2007. augusztus 7., kedd

Rendesen kiosztották Gyurcsányt az elnök

Rendesen kiosztották Gyurcsányt az elnök
2007.01.26 15:44:40

A szocialisták ellenállása miatt a Gyurcsány- Hiller páros első látványos megfutamodására készül. A tervekkel ellentétben nem lesz nagyszabású pártreform az MSZP februári kongresszusán. De a szocialista vezetők máshol is szorongatják a kormányfőt. A pénteki elnökségi ülésen azt feszegették, hogy mit vár Gyurcsány Ferenc kormánya tagjaitól, a szocialista vezetőktől, és mit várnak a szocialisták Gyurcsánytól? Még Hiller István is azon a véleményen volt, hogy a dolgok így nem mehetnek tovább.

Persányi Miklós azt mondta a TVben, hogy aki külföldi szemét befogadásán akar meggazdagodni, az HAZAÁRULÓ.
És micsoda az, aki az autópálya építésen gazdagodott meg???

"Senki nem lázadt fel Gyurcsány Ferenc ellen, és nincs szó a pártreform feladásáról - mondták lapunknak szocialista politikusok, cáfolva a múlt pénteki kibővített MSZP-elnökségi ülésről megjelent sajtóhíreket."

Tagadják?

Akkor tuti, hogy igaz!


Lásd még: "A Magyar Szocialista Párt teljes mellszélességgel kiáll Medgyessy Péter Miniszterelnök Úr mellett."
'Sz. t miután ennyire verték, valami három nap alatt be is horpadt a mellük!

"Szekeres megvédte Gyurcsányt
A honvédelmi miniszter szerint Gyurcsány nem az MSZP-elnökség egyhangú bírálata miatt, hanem magától volt rendkívül önkritikus. Szekeres Imre az Indexnek elismerte, hogy a jelenlevõk, köztük Lendvai Ildikó és Kiss Péter is hosszú idõ óta nem tapasztalt õszinteséggel beszélt a kormányzat elõtt álló feladatokról, de ez a miniszter szerint inkább tekinthetõ a reformok alapos értékelésének, mint különvéleménynek. Szerekes szerint az egyik fontos teendõ, hogy a kormányzat világossá tegye az állampolgárok elõtt: a reformdöntéseket nem a pénzhiány okozta kényszer diktálta, hanem ezek az ország fejlõdése szempontjából progresszív lépések. Ennek megértetéséhez pedig - ezt Gyurcsány maga állította Szekeres szerint - szükség van az MSZP-re. "


Írja az index.

Tetszik nekem az Mszp kommunikációja!
1. Horn nyiltan bírálja a reformokat.
2. A párt és minelnök ellentétét másnap egy mszp-s megerősíti.
3. Még ezen a napon (22.-én ) este Varjú kijelenti, hogy végig ott volt az elnökségi ülésen, ahol SZÓ SEM ESETT a reformokról, de a párt SZMSZ-éről sem.
4.) Szekeres 23.-án finomabban megerősíti,hogy volt ellentét a minelnök és az elnökség között.

Te jó ég!- mi lehetett ott?

"Szó sem volt Gyurcsány térdre kényszerítéséről, pláne nem azoknak az embereknek a részéről, akiknek a neve felmerült az állítólagos 'pártütéssel' kapcsolatban" – fogalmazott a Hírszerzőnek egy, a miniszterelnök hívének egyébként nem tekinthető szocialista politikus. Az Index Lendvai Ildikót, Kiss Pétert és Hiller Istvánt nevezte meg olyan szocialista vezetőkként, akik a pénteki elnökségi ülésen (valójában az elnökség, a választmány és a frakció közös, késő estig tartó tanácskozásán) "szembefordultak" volna Gyurcsány Ferenccel.
...

http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=27422

Kókány jobban jár, ha elpucol egy időre, mert úgy néztem, H.Gyufánál kihúzta a gyufát. Nem kicsit, nagyon!:)

puszipajtások, sőt kókadt lesz a szadesz elnöke...

Gyurcsány Medgyessy tanácsadója volt. Ebből két dolog következik:

(1) nem tanácsolt korrekciót - akkor nem volt rá szükség, tehát jószerivel marad, hogy az ő kormányzásának a következménye a mostani kapkodás ás káosz.

(2) tanácsolt korrekciót, de nem fogadták meg - akkor miért maradt, sőt fogadott el miniszteri pozíciót?

én a második variációra tippelek. csakhogy Gyurcsány tudta, hogy ahhoz, hogy hatalom kell ahhoz, hogy befolyása legyen az ország politikájára. nagyon új volt még a politikában, ezért volt fontos neki, hogy a tűz közelében legyen és ezért vállalt pozíciót. Tapasztalatszerzésre volt szüksége. mire azonban miniszterelnök lett, már úgy látta, hogy a választások előtt nem lehet belefogni semmibe, mert elbukná a választásokat.

Az SZMSZ egy keret, amely biztosítja a pártdemokráciát, de a hatalom nem ezen múlik. Ha valakinek van tekintélye, akkor meg tudja győzni a tagságot, hogy az a jó, amit ő akar. Szóval ha Gyurcsánynak akkora tekintélye lenne, amilyet szeretne (és amilyen nincs), nem is lenne szüksége központosításra, ahogyan 0rbánnak sem volt addig, amíg annyira össze nem töpörödött, hogy már ehhez kellett folyamodnia. De hiába, mert a nagy központosítás ellenére is befellegzett neki, csak idő kérdése. Gyurcsánynak is befellegzett már, ő már a központosításig sem jut el és ez nem az SZMSZ- en múlik, hanem a belső demokrácián, illetve a tekintélyelvűségen, aminek alapfeltétele, hogy valaki nagy tekintéllyel bírjon a pártban. Az MSZP-ben ekkora tekintéllyel soha senki nem bírt és nem is igen fog soha, és ez nem az SZMSZ érdeme, hanem azért olyan az SZMSZ, amilyen, mert ilyen a párt, ilyen a közösség, ilyen a tagság.

A polgári kormány megkezdett egy rendszert kiépiteni, ami félbeszakadt, mert nem gondolták volna, hogy a szavazótábor valamivel nagyobb része nem tudja/akarja észrevenni a npozitivumokat és csak a negativ jelenségeket veszi figyelembe. Többet számitottak a bizonyitatlan és bizonyithatatlan támadási felületek a médiaból és a kampányban, mint a látható valóság. A Gy szerepét viszont te minimalizálod, csakhogy mentésgeket találj a semmittevés számára. Te reformokat vizionálsz, amiknek nyoma sincs és jövőre megint különféle okokat talász a hiányukra.
2009-ben meg jösztök a régi szlogennel: választások előtt másfél évvel nem lehet, mert....
Tehát, eszerint: 2,5 év el lett rontva (M kormány, semmittevés, de ezt legalább nem tagadod), I. Gy kormány - 1,5 év feloldva a kampány miatt, II. Gy kormány: előkészitésre 1,5 év (de mi a fészkes fenét csináltak az előző 1,5 évben???) , 1,5 év intenziv reformtevékenység (szerinted), majd 1 év újabb kampány. Ergo, 8 évből 1,5 effektiv kormányzás, a többi 6,5 megokolt semmittevés! Csodálatos perspektiva előtt áll Mo!

Az orvosok a kórházleépíteseknél az egyetlen 1 órás egyeztetésre elmentek.
Molnár kijelentette, hogy a NEM elfogadhatatlan válasz az egyeztetésen.

Úgy látom, itt egyesek a következtetésekből vonnak le következtetéseket. Nem túl elegáns.

A "polgári" kormány egy tartós növekedési pályán lévő gazdaságot vett át 1998-ban. Történt ami történt, mindenesetre 2002-ben ugyanezen gazdaság már nem volt ezen a pályán; lassult a növekedés, beragadt az infláció, túlzottan megnőtt a belső fogyasztás, stb.
Azóta - sajnos - még nem szárnyalunk megint. Medgyessy folytatta, amit OV, GYF meg az utolsó másfél évben szintén nem fogott bele a reformokba, amiket, ha most rendesen végig tud vinni az ország, lesz lehetőségünk megint szárnyalni. (Gyengébbek és fogyatékosok kedvéért: nem azért lehet lehetőség szárnyalni, mert a reformokat GYF csinálta/csinálja, hanem mert/ha a reformok végigfutva elérik a megfelelő gazdasági hatást.)

Reformot nem akkor szoktak csinálni, amikor úgy tűnik, megy a szekér, hanem amikor a változtatás kényszere áll fenn.

már a rencerváltás előtt évekkel tudható volt, hogy reformokra van szükség, ez a változtatási kényszer azóta csak nő...
Egyébként pedig egy felelős politikustól éppen azt várnám el, hogy ne várja meg, amíg már kényszerítve van a cselekvésre...

2002-ben az ország már 2 éve lent volt a stabil növekedési pályáról

2001-től a magyar gazdaság szépen követte a környezetének a mozgását, semmiféle letérés nem történt. Azok a negatív változások, amik ténylegesen voltak (választási költségvetés, pl.) kis korrekcióval javíthatók lettek volna.

Az 1998-as állapothoz meg nézd meg az akkori gazdasági mutatókat, szerintem meg fognak győzni...
Amit Bokros elindított, attól 1,5 év alatt nem is lehetett volna többet várni...

Bizony, bizony, az államnak az állampolgáraira kell költeni a befolyt adókat s nem másra! S ebben benne van a TB is.

A TB az biztosítás. Valaha úgy is működött. Csak jött a komenyizmus, és püff, államosították. Azóta Bokros Lajos volt az első és egyetlen, aki megkísérelte leválasztani a betegség- és nyugdíjbiztosítást az állami költségvetésről, mivelhogy az ott nincs jó helyen! Éspedig azért, mert akkor a mindenkori politika kénye-kedve szerint műxik az eü-finanszírozás, és nem a biztosítási elv szerint.
No, ezt a Bokros-kísérletet fordította vissza a kádári időszak szerinti működésbe a Fidesz-kormány.

A széljárás kedvező voltát nehéz lenne tagadni, a növekedés, az európai gazdaság, a költségvetés állapota mind akkor volt a legjobb, amikor a Fidesz átvette a kormányrudat. Nézz utána.

Te is tudod, hogy a reformnak 98-02 között volt kedvező a széljárás. Orbán igenis felelős azért, hogy a rendszerváltás óta legjobb gazdasági-pénzügyi helyzetet nem használta ki arra, hogy legalább elindítsa a nagy elosztórendszerek reformját.
Ehelyett visszaállamosította a TB-t, és erőteljes központosításba kezdett.
Igen, valóban mutatós négy év volt bizonyos szempontból, de rendkívül kártékony a piacgazdaságon és parlamenti demokrácián alapuló továbblépés szempontjából.

Mit nézzünk meg? Még csak most indul az egész, Bajnai kartács vezetésével és olyan szuperül sikeres emberkék részvételével mint magyar Bálint, Draskovits, Burján, mega többi (ld. az öt új államtitkárt) . Józan ésszel eltudod képzelni, hogy a jobboldali közöswségeket fogják támogatni? Van rá példa az utóbbi 5 évből, amióta hatalmon van a koala? Te vagy naiv vagy vak vagy, sajna!

Lampert, Szili, Veress stb. biztatásairól nem hallottál? A régiós-tanácsok öszzetételéről sem? Mi a véleményed a hevesi obstrukcióról? Hány példát kell neked hozni arra, hogy minimális szándéka sincs a baloldalnak a jobbára fideszes önkormányzatokkal együttműködni?

Működésbe lépett ismét a jó öreg magyar logika.
Ez az ország az elmúlt 16 évben ugyanúgy működött, mint Kádár idején: állam bácsi "igazságosan" szétosztotta a silány minőségű alig-több-mint-semmit tízmillió egyenlő részre, amivel pesze senki sem volt elégedett (lásd még egészségügy). Aki tudott, trükközött, ahogy nem szégyellte (v.ö. 10 millió ember számára hányan fizetnek TB-t? ha jól tudom, cca 4 milliónyian. 2 millió nyugdíjas van, kb ugyanennyi vagy kevesebb gyerek, hol a maradék 2 millió?). Mindenki tudja, hogy ez így nem tartahtó. Mindenki tudja, hogy ahol tízezrekkel kevesebb egy-egy korosztály, mint 10-20 éve, nem kell és nem lehet ugyanannyi iskolai férőhelyet fenntartani, mint anno. Mindenki tudja, hogy az egészségügyben túl sok (és ezért alulfinanszírozott) kórházi ágy van. Mindenki tudja, hogy baromság vonatot járatni ott busz helyett, ahol 20 ember utazik rajta összesen, mert ezekre megy el a pénz ahelyett, hogy a ténylegesen használt és kihasznált vonalakat fejlesztenék és lecserélnék a 30 éves lelakott kocsikat. Ezek a "szent tehenek" a feneketlen kút, ahová rengeteg pénz megy el. (Igen, tudom, lopnak is sokat de azért ennyit nem lehet...) Mindenki tudja, hogy Antall is, Boross is, Horn is, Orbán is, Medgyessy is, Gyurcsány is "elkúrta, nem kicsit, nagyon", amikor érintetlenül hagyta ezeket, abban a hamis illúzióban ringatva a választókat, hogy elég több pénzt önteni a lyukas vödörbe és minden megoldódik. Hát nem. Nincs több pénz. Eddig is csak hitelbe volt. GYF legalább - a maga "böszme" módján - beismerte, ezért - és ez megint jellemző - "természetesen" őt kell utálni, nem a másik négyet, akik azóta is sunyítanak vagy nyomják a maguk blőd szövegeit (nem csak Orbán, horngyufa is...).
Mindenki tudja, hogy változtatni kell. Mindenki tudja, hogy vissza kell nyesni, de a jó öreg magyar logika szerint mindenki ki akarja vonni magát a reform fájdalmas része alól. Legyen vakbélműtét, de lehetőleg ne vágják fel a pácienst és ne is fájjon neki. Múljon el a fogfájás, na de a fogorvos székébe ülni, hagyni hogy fúrjon, tömjön, esetleg húzzon... na azt azért nem. Hát, ezzel a mentalitással sohasem lesz ebből az országból semmi.
16 éve rendszert váltottunk. Arra szavaztunk, hogy 'szocializmus' helyett 'kapitalizmus' legyen. Ehhez képest amint érvényesülne a piacgazdaság logikája valahol, rögtön sivalkodva szaladnak össze hogy úristen, a gonosz tőke keze betette a lábát. Kézcsókom, miért, a kapitalizmusban mit tetszettek várni? Persze, lehet tüntetni árpádsávos zászlók és más kriptofasiszta jelképek alatt, hogy "monnyon le", bolsevik jelszavakat skandálva. Közben Rákosi és Kádár elvtárs valahol mosolyog a kénkövek között.

szerintem téves az a hiedelem, hogy egy sikeres reform használna a kormánynak. Itt téved a Fidesz is, meg az értelmiség is. Mert számtalan olyan példa van, hogy a liberális reformok helyrepofoznak egy országot, oszt mégis buknak a kormányok. Churchill is megnyerte a háborút, aztán bukott meg.

Az eü-ben nagy lóvé van, ezt akarja mindenki megkaparintani. A szadi momentán a tőle megszokott dilettantizmussal szorgoskodik ezen, az eredmény kb. olyan szintű lesz, mint Magyar Bálint-Horn Gábor hasznavehetetlen és félbehagyott oktatási reformja.
A szocik semmi másra nem tudnak gondolni, mint a népszerűségvesztésre, ezért ágál a hülyébbik fele.
A Fideszt az ország érdeke kb. annyira izgatja, mint engem a karancslapujtői gombászklub éves költségvetése, nekik az a fontos, hogy így vagy úgy, de egybentartsák ezt a hatalmas konglomerátumot, miáltal a vezérkaruk hosszú távon bent tud maradni a hatalomban.
Aki nem szemellenzős, az látja ezt, a többieknek meg marad a harmadosztályú focidrukker-magatartás...

Ezt a reform dumát, meg az igazságosság maszlagot, már nem eszik.
Már megjöttek az első számlák, és az első járulákos teherrel megrakott fizetések.

Az MSZP-nek 2010-ben pedig csak úgy lesz esélye, ahogy 2006-ban volt.
Ha hidegre teszik az aktuális Gyurcsány nevű bohócot, és egy újabb superman-nal hülyítik a népet, ahogy Medgyessy puccsnál begyakorolták.
Ennek előkészületeit láthattuk az MSZP elnökségin.

Fodor Gábor véleménye nagyon mérvadó, lévén, hogy a momentán leggyűlöltebb tárca az SZDSZ-é.
Hornnak meg igaza van, a vizitdíj önmagában tényleg hülyeség.
A szoci korifeusok meg egyszerűen nem akarnak reformot, ez tiszta sor: ki akar? Senki, csak az a párezer normális ember, aki tudja, hogy anélkül már nem megy tovább a bót.
Tudja ezt a Fidesz is pontosan, csak nem akarják, hogy sikerüljön, mert akkor 2010-ben sincs esélyük. Csak erről szól ez a nagy feldemhedés Gyurcsány ellen, a többi maszlag, pántlika, dekoráció.

Nincsenek megjegyzések: