. igazg tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Perfect Rt igazgatósági tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Pénzügyi Szolg Szakokt Kiadó Rt. i tag
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné WVM Lízing és Pénzügyi Szolgáltató Rt. 4 MRD Ft kár az általuk kibocsátott kötvények megvásárlóinak, akiknek zöme idős nyugdíjas volt. Egyébiránt a WVM Lízingben Simókánén kívül egy bizonyos Simóka Kálmán is szerepet játszott mint igazgató.
Medgyessy ex-mtárs Simóka Kálmánné Korábban: 1975-1995 a PüM a kereskedelem, ipar, közlekedés, szállítás, hírközlés, művelődés, közoktatás, bankszféra stb. területén főosztályvezetőként, majd helyettes államtitkárként. 1995-től a Kincstári Vagyoni Igazgatóság vezérigazgató .


------


Az apró-klán polipja itt is ugyebár...
" Véletlenül" persze, mint a NBH és szilvási et. testvérei az Egy- Másért alapítványban...

"tévecc maci, Lengyelországban kezdettől fogva kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok jobb és bal között, többek között a közvélemény-formáló orgánumok megfelelő elosztása miatt."

Jó, nem is ezt vitattam. De ettől még Lengyelországban még nem jöhetett volna létre rendszerváltás. Mint ahogy nem is jött létre, vagy 16évig....

Bár, hozzánk képest sokkal jobban/egészségesebben álltak erre való "hajlamban"....

"Ami ma történik, az már az a - túlzott és nem is kívánatos - fázis, hogy a bal szinte totál megsemmisült és olyan a paletta, hogy a helyi Fidesz és a helyi KDNP küzd egymással."

Az első felét és is írtam. A második fele nem igazán azonos értékű példa, több okból is, főleg a lengyel mezőgazdaságban érdekelt milliók szerepét nézve... de ez most szétfeszítené e keretét.

Változat - szó szerinti - akasztófahumorra.

kádár jános újratemetése kapcsán azt találgatják, lehet hogy csupán azt történt, hogy most Nagy Imre döntött úgy hogy két gyilkosának, kádárnak és aprónak is mostantól ugyanannyi időt kell töltenie arccal lefelé, szögesdróttal összekötözve egy jeltelen sírban, mint neki, 1958-1988 között a 301-es parcellában..???

Vagy az is előfordulhatott hogy csak a kádárizmussal való gyurcsanyos meghirdetett leszámolás jegyében egy új történelmi, göncz- bizottság döntött úgy, hogy a múlt század tömeggyilkosainak egy újabb csoportját helyezteti át szálasi mellé, pl. kádárt és rákosit is közös (tömeg) felirat nélküli sírba temeti ?

Végül pedig, összeesküvés elméletek kedvelőinak: megfigyelők egy izraeli vadászgép le és felszállását jelezték Ferihegyen. Egy eichmann maradványaira feltűnően hasonlító csomagot rakodtak a gép fedélzetére, majd nyom nélkül eltűntek, a légi irányítás szerint a Földközi-tenger irányába...

Nos, igazából emlékszünk még ugye, a ferihegyi betonhoz magát verő kellerhez és gusztustalanhoz, az Orbán bostoni bérelt repülőgépe meg az Orbánt nem fogadta Bush c. (amúgy hazug, semmilyen bizonyítékkal alánem támasztott) c. hadjáratára?:)))))

Nos, valójában most mi is történt? gyurcsanyo ui és apró-klános neje kapott egy meghívást és ezen belelkesedve,úgy gondolták, egy portugáliai különgép nekik dukál.... Előállt gáljé nagy pofával, idézem:

"http://www.hirextra.hu/hirek/article.php?menu_id=2&article_id=10141 Gyurcsányt is meghívták az informális EU csúcsra

Gyurcsány Ferenc meghívást kapott és részt vesz azon az informális EU-minicsúcson, amelyet az Európai Bizottság elnöke szervez az európai uniós intézményi reformokról, tagállami vezetők részvételével. Ezt Gál J. Zoltán mondta a szerdai budapesti kormányszóvivői sajtótájékoztatón. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára közölte: a magyar miniszterelnököt meghívták a találkozóra, így Gyurcsány Ferenc részt vesz az eseményen. A május 12-én és 13-án a portugáliai Sintrában tartandó informális mini csúcsra az Európai Unió tagállamai vezetőinek csupán egy részét hívták meg. José Manuel Barroso a találkozón az európai alkotmánnyal kapcsolatos kérdéseket és Európa jövőjének kulcsproblémáit vitatná meg.

Csakhogy. Ezek után, csúfosan, gyurcsanyo uinak visszavonták a meghívását...:)))):

Diplomáciai hibák után szervezte át az Európai Bizottság elnöke a májusi, portugáliai egyeztetést a tagállamokkal. Gyurcsány Ferenc is olyan eseményre fogadta el a meghívást, ami nem lesz.

------- Viszont a megrendelt különgép maradt...:))))) És így utazott el gyurcsanyo ui és b. neje nyaralni, különgépel...:)) Bár , szó szerint , az EU elnöke nemcsak hogy "nem fogadta", de még a meghívását is visszavonta ...!!!!!

És ezek után hazudnak itt ótvarosakat, három napos utakról

"Különgéppel repült a miniszterelnök Portugáliába, a Kormányszóvivői Iroda szerint azért, mert a menetrendszerinti járattal három napba telt volna az út."

Ez itt csupán egy nap lehetőségei, ahogyan röpke 6 óra alatt reggel, délbe és este el lehet jutni...:)))))))) Ha gondolják, szívesen segítek ...:)))))) És az a keller aki a repülőtéren verte magát a betonhoz Orbán bostoni különgépe miatt, biztos most is kimegy...:))))))

INDULÁS: Budapest (Ferihegy) hová Lisszabon Mutassa ezeket a járatokat: Minden járat (7) Legalacsonyabb ár (6 / 7) Válasszon Árszínt Indulás Érkezés Járat 07:10 Sze 2 máj 2007 Budapest (Ferihegy) Air France által üzemeltetett 09:30 Sze 2 máj 2007 Keresztül Párizs (Charles De Gaulle ) AF1095 12:45 Sze 2 máj 2007 Keresztül Párizs (Charles De Gaulle ) Total journey time: 8 hours 5 minutes Air France által üzemeltetett 14:15Sze 2 máj 2007 Lisszabon AF1624 07:10 Sze 2 máj 2007 Budapest (Ferihegy) MALEV Hungarian Airlines által üzemeltetett 09:15 Sze 2 máj 2007 Keresztül Amszterdam (Schiphol) KL3200 12:40 Sze 2 máj 2007 Keresztül Amszterdam (Schiphol) Total journey time: 8 hours 25 minutes 14:35 Sze 2 máj 2007 Lisszabon KL1693 09:25 Sze 2 máj 2007 Budapest (Ferihegy) MALEV Hungarian Airlines által üzemeltetett 11:35 Sze 2 máj 2007 Keresztül Amszterdam (Schiphol) KL3202 12:40 Sze 2 máj 2007 Keresztül Amszterdam (Schiphol) Total journey time: 6 hours 10 minutes 14:35 Sze 2 máj 2007 Lisszabon KL1693 12:50 Sze 2 máj 2007 Budapest (Ferihegy) Air France által üzemeltetett 15:10 Sze 2 máj 2007 Keresztül Párizs (Charles De Gaulle ) AF1695 16:00 Sze 2 máj 2007 Keresztül Párizs (Charles De Gaulle ) Total journey time: 5 hours 40 minutes Air France által üzemeltetett 17:30 Sze 2 máj 2007 Lisszabon AF1924 12:50 Sze 2 máj 2007 Budapest (Ferihegy) Air France által üzemeltetett 15:10 Sze 2 máj 2007 Keresztül Párizs (Charles De Gaulle ) AF1695 20:05 Sze 2 máj 2007 Keresztül Párizs (Charles De Gaulle ) Total journey time: 9 hours 45 minutes Air France által üzemeltetett 21:35 Sze 2 máj 2007 Lisszabon AF2124 15:05 Sze 2 máj 2007 Budapest (Ferihegy) MALEV Hungarian Airlines által üzemeltetett 17:15 Sze 2 máj 2007 Keresztül Amszterdam (Schiphol) KL3208 21:00 Sze 2 máj 2007 Keresztül Amszterdam (Schiphol) Total journey time: 8 hours 50 minutes 22:55 Sze 2 máj 2007 Lisszabon KL1697 17:35 Sze 2 máj 2007 Budapest (Ferihegy) MALEV Hungarian Airlines által üzemeltetett 19:45 Sze 2 máj 2007 Keresztül Amszterdam (Schiphol) KL3204 21:00 Sze 2 máj 2007 Keresztül Amszterdam (Schiphol) Total journey time: 6 hours 20 minutes 22:55 Sze 2 máj 2007 Lisszabon KL1697

Korábbi fideszes polgármester lesz Gyurcsány tanácsadója

Amikor a Fidesz bejelentette, hogy nem támogatja tovább polgármesterként, Szécsi Gábor kilépett a pártból, és a balliberális koalíció jelöltjeként próbálkozott 2006-ban az önkormányzati választásokon Kecskeméten. A szavazók azonban nem őt támogatták, így most kormányzati pozícióra számíthat a politikus. ------- Ühüm...

ambruszoltán mintájára egy újabb ....nyeri el méltó büntetését....

Ha már leszerepelt a választóknál...a gyurcsanyo ui - féle PÁRT gondoskodik...

Der Standard-kommentár „Gyurcsány az egyetlen, aki képes elbánni Orbánnal”

Ingatagnak látja a magyar belpolitikai helyzetet a március 15-e utáni viszonylagos stabilizálódás ellenére Paul Lendvai, a magyar származású(sic!)neves osztrák publicista.

A Der Standard című liberális osztrák napilapban megjelent a "Reformtorlódás Magyarországon" című kommentárjában Paul Lendvai azt írja: a nemzeti konzervatív Fidesz hangadóinak "konfrontációs irányvonala és lázító retorikája - eltekintve követőik kemény magjától - nem volt képes igazán mozgósítani a tömegeket". Kormányközeli kommentátorok már egy hosszabb konszolidációs korszak felé mutató fordulatot láttak körvonalazódni. "Az elmúlt napok politikai eseményei azonban kétségtelenül gyorsan lerombolták ezt a látszatstabilizálódást" - írta Lendvai.

A Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "hazugságbeszéde" óta kisiklott kormányzati kommunikációs és PR-gépezet szinte futószalagon produkálja a tárgyi és személyi melléfogásokat. Molnár Lajos egészségügyi miniszter közelebbi magyarázat nélküli lemondása "sajtójelentések szerint" az egészségbiztosítás részleges privatizációja ügyében a koalíciós partnerek között húzódó mély szakadást tükrözi vissza - írta Lendvai, aki kitért a Szabad Demokraták Szövetsége élén lezajlott "őrségváltásra" és a liberális párt több mint egy évtizede tartó folyamatos népszerűségvesztésére.

Hangsúlyozta, hogy az SZDSZ nélkül a szocialisták sem 2002-ben, sem 2006-ban nem tudtak volna többséggel rendelkező kormányt alakítani. A szocialista párton belül Gyurcsány "messze a legalkalmasabb képviselője a modernizálásnak és a Nyugat-barát irányvonalnak"(sic!). "Továbbra is ő az egyetlen, aki vezetői tulajdonságaival képes elbánni a hataloméhes Orbánnal. Ha azonban koalíciós kormányának nem sikerül az oly gyakran hangoztatott gazdasági és szociálpolitikai reformprogramot megvalósítani, saját táborában rendet és szolidaritást teremteni, és helyes kommunikációval az emberek bizalmát visszaszerezni, a nemzeti populista Fidesz feltartóztathatatlanul visszatér a hatalomba" - írta az osztrák kommentátor.

Nos, ha már mindenáron lendvai "származását" kellett kiemelni (nem volt muszáj, ugye), akkor mi a paripaszerszámnak kell őt la magyarság számlájára írni ,a magyarság legnagyobb szégyenére...

Másfelől, gyurcsanyo ui "mint Nyugat-barát irányvonal"....- nos, ezt figyelembe véve a legújabb Gazprom/ Putyin eseményeket és a washingtoni fejleményeket (lásd még Index fross cikkét), ez minimum közröhej...

Végül de nem utolsósorban- képes elbánni Orbánnal... Na vazze, így szurkol egy "európeer"..:))))) Viszont adós marad , az nem derül ki, mi lesz ha bekövetkezik az amitől retteg: Fidesz feltartóztathatatlanul visszatér a hatalomba...:)) Ő is csomagol? :)))

"Véletlenül akadtam rá a neten arra, hogy pontosan milyen vadpontok miatt itéltek halálra anno Ceausescut. A 3. pontban az ország gazdasági tönkretétele volt megnevezve ... miközben ez a "gazdasági tönkretétel" abban állt, hogy az ország adóság állományát a nullához közelítette :-o"

Nonono....

Az ország külföldi adósságállományát valóban a nullához közelítette... Ugyanis elege lett abból, hogy az IMF és a Világbank meg a többi hitelező bármiben is beleszólhatott az ő " belügyeibe". Így aztán fejébe vette, hogy mindenáron értsd szó szerint mindenáron visszafizeti , sőt idő elött azokat a hiteleket...

Így aztán ami csak mozdítható volt és ami nem azt is, eladta valutáért külföldre. Beleértve a svábokat és a szászokat Németországnak , zsidókat Izraelnek ( utóbbi jó darabig kifejezetten rossz bolt volt a vevőknek , az áru ugyanis Bukarestből indulva csak Frankfurtban szállhatott át elviekben a Tel Aviv felé tartó járatra, de valahogy mindig eltévesztették a gépet és L.A/ New York-i járatokra szálltak és inkább ott kötöttek ki fene nagy hazafiaságukban, na egy idő után ezt megelégelték a derék vevők és direkt járatot vásároltak maguknak, Bukarest-Tel-Aviv között, onnan aztán nem volt menekvés:))), szóval visszatérve Ceausescura, egyfelől mindent és mindenkit eladott amire csak vevő volt, még a kórházban szülő anyák méhlepényét is (!) külföldi laboroknak, másfelől meg saját magán és apparátusán kívül semmire nem költött, az importot még a csere alkatrészimportot is megszüntette gyakorlatilag, a lakosságot meg egyszerűen kiéheztette és persze a villany-és gázfűtéssel is "takarékoskodott".

Ennek a rablógazdálkodásnak meg egyszerűen az ország gazdasági tönkretétele lett az eredménye. Még az is tönkrement, amit előtte nyugati tőkével, beruházással felépítettek.

A tragikomédia inkább az volt, ahogy őket agyonlőtték meg a "tárgyalás"... Olyan szaddamos volt.. Bármiért százszor - joggal- fel lehetett volna akasztani/agyonlőni stb. - viszont így...

Nincsenek megjegyzések: