2007. augusztus 7., kedd

Brutális támadás a PSZÁF-elnök ellen

2006.07.12 14:21:57

Külföldi vagyonok hazahozatala

A kormány becslései szerint a hetvenes évek óta 1000 milliárd forintnyi magyar kézben lévő vagyon halmozódott külföldön. A kormány azt akarja elérni, hogy ezt a vagyont hozzák haza. A múltban külföldre mentett pénzek legalizálásához mindössze egy egyszeri, 10 százalékos adót kellene fizetni az átutalt összeg után. A további jogkövetkezmények így elkerülhetők lennének, ami nehezen egyeztethető össze a vagyonosodási vizsgálatokkal. Várt bevétel: 5-10 milliárd.

forrás: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20060610gyurcsany.html?pIdx=1

Mindenképpen szembeszökő ezért, hogy Amerikában mennyire egyszerű módon lehetett kommunikálni a vádat, az elkövetett bűnt és annak büntetőjogi minősítését. Bár a vádirat, amelybe bárki belekukkanthatott, helyenként igen összetett, jogászilag igényes munka volt, annak lényegét mindenkor igen egyszerűen lehetett hétköznapi szavakkal kommunikálni a közvéleménynek: a vádlottak bűnösek abban, hogy annak érdekében hazudtak a befektetőknek, a munkavállalóknak és a szabályozó hatóságoknak, hogy a társaság által elkövetett visszaéléseket és a cég egyre romló pénzügyi helyzetét eltitkolják. Ennyi. Egyenes beszéd. Ezt mindenki érti. Nem volt itt vita a minősítés kérdéséről, arról, hogy az ügyészség jól kalibrálja-e a vádat, azt a tárgyaláson miként meríti ki, és miként lép túl rajta. Ha valaki visszapillant a magyar fehérgalléros bűncselekmények ügyében indított eljárásokra, akkor nem nehéz észrevenni, hogy a nyilvánosság előterében levő ügyekben hoszszú évek kellenek a vádemeléshez, és a vádhatóság, valamint a büntetőbíróság nem könnyen boldogul a piacgazdaság világában elkövetett bűncselekményekkel. Még kevésbé boldogul a több sarokból érkező politikai befolyásolás tényével. A bíróságok ítéletei a fellebbezések során olyan okok miatt fordulnak meg, amiket a közvélemény egyáltalán nem ért meg. Ha valaki egyszer, néhány év elteltével veszi a fáradságot, hogy a szakértő szemével, elfogulatlanul végigolvassa a Tocsik-perben született ítéleteket, feltehetően azzal a benyomással gazdagodik, hogy a fellebbezési eljárásokban a büntetőeljárás szabályait ügyesen alkalmazó formalizmus mellett a lényeg teljesen elsikkadt. Talán azért, mert még magunk sem merjük kimondani, hogy ebben az új világban mi a bűn, miben áll a csalás. Ebben a helyzetben a bíróság könnyen helyezkedhet arra az álláspontra, hogy ami a lényeget illetően bűncselekmény, az ilyen vagy olyan - nem lebecsülendő - formai, eljárási ok miatt nem teszi lehetővé a bűnösség megállapítását. Nincs ez jól így.

Természetesen többen vélhetik úgy, hogy amit az Enron-perben és az elmúlt esztendők csúcsvezetői ellen hozott szigorú ítéletekben láttunk, az csupán a jéghegy csúcsa. Meglehet, hogy ez így van. De legalább az amerikai vádhatóság és a bíróságok közel kerültek a jéghegyhez, kemény munkával, olykor enyhe politikai ellenszélben, eljutottak néhány objektum csúcsára. Én tehát nem becsülném le a jéghegy csúcsán tett eredményes expedíciót. Egyáltalán nem lenne rossz teljesítmény, ha a magyar vádhatóság néhány prominens ügyben eredményesen jutna el a bírósági eljárás során a jéghegy csúcsára. Azt biztosan állíthatom, hogy az amerikai vádhatóság például nem venné magának azt az impertinenciát, hogy mintegy kétszáz PSZÁF-alkalmazottal szemben kitartóan haladjon a vádemelés felé okirat-hamisítás elkövetése miatt, arra tekintettel, hogy az alkalmazottak és a PSZÁF vezetői visszadátumozott megbízási szerződéseket írtak alá, miközben az intézmény egykori vezetőjével, Szász Károllyal szemben a Fővárosi Főügyészség állásfoglalása szerint nem indokolt a büntetőeljárás lefolyatása. Mégpedig azért nem, és most szíveskedjen megkapaszkodni az olvasó, mert a megbízási szerződésekről a PSZÁF egykori elnöke nem tudott, gumibélyegzős aláírását beosztottai helyezték el a szerződéseken. Az ügyészség még csak esélyt sem ad magának az intézmény vezetőjével szemben, miközben több mint kétszáz alkalmazott kényszerült átesni a rabosítás rendkívül megalázó élményén, és továbbra is velük szemben zajlik egy olyan büntetőeljárás, amelyben már eddig is több vitatható döntést hozott a vádhatóság. Meglehet, hogy amint egy üres tárgyalóterem található Budapesten, mintegy kétszáz vádlott áll majd bírái előtt, miközben a PSZÁF egykori vezetője legfeljebb mint tanú vesz részt a bírósági eljárásban. Ez sem rossz persze, mert tanúként legalább az igazat és csakis az igazat kell vallania. És ez a Fővárosi Főügyészség szerint így törvényes, így szakszerű és így lesz eredményes. Mit mondjak tehát: ebben a mai zord és fagyos világban az sem lebecsülendő, ha jól látjuk a jéghegy csúcsát. Miközben szeptember 11-én megtudhatjuk, hogy Ken Lay és Jeff Skilling milyen tartamú szabadságvesztés büntetésben részesül.
Brókerbotány - Kulcsár tanácsra viszi el egyedül a balhét?

A K and H Equities Brókercég volt ügyvédje a magánokirat-hamisítással és bűnpártolással vádolt Vígh Szabolcs is ártatlannak vallotta magát a Kulcsár-ügy pénteki tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon.

Nem ismerte el bűnösségét Kulcsár Attila, volt közvetlen munkatársa a magánokirat-hamisítással vádolt Pinizsi Hajnalka sem, aki a rendőrségen tanúként azt vallotta : Kulcsárnak tanácsolták, hogy egyedül vigye el a balhét, mert így jobban jár. 23 milliárd forintos sikkasztás-sorozat 22 vádlottja közül eddig 16-ot hallgatott meg a bíróság, de egyedül csak Kulcsár Attila valotta bűnösnek magát. A vád szerint 2003 márciusában amikor a PSZÁF vizsgálatot végzett a K and H -nál, Vígh Szabolcs ügyvéd egy meg sem történt értékpapír ügyletről készített szerződéssel segített Kulcsár Attilának leplezni azt, hogy a bróker elsikkasztotta az Állami Autópályakezelő Rt. félmilliárd forintját. Az ügyészség szerint, a fiktív portfolió elszámolásokat Kulcsár Attila instrukciói alapján Pinizsi Hajnalka banki ügyintéző készítette. Kulcsár gyakran egyszerűen telefonon diktálta le Pinizsnek, hogyan változtassa meg egy-egy ügyfél számláján az adatokat. Varga Zoltán bíró ismertette Pinizsi Hajnalka korábbi vallomásait, amelyeket a jelenlegi 17. rendű vádlott még tanúként tett a rendőrségen. Ennek alapján Rejtő E. Tibor vezérigazgató utasította Pinizsint, hogy csináljon mindent úgy, ahogyan Kulcsár mondja. A K and H -botrány kirobbanása után Kulcsár Attila állítólag azt mondta Pinizsi Hajnalkának, azt tanácsolták neki, hogy egyedül vigye el a balhét, mert őt "a politikusok ki fogják húzni a bajból". A tárgyalás júmius 7.-én folytatódik.

http://www.uno.hu

Persze ezt most már nem is értem.
Kulcsárt és Rejtőt nem lehet faggatni, de ugyanakkor ők körösztkérdéseket tehetnek fel. A kérdések ettől függetlenül jogosak, de akkor is furcsa. Szegény ördögök lassan belegabalyodnak, hogy ki melyik cégben volt stróman.:-))
-------
Kerék és Mészáros szabálytalanul vásárolta ki a Britton Kft.-t? - Egymással szerződött a két ügyvezető

Megtörte a csendet és több kínosnak ható kérdést is feltett a Britton Kft.-ben résztulajdonos Mészáros Jánosnak a K&H-ügy első rendű vádlottja, Kulcsár Attila. A volt üzletágvezető elsősorban a Britton-cégcsoport vagyonának mozgásáról, annak állítólagos kimentéséről kérdezte Mészárost.

Cégtársához és közvetlen munkatársához, Kerék Csabához hasonlóan a Britton Kft. másik vezetője is ártatlannak vallotta magát a bíróságon. Mészáros Jánost a K&H-ügyben különösen nagy értékre, folytatólagosan elkövetett pénzmosással vádolják.

A közgazdász ügyvezető a Britton-cégcsoportot illető ügyletek kapcsán azt állította, hogy az anyagi hátteret Kulcsár biztosította, ő csak szakmai tanácsot adott, de döntéseket nem hozott. A bíró a negyedrendű vádlottat is kikérdezte ingatlanbefektetésekről, többek között a korábban Kerék Csaba kihallgatásakor már szóba hozott Semmelweis utcairól.

Mészáros minden esetben azt mondta, hogy az ingatlanok megvétele Kulcsár Attila ötlete volt. Mészáros később jogi képviselője kérdésére - némi bíró-ügyvéd szóváltás után - hozzátette, hogy nem pusztán Kulcsár esztétikai véleménye, hanem az ingatlanban rejlő gazdasági lehetőség miatt döntöttek a projektek megvalósítása mellett.

Ügyészi kérdésre Mészáros kifejtette: tudta, hogy Kulcsár ügyfelei hittek a volt üzletágvezetőnek, "Attilára bízták az életüket" - fogalmazott. Ezeket a tapasztalt üzletembereket "elégedett ügyfelekként" írta le Mészáros. Az ügyészi és ügyvédi kérdések után Kulcsár is élt kérdezési jogával.

Leginkább a Britton-csoport vagyonelemeinek mozgásáról kérdezte Mészárost. A pengeváltásból kiderült, hogy a Kulcsár tulajdonában lévő Britton Kft.-t Mészáros és Kerék úgy vásárolta ki, hogy arról egymással kötöttek szerződést, Kulcsár aláírása nem szerepel a vonatkozó papíron.

Mészáros szerint Kulcsár szóbeli hozzájárulását adta az üzlethez, a volt üzletágvezető kérdéseiből azonban az derült ki, hogy utóbbi nem történt meg. Rejtő Tibor ex-bankvezér is kérdéseket intézett Mészároshoz, leginkább arra keresve megerősítést, miszerint Kulcsárnak neki nem kellett jelentenie. A tárgyalás szerdán folytatódik.

Kulcsáros ízü (de inkább maszopost mondhattam volna) történet osztrák változatban:

Der Spiegel (spiegel.de)
A baloldali német hírmagazinban Marion Kraske A szellem vöröset hord című, bécsi keltezésű írásában foglalkozik az osztrák szociáldemokraták választási esélyeit jelentősen csökkentő Bawag-botránnyal. A Munka és Gazdaság Bankja Rt (BAWAG) 2005-ben egyesült az osztrák postabankkal és így jött létre Ausztria negyedik legnagyobb pénzintézete. Újabban kétes Karib-tengeri üzletek, szakszervezeti vezetők luxus-kéjbarlangjairól, titkos külföldi alapítványokról ír a sajtó, s ezekben a cikkekben rendszeresen szerepel a Bawag neve is. A botránysorozat nemcsak a politikai baloldal hírnevén ejtett csorbát, de az őszi parlamenti választásokon is jelentősen csökkenti az osztrák szocialisták választási esélyeit. A Bawag felbolydult ügyfelei százmillió eurós nagyságrendben menekítették ki pénzüket, a szövetkezeti bank nem tudott úrrá lenni a megállíthatatlannak tűnő tőkekivonáson. Május 1-jén az osztrák nemzeti bank pénzszállítóinak extra műszakot kellett vállalniuk, hogy fizetőképes maradjon a pénzintézet. Egyes időszakokban a Bawag ügyfelei csak 30 eurót vehettek fel a bankautomatáknál. A bankpénztárak elleni roham az egyik legdrámaibb epizódja annak a botránynak, mely néhány héttel ezelőtt egy közepes vállalati botrányból a második világháború utáni osztrák gazdaságtörténelem legnagyobb válságává terebélyesedett. A kisemberek egykori pénzintézetéként alapított Bawag, mely Ausztria negyedik legnagyobb bankja, majdnem egymilliárd eurót vesztett el kétes Karib-tengeri és Csatorna-szigeteki üzleteken. A kockázatos üzletek során hol csökkenő, hol emelkedő kamatokra spekuláltak, hol – egészen szakszervezetietlen módon – tönk szélén álló cégek csődjével, vagy éppen sikerével számoltak. A bankbotrány kirobbanása óta szinte nem múlik el úgy nap, hogy ne kerülnének napvilágra visszataszító részletek a bankvezetés és a pénzintézet 100 százalékos tulajdonosának számító Osztrák Szakszervezeti Szövetség (ÖGB) ügyleteiről. A bank kontójára luxuslakásokat tartottak fenn, melyeket a Bawag és az ÖGB vezetői használtak. 400 millió eurós hitelt nyújtottak az időközben csődbe jutott New York-i brókerháznak, a Refcónak. Az ÖGB vezetése beismerése: étezett egy titkos, Desana névre hallgató, liechtensteini székhelyű alapítvány, ezen keresztül támogatták a szakszervezetek a botrányok övezte Refcót. A kizsákmányoló, kiszámíthatatlan kapitalizmus szelleme, mely ellen a baloldal általában nagy hangon harcba száll, ma vörös színt visel – írja a Spiegel. A botrány kirobbanása óta az SPÖ támogatottsága visszaesett a kormányzó ÖVP mögé. Ilyen körülmények között annál is fontosabb a „szolidaritás”, mely szégyenszemre az ellenséges politikai táborból érkezett. A hatékony médiakörítéssel, a kancellár pénzügyminiszterével és az egész kabinet kíséretében egy 2000 eurós takarékkönyvet nyitott a Bawagnál. Ami azt kívánta üzenni, hogy a betétek biztonságban vannak. A schüsseli mentőakció lényege egy a Bawagnak nyújtott 900 millió eurós állami garancia, valamint egy ehhez kapcsolódó további 450 milliós támogatást, melyet az osztrák bankoknak kellene összeadnia. Egy nagy „nemzeti erőfeszítésre” van szükség, mondta kormányfő, hogy megmenthető legyen Ausztria, mint pénzügyi terület.


A Kulcsár-ügy: akiket a pénzmosoda gőze megcsapott

Elkezdődött végre a brókerügy jogi lezárását célzó Kulcsár-per. A vád alá helyezett bűnszövetkezet valószínűleg egyszerre volt pénzmosoda, közpénz-szivattyú, balekok pénzét elhazardírozó joghézagos üzleti vircsaft, és titkos pártbüdzsé-feltöltő akció. A teljes igazság valószínűleg egyáltalán nem, vagy csak sokára fog jogilag is bizonyítható módon kiderülni

Az ügyben nyilatkozó büntetőkollégium-vezető szerint “a mostani tárgyalássorozat azért húzódott májusra, a választások utánra, mert Varga Zoltánnak egy másik perben kellett ítélkeznie, márpedig a Globex-ügyben az egyik érintett megbetegedett, és ezért április helyett csak májusra kezdhetett el a Kulcsár-üggyel foglalkozni a tanácsvezető bíró”. Bizakodjunk, hogy tényleg csak erről van szó. Mert a vádlottak személye okot adott más irányú balsejtelmekre. Jelesül, hogy most újraválasztott hatalom jegelte az eljárást a voksok leadásáig.

Ugyanis a bankbotránynak indult, ám közéleti panamává terebélyesedő fehérgalléros “megastikli” a jelenlegi, üvegzsebet prédikáló koalíció sara. Ha a brókerügyről hiteles képet akarunk, a kormány felé húzó lapok maszatolása vagy a Magyar Nemzet szintén tendenciózus riportjai helyett érdemes felütni Mong Attila és György Bence méltán díjazott oknyomozó kötetét. Ott precízen felsoroltatik az összes, skandalumban bepöttyöződött, Kulcsárral, netán bűnsegédeivel üzleti vagy hivatali nexusban lévő, korábbi és jelen idejű MSZP-potentát egyaránt: Karl Imre volt szoci honatya, Kodela László, a miniszterelnökség egykorvolt humánpolitikai fejese, Baja Ferenc államtitkár, Horváth Csaba II. kerületi és Andó Sándor kőbányai polgármester.

Közvetve, “hölgyismerősén” át ugyanezen a pályán focizik Kovács László ex-külügyér, jelenlegi uniós biztos, cimborája, Mudura Sándor révén kapcsolatba hozták az üggyel Medgyessy Péter akkori miniszterelnököt is. És akkor a titokzatos “Gyurcsányiról”, a gyanú szerint illegális tranzakciókban kulcsszerepet játszó Britton levetett gépkocsijával furikázó Puch László MSZP-pénztárnokról vagy a férje révén közvetve érintett Lamperth Mónika belügyminiszterről nem is ejtettünk szót.

Egy vagy két ilyen indirekt személyi kötődés még lehetne véletlen, na de ennyi? Vitán felül áll, hogy a brókerügyben sokkal inkább érintett a jelenlegi koalíció, – a “kiváló SZDSZ-es pártkapcsolatokkal rendelkező, az Állami Autópálya-kezelő Rt. előtt különböző állami társaságokban a párt delegáltjaként dolgozó” Bitvai Miklós révén még a kisebbik pártja is – mint az ellenzék. Így a Fidesznek inkább kirobbantani állt érdekében az ügyet, szemben a kormánnyal, mely elleplezni akarta.

Ugyanez volt a helyzet - fordított szereposztásban - a Varga Tamás- és Kaya Ibrahim-ügyben. Ha emlékezetünk nem csal, az itt-ott összefonódó székház- kőbánya- és fantomcég-ügyekben egyetlen Fidesz-politikus sem állt bíróság elé Mégis azt zengte – jogosan – a főáramú média, hogy ez a a “fiúk” simlije volt. Ha politikusok és bűnözők útja túl sokszor keresztezi egymást, ha az ingerküszöböt túlhaladó mértékben vannak átfedések, ott véletlen egybeesésről beszélni szánalmas naivitás vagy tudatos hazugság.

Hogy a közvélemény sem mindig kapott hiteles tájékoztatást Kulcsár-ügyben, abban nyilván közrejátszott, hogy álbrókerünk ügyfelei a médiaelitben is felülreprezentálva voltak jelen: MTV-műsorvezetőtől a TV 2 elnökén át a Népszava akkori tulajdonosán keresztül a Sláger Rádió vezérigazgatójáig húzódik a sor.

Azt is tudjuk, a szervezett bűnözést hivatalból üldöző rendőrtisztek közül többen is “odakozmáltak” az ügyben. Így meglehetősen abszurd, hogy Bene László országos rendőrfőkapitány tavaly ősszel úgy nyilatkozott, “ha a Kulcsár-ügy nem kapott volna ekkora médiavisszhangot, akkor nem lenne több, mint a sikkasztó postáskisasszony esete, annyi különbséggel, hogy a modern bankrendszerben követték el.”

Nem tudni, hány demokratikus országban lehetne ép uniformissal megúszni ilyen nyilatkozatot. Melyben ama gazdasági bűntényt, amiben gyanúsítottként érintett egy nemzetközi bank hazai vezérigazgatója, önkormányzati-uniós ügyvezető igazgatója, állami cégvezető, közszolgálati riporter, minek során ide-oda mozgott többmilliárdnyi állami pénz, a háttérben nagypolitikai játszmák, egy szintre helyezünk azzal, hogy kadarkúti Postás Mari lenyúlta Józsi bácsi nyugdíját. Tudván, ki a belügyminiszter, a rendőrfőnököt bizony posztkádári szervilitás és görcsös megfelelési kényszer vezette, amikor ilyen választ ad az újságíró kérdéseire. Reméljük, a bíróság súlyán kezeli majd az eljárást, és nem nyugszik addig, míg pont kerül nem az i-re és csíkos rabuniformis a bűnösökre.

A Kulcsár-per másodrendű vádlottja, Kerék Csaba tagadta bűnösségét a Főrvárosi Bíróságon zajló per csütörtöki tárgyalásán. "Semmilyen mértékben nem vagyok bűnös" - hangoztatta a Britton cégcsoport tisztségviselője, akit az ügyészség sikkasztással és pénzmosással vádol.
Kulcsár Attila szintén csütörtökön ismertetett nyomozati vallomásaiban ugyanakkor részletesen beszélt arról, hogy Kerék Csaba miként segítette jogosulatlan tranzakcióit, miként adott tanácsokat, instrukciókat az ügyfelek megkárosításához, a sikkasztáshoz.

A másodrendű vádlott azonban vallomásában azt mondta: Kulcsár Attila nem szorult rá az ő tanácsaira.

Kerék Csaba beszélt arról, hogy 1998 májusában ismerkedett meg a K&H brókercégénél dolgozó Kulcsár Attilával, akivel - elmondása szerint - kapcsolatuk az első két évben ügyfél-bankári jellegű volt, később pedig befektetői.

1998-ban Kerék Csaba szerint "mindenki szaladt a tőzsdére", mert nagy, 30 százalékot is meghaladó hozamok voltak. Így 1998 júniusában ő is értékpapír-számlát nyitott a K&H Brókerháznál, a számla feletti rendelkezési jog pedig a banké, illetve Kulcsár Attiláé volt.

Kulcsár Attila az első tárgyaláson a bíróságnak átadott rövid írásbeli nyilatkozatában elismerte bűnösségét és megbánást tanúsított, de egyúttal jelezte azt is, hogy nem tesz vallomást. Ezért csütörtökön korábbi, ügyészek előtt tett nyilatkozatait kellett ismertetnie a bíróságnak.

A Kulcsár-ügy tárgyalása pénteken Kerék Csaba meghallgatásával folytatódik a Fővárosi Bíróságon.

Adalék a témához:

Pintér Sándor ex-belügyér, orbándíszlet eddig az OTP fb tagja volt. Mostmár igazgatósági tag...
Cinizmusom nem végtelen, és igen sajnálatos, amit leírsz, meg én is tudok cifra sztorikat, dehát sem a széthullónak diktatúrának, sem a dilettáns új kormánynak nem volt olyan apparátusa, ami ilyen tömegű korrupciót ki tudott volna zárni. Ma sincs, de akkor pláne. Nemcsak a szándék hiányzott, hanem a jakuzák és rendőrök számarányának hatványozott esete forgott fenn, és ezért nem sütöm el azt a poént, hogy a Németh- és az Antall-kormány idején milyen prominens jobboldali személyiségek elnököltek a privatizáció első hulláma felett (vagy vettek részt benne). Csak azt mondom, hogy nincs olyan erkölcsi instancia, amihez fordulni lehetne privatizációs felháborodás esetén, beleértve a gárdonyi privatizáló párttitkár leleményes barátokkal felszerelt fiát. Ami meg a normálisan működő demokráciákat illeti (ennek a követelménynek elég kevés felel meg), azok évtizedekig vagy évszázadokig nyomták az ipart ebben a korrupt fázisban, és nagyon sok tapasztalat meg pofon kellett ahhoz, hogy "normálisak" legyenek.

Amikor én elkezdtem eszmélni "gazdaságilag" azt láttam, hogy a biztos piaccal jó szakembergárdával rendelkező "klasszikus" magyar nagyvállalat erős létszámtöblettel hajt, tipikusan kgst vagy valamilyen egyébb szempont alapján baráti piacra. A rencerváláts idejére ezek zömében bedöglöttek, sok be nem hajtható kintlevőség a fizetőképes piac megszűnése megpecsételte a sorsukat. Gyárakat bezártak embereket szélnek eresztettek. Maradt néhány kis kft a kevés megmaradt igény kielégítésére tipikusan a volt párttitkár szaxervezeti elnök és egyébb "produktív" elvtárs irányítása mellett. Ez a nagy lenyúlások korszaka, amikor a kongó csarnokokból eltünnek a felhalmozott készletek, a drágább gépalpkatrészek és a fenti urak befizetnek első fesztelen családi nyaralásukra a kanári szigetekre. Az éledező ÁPV Rt bagóért eladja az épületeket csarnokok egy részét a benne működőknek, amikor megjelenik a Gazdag Nyugati Vevő. Optimális esetben piacot munkát technológiát hoz, rosszabb esetben piacot vesz és bezár. Mindkét esetben vastagon fizet zsebbe, előbb a "közvetítőnek" majd hivatalosan kb ugyanannyit az ÁPV Rt-nek, végül a szétlopott infrastruktúra maradékát a helyszinen a hamarabb privatizáló volt párttitkár álltal vitt kft-től. De persze megemlíthető hornék privatizációs gyakorlata is, annyira előnytelenül amit nehéz csak a hozzá nem értés számlájára írni. Szóval amit pénzé lehetett tenni azt pénzé tették. Amit nem lehetett az maradt a köznek. Mit nem lehet ezen nem érteni? Te is itt élsz, látod a saját szemeddel..
Amúgy önmagában a privatizációval nincsen semmi baj. Valahogy át kell mennie eggyik formából a másikba a tulajdonnak, de nálunk ez egy rablás volt, sok aspektusát nyögjük a mai napig, és tök mindegy, hogy orbánapukának is van bányája, mert ez engem nem vigasztal veled ellentétben

Először is: számokat, pls. A "láccik" kevés. A párt- és szaxervezeti vagyonból mennyit értékesítettek zsebre, a "spontánul privatizált" vagyonból mennyi volt ténylegesen produktív, forgó pénz, és ehhez képest mennyi ment ki államiból magánkézbe különböző csatornákon 96-97 után? Azért nem veszem bele az Antall-Boross korszakot, mert látom, hogy nálad Őszöd & a hasonlók mindent kitakar a képből, de azért meg kell jegyeznem, hogy az igazán nagy (és nem feltétlenül a baloldalhoz kötődő) magányvagyonok felhalmozódása is ekkor kapta a fő lendületet (Csányi, Széles, tkp. Demján is valahol), továbbá az Orbán család is ekkor indult el a vagyonosodás útján, nem egészen habtiszta körülmények között.

Az ablakon kidobott pénznél az ún. szocialista beruházásokra gondoltam. Az embernek, ha ezeket a topikokat olvassa, az a benyomása támad, hogy 1990-ben az állami szektor csupa optimális létszámú, világszínvonalú cuccokat termelő, kapitálista körülmények között is nyereséges vállalatokból állt, amiket nem szabadott volna "elkótyavetyélni", "széthordani". De ha így volt, akkor mi szükség volt a rencerváltásra?
OK, nézzük meg a súlycsoportokat.

Az én roppant egyszerű első állításom az, hogy a toi-toi zéerté mögött ma már több "üzleti" milliárd (az idézőjel még egy-két generáción keresztül nemigen maradhat el) áll, mint a komcsik mögött. (Ennek megtaksálásánál nem fogadom el az übü király "aki nincsen velünk, ellenünk" van számítási képletét. Elkötelezett, folyó támogató tőkéről beszélünk. Nem fogadjom el, hogy visszaküldött nyugdíj kiegészítésből fölépül a polgárok háza, hogy nyereséges a lap, amely nem fogy, hogy adományokból ugat a vizsla, etc. Továbbá nem veszem hozzá az Egyesült Államok, Oroszország és Izrael GDP-jét.)

További állításom, hogy a klérus közös adópénzünkből származó cca. 50 milliárdjának ismeretlen, de tekintélyes hányada is az übü projekt mögött állt. (Most úgy néz ki, hogy legalábbis átmenetileg menesztik, mert botrányosan lúzer volt, tévedhetetlen érzékkel kiválasztotta, és könyörtelen arroganciával végrehajtotta a legbiztosabb veszteség maximalizáló stratégiát, leglátványosabban a két forduló között bizonyult tök hülyének.)

További állításom, hogy az übü projektnek médiafölénye volt, és ha (nem valószínű, de) marad finanszírozójuk, akkor most is van. Amin az értendő, hogy egyedüliként rendelkeznek kézivezérelt elektronikus és írott, napi és heti sajtóval. Itt sem fogadom el a toi-toi képletet, miszerint aki nem sulykolja és ismételgeti "üzeneteiket" (melyek ráadásul jórészt átlátszó hazugságok és színtiszta abszurditások) az előírt gyakorisággal, megjelenítésben, hanghordozással, pozícionálással és szedéssel, az a komcsik szekértolója.

További állításom, hogy mind az államigazgatásban, mind az igazságszolgáltatásban (sőt a titkosszolgálatoknál), mind a független intézményeknél (mint a jegybank) ül annyi toi-toi vakond a legkülönfélébb szinteken, hogy a kormányzati oldal mindenütt meglévő "természetes előnyét" is képesek elég hatékonyan ellensúlyozni. Vakondon itt nem a szimpla politikai szimpatizáns értendő, hanem a törvény által megkövetelt, posztja betöltéséhez szükséges lojalitáson is simán átlépő tevékeny toi-toi ellenálló.

---
Aki akarja, higgyen csak a gátlástalan szarházinak (vö. toi-toi vécé), hogy ő a kicsi, a plebejus, meg a szegény, higgye el, hogy a "pénz győzte le", kapja be az összes abszurd übücumit, és helyezzel el szépen magát a toi-toi politikai kompaszban, a mikola-wittner-semjén-dajcsfür-pelczné-schmitt koordináta rendszerben. Ott a helye.

Azért nem kell mindent a mínusz bé pluszmínusz gyök alatt bénégyzet satöbbivel magyarázni.

Természetesen nem fognak olyan videófelvételt bemutatni. még képletesen sem, ahol Kulcsár Gyurcsány kezét csókolgatja. Olyat viszont nagyon könnyen bemutathatnak, ahol egy Kulcsárhoz nagy hasonlító ember egy kezet csókolgat, és Ókovács Szilveszter hangalámondással közli, hogy a kéz Gyurcsányé, aki két évvel korábban különben is azt mondta valakinek, hogy "hagyja fiam, magát illeti a köszönet", hangfelvétel van róla, tehát a helyzet egyértelmű, tessék nagyon felháborodni.

Ha valamiért a Fidesz megérdemelte a vereséget, az pl. az, hogy a propagandagépezete kb. 8 éve soha semmilyen egyértelmű, éles körvonalú tényt nem bír felmutatni, hanem csakis "döbbenetes összefüggéseket" tár fel, illetve nem is feltár, csak sejtet és inszinuál (ami abból áll, hogy bemutatnak 1 db tényt, de olyat, aminek soha nincs köze a téma lényegéhez, aztán a közönségük szájába rágják a következtetést). A Nomentanával pl. nagyon jól alá lehetett volna fűteni Gyurcsánynak, ha 1. nem a Magyar Nemzet csinálja a maga hisztis stílusában, 2. ha bárki elhiszi, hogy nem pont a kampánykezdésre időzítették. (Tehát ha ennyit lehetett várni vele, akkor biztosan nem lehet valami nagy ász, gondolhatta az, aki nem közvetlenül érdekelt). Ha viszont végleg nem lehet elkenni valamilyen, nekik kellemetlen tényt, mert ott van svarcaufvájsz, akkor majd jönnek a jogászok és titkosszolgák és megvédik őket, oszt jónapot.

Ha nem tűnne fel, a marhanagy "leleplezéseket" mindig a pillanat kényszere szüli (amíg Medgy volt a minielnök, az a sláger ment, hogy a szírek az ő egyik bankjából ki, a másikba be, amikor a Gyurcs lett minielnök, akkor a Medgy-témát hirtelen lefelejtették, és jött a gyurcsányis nagfelvétel, ami azóta is szín egyedül van, nincs semmilyen párja vagy folyománya. (Pedig nem hiszem, hogy ha lenne, nem használták volna ki gátlástalanul és boldogan.). A koccintós fotót véletlenül pont akkor "találták meg" az archívumban, amikor Tokaj miatt virítani kellett valamivel. Ez így nevetséges.

Viszont ebben az ügyben akkor is van két ordító hiány. Pillanatnyilag. Az egyik az, hogy az igazán nagy szoci nevek esetében (Kovács, Medgyessy, Gyurcsány), csak meglengették a gatyát, de semmi konkrét kapcsolatot nem bizonyítottak. És a bizonyítás a kisebb neveknél is elmaradt. A másik, hogy a verés indoka és felbújtója a bíróság előtt ismeretlen. És ha annyiszor megkérdezik józan ésszel, hogy cui prodest, akkor itt az józan ténymegállapítás, hogy a szociknak nagyon nem prodest.
Bár ez igy nem teljesen igaz. Megyó megbuktatásában valszeg szerepet jáccot d-209-es múltja és a mudurás ekvitiszes szálak is.. A kampányban egy kincsesbánya lett volna az az ember, pláne ha szembesítik az igéreteivel.

Ez ahová az mszp-szdsz eljutatta a szavzóit az maga a "nemzethalál" :) Merhogy ha kiállna holnap orbán és bemutatna egy videófelvételt amin kulcsár gyurcsány kezét csókolgatja keresztapának nevezi és megköszöni a belé vetett bizalmat, akkor a kutyát sem érdekelné az egész mert ez is valamiféle fidesz ármány. A kedves szoci szavazóknak kellett volna észrevenni, hogy nem futkosnak az országban a nagy befolyással rendelkező, az ügyek elsimításában jártas "gyurcsányik". Én amúgy megértem, hogy az egyszerű vv-néző laikus honpolgár jóleső kárörömmel röhög ha megint nem jött be a mocskos ármánykodó fidesznek, de hogy az ide irogató entelektüel topiktársak is úgy tesznek, mintha nem látnának tovább az orruknál az kifejezetten aggaszt.
Ugyanez csak nagyban, hogy 3 pénzügyminiszter egy megbuktatott miniszterelnök és a totális csőd (ugye a választások után hirtelen mindenkinek feltünt) után még mindig a fidesz ellen szavaznak a t. választók az mszp-re, merthogy az általa nyújtott kormányzati teljesítmény nem indokolja a bizalmat. Amíg ilyen a közgondolkodás és semminek sincs következménye akár milliárdos lopásról akár szar kormányzásról van szó, addig ne csodálkozzunk hogy néhány évente k&h szerű botrányokból szerzünk tudomás arról, hogy miből telik honfitársainknak ferrarira..
Előre a kátyúmentes lenini úton!

Nem értem ezt fekete fehér dolgot honnan veszed. Ami látszik az egyértelmű. Brókeráj körül rengeteg a szoci kapcsolat. Botrány kipattan, fidesz teljes gőzzel támad, szocik hallgatnak másodvonalbeil gyénémetek tartják a frontot pár napig, kulcsárnak közben nyoma vész. Aztán kulcsár megkerül, szocik visszatámadnak, miközben a kulcsfigura biztos helyen távol a médiától csücsül.. Én nem tartom egy kivételesen egészségtelen gondolatmenetnek, hogy egy olyan brókerály ahol az mszp pártpénztárnok bejáratos az az aktuális ellenzék mosodája lenne.. Nem vitás valahonnan ők is összeszedték a lóvét pl erre a mostani kampányra, de az szerintem egy másik bank lehetett

Amúgy a HVG érdekes beharangozót készített a nemsokára induló pörhöz, nem láttam itt a topikban hivatkozni (Dugovics-effektus). Nekem mondott újat, idéz eddig (általam) nem ismert lehallgatásokból (és úgy tűnik nem ért egyet velem abban, hogy ebben a történetben a politikusok is csak kapzsi emberekként szerepelnek). Kedvcsináló:

Meglehet azonban, hogy Varga Zoltán bíró nem hagyja elvarratlanul a politikai szálakat. Azok tisztázása nélkül ugyanis sosem derül ki, hova került az összes elsikkasztott milliárd, s a Kulcsár-botrány nem lesz több, mint egy ügyes piramisjáték, amelyben egyes kivételezettek extrahaszonra tettek szert, míg mások buktak. A nyomozati iratok között mindenesetre található egy rejtélyes eredetű háromoldalas memorandum, amelynek minden lapján szerepel Kulcsár aláírása. E szerint a találékony bróker mindkét oldalra "dolgozott".

Tudod van ám itt átfedés bőven. Nézd meg micsoda bizniceket kötött a fidesz belügyminisztere a szoci kötődésű MFB-vel.

Bútorgyárat vett Pintér Sándor

Kiemelném:

"Politikai adok-kapok

Pintér Sándornak számtalan őrző-védő cégben van/volt tulajdona, az újságok címlapjára legutóbb akkor került, mikor cégében, a Civil Biztonsági Szolgálat Rt.-ben 2004 nyarán 49 százalékos tulajdonrészt szerzett a Magyar Fejlesztési Bank, a 75 millió forint névértékű pakettért 240 millió forintot fizetett. A hírt sokféleképpen kommentálták, Csintalan Sándor szerint az Orbán-kormány belügyminisztere „strómanná, politikai bohóccá vált”, s többen igyekeztek párhuzamot vonni a Defend és a Civil között."

Mondod, minden okos szponzor. Ők is is ilyen fapados módszerekkel dolgoztak? Arab pénzváltók taxis gyuszik céges bulik politikus venégkörrel? Okos ember két vasat tart a tűzbe az ok, de egyrész kulcsár nem az okos ember, hanem csak a balek, aki portásból lett bankigazgató, (rejtő valszeg már okosabb..) másrészt meg ugye Te sem hiszed, hogy a fidesz oda vinné a piszkos pénzét abba a k&h-ba amelyet megyó országos cimborája a mostani MFB elnök vezetett majd későbbi pénzügyminiszterei is az igazgatóságban voltak? Pláne amilyen kampány itt 4 éve volt..


Miért ne mosná ugyanott?
Végül a tapasztaltak alapján Kulcsár PoltPeti védőszárnyai alá bújt be.
Lehet hogy Tóth szárnyai alá nem fért be?:-))
Pedig a jelen állás szerint, meg úgy általában elég fontos embör a titkosszolgákat felügyelő miniszter.

Érdekes és nagyon árulkodó kapkodás volt az. :) Hogy volt az a randi Tóth-al és kinek is az irodájában? Pezsgőzés Puch pártpénztárnokkal Bajával Endrényivel Kodelával?
Annyira még nem állunk jól hogy a fidesz és az mszp ugyanott mossa a lóvét.

1. Schönthal sógora: Bálint Ferenc, aki már az ÁTKOSban is vezető pozicióban volt..MSZMP KB tag, állambiztonsági szolg vezető.. http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=z_get_topic&f=2&t=004569&m...

2. Schönthal felség: Bálint Mária, Bartha Ferenc (=IEB elnök, Medgyessy után, munka s ülzlettársa, régtől

3. Bálint Tamás (rokon??) ügyészség szerint 10 millió forintot fogadott el Kulcsártól egy, a PSZÁF gazdálkodásáról készített jelentésért.

4. Szűcs Judit, Schönthal barátnője, (=lemezének sponzora, csakmár eltűnt az internetről a hírdetés)

5. Gyurcsány - Apró & Társa - Kand H

A Gyurcsány Ferenc és az Apró család körüli gazdasági háló egyik különlegesen bájos tagja a "magántitkosszolgálati szál", azaz az Apró & Társa Magánnyomozó Iroda. Ez a titokteljes szál cégnyilvántartási adatok szerint egy ideig közös "biztonságszolgáltató" céget hozott létre és működtetett Budapesten VENI VIDI VICTORIA Kft. néven a K and H Részvénytársasággal.
Megerősíteni látszanak tehát ezek a tények azt a hipotézist, hogy Bálint Tamás a Gyurcsány-Apró klán ügynöke volt a Keller-féle feljelentésügyi államtitkárságon. Így jogos a feltételezés, hogy a polgári kormány elleni koholt vádak alapján indított büntetőfeljelentésekre igazából Gyurcsány Ferenc árnyéka vetül. .

A szomszédaink előbb bíróság elé viszik a brókeráj egyik szereplőjét, mint mi (igaz más ügyben).
Mi meg....ej ráérünk arra még...
-----------------------------------------
Adócsalás
Bíróság elé állítják Mudurát
2006. március 03. 09:35
A román Korrupcióellenes Nemzeti Hivatal (DNA) ügyészei befejezték a nyomozást és átadták a bíróságnak azt az anyagot, amely szerint a Medgyessy Péterhez közelálló Mudura György nagyváradi vállalkozó, társaival együtt 29,2 milliárd régi lejnyi (1 ft.=140 régi lej) forgalmi adót jogtalanul igényelt és kapott vissza az államtól, ugyanakkor a vádpontok között korrupció is szerepel.

A DNA állítja, Mudura és a szintén nagyváradi Pap Sándor, ez utóbbi Steel Petrol kft. nevű cége által visszaigényelt áfát több cégen keresztül megsétáltatták, amíg nyoma veszett, majd ők maguk felvették az összeget.

Az ügybe belekeveredett Vasile Blaga belügyminiszter is, aki 2005. december 22-én a nagyváradi Mobimod kft.-ben őrzött 44 százalékos részvénycsomagját a Mudura birtokolta Master Rt.-nek adta el. Blaga bevallotta, habár tudta, hogy „Mudurának gondjai vannak”, az eladással nem ő foglalkozott, hanem megbízottja.

Az áfa-csalással vádolt és Mudurával kapcsolatba hozott Steel Petrolról a DNA kiderítette, hogy 68 milliárd lejjel tartozik az államkasszának.

Azt viszont nem tudni, hogy a "hivatalos forrásról" miért csípték le a végét:

" A nyilvánosságra került információkból annyit tudni, hogy Schönthalt a két off-shore cégen keresztül kapcsolják össze a brókerüggyel, azt azonban, hogy mindezt milyen bizonyítékok alapján teszik - nem ismert. A Balmoral és a Montrade nevű vállalkozások pontos tulajdonosi hátteréről egyelőre nem tudni részleteket, azokat ugyanis - nemzetközi jogsegély keretében - csak a hatóságok kérhetik meg. Schönthal jelenleg házi őrizetben van."

Szóval a "hivatalos" hatóságokat kurvára nem érdekli, hogy kiket takar a két off-shore cég.
Nagyon úgy fest, hogy a Kulcsár ügyből nem lesz kampány téma. Túlságosan ingoványos talaj. Van helyette vizslánk meg fattyúnk

Ezt a verés dolgot valahogy nagyon elmeszelték. Előbb mindenféle hülyeséget nyilatkozott a rendőrség aztán a Megyó álltal beígért NBH támogatás ellenére (vagy ép ezért? :) nem voltak képesek kulcsár híváslistájáról a rengeteg bankár miniszter főrendőr és milliárdos közül kiválasztani az egyetlen csóró behajtót, most meg nem képesek ennek a csóró behajtónak megszorongatni a tökét átnézni a kapcsolatait hiváslistáját stb stb és bevarrni a verőlegényeket.. Mi meg tépődjünk a kamu biciklipróbálós meséken..

Magyar garancia az orosz lakásokat finanszírozó bankoknak
Az Eximbank és a Postabankot megvásárló Erste Bank finanszírozza a közel 25 milliárd forint értékű moszkvai lakásépítést. A munkát egy hárommillió forint törzstőkéjű, idén júliusban bejegyzett kft. kivitelezi. A banki ügyletekre a Magyar Exporthitel Biztosítón (Mehib Rt.) keresztül a magyar állam vállalt garanciát, az adófizetők pénzéből.

Szemtõl szemben Schöntal és Kulcsár- hamarosan sok mindenre fény derülhet

Rövidesen szembesíti a rendõrség a brókerügy két kulcsfiguráját, Kulcsár Attilát és az Egyesült Államokból szeptemberben hazatért Schönthal Henriket.

A bróker korábbi vallomásaiban aktív szerepet tulajdonított a K and H-ügyben a Floridában élõ üzletembernek, akit ennek alapján azzal gyanúsítanak, hogy az érdekeltségébe tartozó Balmoral Group, illetve a Montrade Ltd. cégek számláin futott át a sikkasztott banki pénzek legnagyobb része, legalább 6 milliárd forint. Kulcsár szerint Schönthal az átutalások után 8-10 százalékot kapott.

Borsos Tamás, Schönthal ügyvédje a lapnak elmondta: õk kezdeményezték a szembesítést. A nyomozókkal már egyeztettek az idõpontról, s várhatóan két héten belül találkoznak az egykori üzlettársak. A rendõrök Schönthal korábbi vallomása alapján állítják össze a tisztázásra váró pontokat.

Az üzletember jelenleg háziõrizetben van. Borsos nem válaszolt arra a kérdésre, hogy mekkora összeget zárolt a bíróság ügyfele számlájáról. Az ügyészség 2003 novemberében mintegy 45 millió forint zár alá vételét indítványozta a Balmoral számlájáról, a Montrade-tõl tavaly márciusban több mint 750 milliót zároltatott, de a Magyar Hírlap értesülései szerint alig több mint 3 millió forintot tudtak zár alá helyezni.


Miniszteri áldozatot követel a lengyel botrány? (bõvített)

Immár több mint egy évtizede foglalkoznak a hatóságok azzal "szakemberrel", aki a jelek szerint a lengyel kormányhoz is közel került. A Rzeczpospolita címû lap által kirobbantott botrány miatt a kincstárügyi miniszter benyújtotta lemondását.

A szálak egy a varsói tõzsdén ismert játékoshoz vezetnek - avagy mi köze van az új lengyel kincstárügyi miniszternek Witold W.-hez, akinek személyével több mint tíz éve foglalkozik a rendõrség, az ügyészség, az értékpapír- és tõzsdefelügyelet, valamint a piszkos pénzek mosása elleni harcra szakosodott szervezetek? A kormányhoz hasonlóan jobboldali Rzeczpospolita címû tekintélyes lap robbantotta ki a botrányt, amikor megírta, hogy 2002-ben Krystina Mikosz, a miniszter felesége a házaspár közös vagyonából 300 ezer dollárt adott kölcsön a bróker akkor 67 éves, nyugdíjas mamájának - amit a valóságban a fia forgatott meg. Az idõs asszonyt, akinek a számláján a kilencvenes évek vége óta fordulnak meg egyre nagyobb összegek, 2003 nyarán kihallgatták a varsói ügyészségen, ahol nem is titkolta, hogy nincs tisztában befektetéseivel és azzal, honnan van rá pénz. A lap elsõ érdeklõdésére a miniszter, Andrzej Mikosz közölte, hogy a kölcsön ügyében szabályosan jártak el, és azt vissza is kapták, a részletes kérdésekre a Rzeczpospolita két hete várja a választ.

A botrány kapcsán ma délután Andrzej Mikosz lengyel kincstárügyi miniszter ma délután benyújtotta lemondását. A miniszter összehívott sajtóértekezletén hangsúlyozta: ártatlan, és Witold W.-re, aki a Rzeczpospolita címû lap szerint megforgatta 300 ezer dollárját, semmit sem tudtak rábizonyítani. Szerinte személye azért került támadások kereszttüzébe, mert egyes körök érdekeit sértette privatizációs politikája. Kazimierz Marcinkiewicz miniszterelnök egyelõre nem nyilatkozott, hogy elfogadja-e a lemondást, viszont méltatta a miniszter érdemeit.

Ahogy kezdődött:
---------------------
"Tízmillió forintos vesztegetési ügy kapcsán hallgatták ki Bálint Tamást, aki Keller László közpénzügyi államtitkár egykori munkatársa. A gyanú szerint Bálint kenőpénz fejében Kulcsár Attilának adta át a PSZÁF gazdálkodásáról szóló jelentést.


Hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel gyanúsítottuk meg a 2003 májusában, a Miniszterelnöki Hivatal Közpénzügyi Államtitkárság állományában dolgozó politikai főtanácsadót – mondta lapunknak Borbély Zoltán. A Legfőbb Ügyészség szóvivője hozzátette: a vezető főtanácsos besorolású köztisztviselő a gyanú szerint 10 millió forintot kapott Kulcsár Attilától egy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének gazdálkodásáról készített jelentésért cserébe. Borbély nem kívánta kommentálni, hogy a szóban forgó köztisztviselő Bálint Tamás. Úgy tudjuk, Bálint részletes vallomást tett, viszont tagadta a vesztegetést.

Bálint, a fiatal ügyvéd korábban Keller László közvetlen munkatársa volt. A 2002-es országgyűlési választásokon 174. volt az MSZP országos listáján. Bálint többek között a Balternatív nevű, a szocialista pártot bíráló honlap egyik létrehozója.

Keller László közleményében reméli, ha beigazolódik az ügyészség gyanúja, gyorsan és határozottan megbüntetik a vétkest. A közpénzügyi államtitkár szerint ellenkező esetben a legfőbb ügyésznek kell vállalnia a felelősséget azért, hogy rossz hírbe hozta az államtitkárság tisztességes munkatársát. Azt pedig felháborítónak tartja, hogy a gyanúsított volt munkahelyét próbálják összefüggésbe hozni az üggyel.

Nyilvánvaló, ha a hír igaz, akkor súlyos bűnügy történt, amely nem múlhat el következmények nélkül – mondta lapunknak Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője. A Fidesz egyelőre nem nyilatkozik az ügyről."
Erdős Ákos megint tűzvonalban..:((
szomszédja a Br Immobilia Kft nek (is)

a magyarországi BR Immobilia Kft. – "amely viszont Medgyessy Péter barátainak a cége".

(5) BR IMMOBILIA Ingatlanforgalmazó Kft.
01-09-697601 cégjegyzékszám
Cím 1137 Budapest, Újpest rakpart 1

http://www.fn.hu/cegmonitor.php?fcegid=426872169 http://forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=006706

(Mudura)"Az üzletember nyolc romániai kereskedelmi társaság részvényese, és fenntart néhány alapítványt is, amelyeken keresztül a magyar költségvetésből kapott pénzeket mozgatta azok kereskedelmi forgalomba való bevonásához.
Mudura ugyanakkor több off-shore céget, és olyan társaságokat is fenntart (Magyarországon), amelyeket az MSZMP volt vagyona egy részének megszerzéséhez használt fel – írja a Ziua. A romániai társaságok közül a Lotus Market Rt. a legjövedelmezőbb: jegyzett törzstőkéje közel huszonhárommillió új lej. A cég egy bevásárlóközpontot üzemeltet, de a Ziua szerint ez egy marosvásárhelyi üzletember "átverése" folytán jöhetett létre.

A Lotus tulajdonosi listáján az idősebb és a fiatalabb Mudura Sándor egyaránt megtalálható. Előbbinek hét-, míg utóbbinak hat százalékos a részesedése. Ugyanitt érdekeltsége van még a Plaza Invest Rt.-nek (38,5 százalékban) is, amely jelentős részben ugyancsak az idősebb Muduráé, de érintett (24,3 százalékos részesedéssel) a magyarországi BR Immobilia Kft. – "amely viszont Medgyessy Péter barátainak a cége". Ugyanebbe az érdekkörbe tartozik a Britton Kft. is, amely 24,3 százalékos részesedéssel bír a nagyváradi bevásárlóközpont működtetésében – írja az újság. Mudura Sándor másik erőssége a Studio Lotus Rt. – számol be a lap. Mint írják: A társaság részvényeinek fele Muduráé, de cégpartnere még Bíró Rozália nagyváradi RMDSZ-es alpolgármester is."

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=314869&rvt=3

a Kulcsár szomszédja..sok állami megbízást kapott az utóbbi időben:
háláb inyomtatta az "ingyen" Népszavát

Erdős Ákos volt az, aki a Nemzeti Tankönyvkiadót megvehette, miután a második privatizációs fordulón 690 millióval alacsonyabb árat ajánlott. Szintén érdemes tudni róla, hogy hónapokig felügyelő bizottsági tag volt az akkor még az Altus Rt. (azaz Gyurcsány Ferenc) tulajdonában álló Perfekt Rt-ben. Az egykor a KISZ KB lapját, az Ötletet szerkesztő Erdős Ákos később meg is vásárolta az Rt-t.
http://www.hirtv.hu/?tPath=/belfold&article_id=42211&highlight_text=Perfekt%20Rt


1990 Erdős Ákos (Láng Holding 20 milióval beszáll a Népszabadság Rt !!alapításába

1994 Erdős Ákos (Geoholding) átjátssza a Szalay u 4 sz alaltti közvagyont GyFnek, Kiss Elemér,Szilvásy Gy segítségével http://www.mno.hu/index.mno?cikk=313997&rvt=2

2002 Erdős Ákos cége Láng Holding és Kiadó Rt. vásárolta meg, GYF cégét a Perfect Rt-t, amely 4 jelentős közbeszerzés alkalmával sikeres
http://www.hirtv.hu/?tPath=/gazdasag&article_id=15137&highlight_text=Perfekt%20Rt

2005 márc 1 Erdős Ákos -OEP!!! szerződés
EU-konform vények gyártására szóló szerződést a kormányfő volt üzletfeléhez, Erdős Ákoshoz köthető Állami Nyomda Rt.-vel,

2005. ápr 18 Erdős Ákos - Pénzjegynyomda !!!szerződés: Erdős Ákoshoz köthető Állami Nyomda, miután a napokban meghívásos eljárásban választották ki a Pénzjegynyomdával közös konzorciumukat személyi igazolványok, lakcímkártyák, gépkocsitörzskönyvek és forgalmi engedélyek gyártására. A keretszerződés becsült értéke nyolcmilliárd forint.

2005 október 7 Erdős Ákos érdekeltségébe tartozó Szikra nyomda adta ki az 1 milliós ingyen Népszava példányszámot Hírszerző információ 2005. október 7. 17:23

Újabb sokmilliárdos állami üzlet Gyurcsány korábbi üzletfelének
http://www.mno.hu/index.mno?cikk=278960&rvt=2


Magyar Nemzet
Ismét jól jövedelmező állami megbízáshoz jutott a miniszterelnök korábbi üzletfeléhez, Erdős Ákoshoz köthető Állami Nyomda, miután a napokban meghívásos eljárásban választották ki a Pénzjegynyomdával közös konzorciumukat személyi igazolványok, lakcímkártyák, gépkocsitörzskönyvek és forgalmi engedélyek gyártására. A keretszerződés becsült értéke nyolcmilliárd forint.

Erdős Ákosnak dublőrei vannak??
s mindegyik gyurcsánnyal üzletel??
a Szalay utcai ingatlant átjátszó triumvirátus ErdősÁkos-Kiss Elemér-Szilvásy György-..

ebből:
- Erdős Ákos Geoholding tulajdonos,
- Szilas Ádám Geoholding igazgató (Tatai Ilona férje -Taurus, MSZMP PB, gyF első pártfogói, támogatói, kölcsönzőiaaz Altus indulásánal cégük a Szenzor került Gyurcsányi Nomentana cgégbe))

"az Ingatlanpiac Kft. fő tulajdonosa Gyurcsány korábbi üzletfele, az Erdős Ákos érdekeltségébe tartozó Geoholding Rt. volt.Az értékesítést végző Ingatlanpiac Kft. tulajdonosának, a Geoholding Rt.-nek az igazgatója az a Szilas Ádám, aki ugyanebben az időben az Altus Rt. felügyelőbizottsági tagja is volt, valamint a pályázatot megnyerő, Gyurcsány érdekeltségébe tartozó Aldo Kft.-ben korábban ügyvezetőként bukkant fel. Figyelemre méltó körülmény, hogy Szilas a miniszterelnök tanácsadójaként részt vett Gyurcsány Ferenc bizottsági meghallgatásán. Szilas felesége, Tatai Ilona ugyancsak számos alkalommal vállalt vezető tisztségeket különböző Gyurcsány-cégekben.

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=313997&rvt=2

ez az Erdős Ákos nem ugyanaza az Erdős Ákos,,
(nem hiszem, h 2 illen potent ember lézetezik..
de majd utánanézek..

1994 márciusában a MeH a Szalay utcai ház több ingatlanának – köztük a 319 négyzetméteres bemutatóteremnek, valamint a VI–VII. emelet ingatlanjainak – az értékesítésével az Ingatlanpiac Kft.-t bízta meg. A nyilvános cégadatokból kiderül, hogy ebben az időszakban az Ingatlanpiac Kft. fő tulajdonosa Gyurcsány korábbi üzletfele, az Erdős Ákos érdekeltségébe tartozó Geoholding Rt. volt. Az értékesítést végző Ingatlanpiac Kft. tulajdonosának, a Geoholding Rt.-nek az igazgatója az a Szilas Ádám, aki ugyanebben az időben az Altus Rt. felügyelőbizottsági tagja is volt, valamint a pályázatot megnyerő, Gyurcsány érdekeltségébe tartozó Aldo Kft.-ben korábban ügyvezetőként bukkant fel. Figyelemre méltó körülmény, hogy Szilas a miniszterelnök tanácsadójaként részt vett Gyurcsány Ferenc bizottsági meghallgatásán. Szilas felesége, Tatai Ilona ugyancsak számos alkalommal vállalt vezető tisztségeket különböző Gyurcsány-cégekben.

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=313997&rvt=2

(Megj: a Kiss Elemér és a Szilvásy György sem egy ritka név..:)))
ők is más anyától??? ui az Erdős-Kiss-Szilvásy trio játszotta át a Szalay utcai ingatlant..:

Erdős Ákos
- Lang Holding, (Szikra nyomda, Knerr nyomda etc Népszabadság alapító)
- Pefect Rt
- Kulcsár szomszédja..


nemcsak egy anyától származik, de egy s ugyanaz a személy..

A fideszfrakcio.hu információi szerint Gyurcsány régi üzlettársa a Nemzeti Tankönyvkiadót vitatott körülmények között privatizáló Erdős Ákos is ugyanabban a házban bérelt lakást ahol Kulcsár Attila lakik.

Erdős Ákos volt az, aki a Nemzeti Tankönyvkiadót megvehette, miután a második privatizációs fordulón 690 millióval alacsonyabb árat ajánlott. Szintén érdemes tudni róla, hogy hónapokig felügyelő bizottsági tag volt az akkor még az Altus Rt. (azaz Gyurcsány Ferenc) tulajdonában álló Perfekt Rt-ben. Az egykor a KISZ KB lapját, az Ötletet szerkesztő Erdős Ákos később meg is vásárolta az Rt-t.

A brókerbotrány főszereplője, Kulcsár Attila jelenleg is az ominózus épületben tölti házi őrizetét. Mint arról korábban beszámoltunk, ugyanitt bérelt irodát Lamperth Mónika belügyminiszter férje, Jegesy András is. http://www.hirtv.hu/?tPath=/belfold&article_id=42211&highlight_text=Perfekt%20Rt


http://gondola.hu/kep.php?oid=6365763&ct=image%2Fpjpeg
Erdős,
Láng Holding (nyomdák, Népszabadság, ) Perfekt, Nemzeti TK Kiadó

Erdős és Gyurcsány nem barátok

Mindössze néhány éve ismerem Gyurcsány Ferencet – reagált Erdős Ákos, a Láng Holding Rt. elnök-vezérigazgatója a bizottság első kérdésére, hozzátéve: nem hiszem, hogy bármelyikünk is barátinak nevezné kapcsolatunkat. Kiemelte, hogy üzleti kapcsolatban nem áll a miniszterelnökkel, ugyanakkor azt elismerte, hogy két tranzakció volt a cégeik között.

Az első tranzakció részleteiről szólva Erdős Ákos kijelentette, hogy 2000-re vezethető vissza. Hangsúlyozta azt is, hogy ekkor nem is tárgyaltak egymással. Az üzletember beszámolója szerint a másik tranzakció 2002 májusában a Perfekt Rt. megvásárlása volt, amikor a Láng Holding Rt. megvásárolta a Perfekt Rt. részvényeinek 100 százalékát. A Nemzeti Tankönyvkiadó privatizációjával kapcsolatban Erdős Ákos úgy fogalmazott: nyilvános pályázaton indult el a Láng Holding Rt., és a legjobb árajánlattal nyert.

Arra a kérdésre, hogy az rt. miért csökkentette a vételárat az első fordulóhoz képest a második fordulóban 700 millió forinttal, többi között a következő érvekkel magyarázta: az adóhivatal vizsgálatot végzett a tankönyvkiadónál, a vizsgálat feltételes adóbírságot szabott ki, ez önmagában százmilliós tétel volt. Emellett - folytatta -, tökéletesíteni kellett a tankönyvkiadó informatikai rendszerét, ami 100-200 millió forintba került; valamint néhány hét alatt újra kellett szervezni az egész terjesztést.

„Egyetlen bűnünk, hogy megnyertük ezt a privatizációt” – vélekedett. http://gondola.hu/cikk.php?szal=44082

Nincsenek megjegyzések: