2007. augusztus 8., szerda

"nem most kéne Schmitt Máriázni "

2007.01.26 15:12:13

"nem most kéne Schmitt Máriázni "


Nonono..:)
Azért van annak némi pikantériája, ha a ballib sajtóban S.M-ék éppen a cion bölcsei forgatókönyv nyomán született legvadabb, kurucinfós összeesküvéselméleteket igazolják, no és a Népszaga alábbi szellemében simicskáznak... ))

Népszava Napilap - Belföld 2007.01.17
Megtámadott milliárdosok


Egyes vélemények szerint a Magyar Nemzetben megjelent cikket az Orbán Viktor mögött álló gazdasági szereplők íratták. Erre utalt lapunknak Kiszelly Zoltán politológus is, aki szerint arról lehet szó, hogy a Magyar Nemzet, a Hír Tv, illetve a most induló új rádió – a Lánchíd rádió – mögött álló pénzemberek le akarják járatni azt a jobboldalon formálódó s náluk feltehetően gazdagabb tőkés csoportot, amely veszélyt jelenthet számukra a hazai sajtó- és médiapiacon.

Mint ismert, a Fidesz gazdálkodása gyakorlatilag egy ember kezében, Simicska Lajoséban van. Sokszor idézik azt a mondását, hogy "a Fidesznél két emberrel érdemes tárgyalni, de csak az egyikkel lehet”. A Fidesz gazdasági főembere – bár maga nem tulajdonos egyik cégben sem – tartja kezében a Magyar Nemzetet és a Hír Tv-t is; nyilvánosan viszont csak a Mahír Zrt.-ben vállal szerepet. Helyette és mellette Liszkay Gábor a két médium elnöke, illetve Töröcskei István pénzügyi szakember vállal nyilvános posztot a cégekben. Több Fidesz közeli vállalatban feltűnik még Győri Tibor is, akivel a 80-as, 90-es évekből származik a kapcsolata.

A napilap által megtámadott körből mindenki milliárdos; férje, Ungár András tavalyi halála óta Schmidt Mária is annak számít. A Magyar Hírlap által közzétett száz leggazdagabb magyar listáján a Terror Háza Múzeum főigazgatója a 76. helyen áll ötmilliárdos vagyonával. Ungár András – zsidó egyházi szertartás szerinti – tavalyi temetésén ott volt Orbán Viktor, de – a Manager Magazin szerint – az üzleti élet krémje is Bajnai Gordontól és Nobilis Kristóftól Csányi Sándorig és Spéder Zoltánig.

És a tegnapi Heti Válaszból is idézek:


"A Magyar Nemzetben "milliárdos üzletasszonynak" nevezett történész valóban tehetős, ám vagyonát a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt férjétől, Ungár Andrástól örökölte. A Manager Magazin bő fél éve közölt portréja szerint az ingatlanfejlesztésből meggazdagodó Ungár jobb- és baloldalra kiterjedő kapcsolatrendszerével meghatározó figurája volt az üzleti életnek. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy temetésén a Fidesz vezetői mellett Stumpf István, Pintér Sándor éppúgy megjelent, mint Bajnai Gordon, Magyar Bálint, Gerő András vagy Csányi Sándor.

"Andrásnak és Máriának még az egyetemről datálódik ismeretsége a szociálliberális oldal némely prominensével. A balos üzletemberekkel közös érdekeltség azonban nem jelentett politikai azonosulást. A kapcsolatok ráadásul a Fidesznek is jól jöttek, amikor a Terror Házát kellett megvédeni Medgyessyéktől" - magyarázza lapunknak egy befolyásos jobboldali értelmiségi."


Nos, lehet ezt persze "krémnek" is nevezni...
Vagy a rendszerváltás győzteseinek...
De valahogy az a tapasztalatom, az ilyenek "nem nyilvános összegyűléseiből" mindig csak vesztesen kerülnek ki több millióan...

"Schmidt, Fricz és Lánczi nyilvánossá teszik tanácskozásaikat "


Hajjaj.. A maffia halála mindig a nyilvánosság..:))
És ime Lánczi egyik korábbi nyilatkozata:

"Amikor 2002-ben megjelent a Konzervatív kiáltvány, az az én tizenöt éves gondolkodásom, belső önfejlődésem egyik produktuma lett. Lehet persze azt mondani: miért nem tudományos módon tetszett ezt megközelíteni? Nem kiáltványként, hanem egyetemi értekezésként, mondjuk "A Konzervativizmus etikája és ismeretelmélete" címmel. De az egy szűk szakmai rétegen kívül a kutyát sem érdekelt volna.

MÉDIAMIX] Sikernek bizonyult?
L. A.: Nem tudom, mit jelenthet ez esetben a siker, de amennyire engem a magyar közéletben ismerhetnek, az nagyban összefügg ezzel. Belső, erkölcsi kényszerből született a könyv - és talán kevesen vették észre, hogy a két olvasatából csak a felületes sugallja azt, hogy itt valaki egy jobboldali gondolattal akar valamit, nyilván a politikai jobboldal pozícióit erősíteni. A mélyebb olvasat azonban tizenöt éves fejlődésem végeredménye, és remélem, ez sokkal messzebb mutat annál, minthogy ki kormányoz, ki nem kormányoz éppen. Ebben egy gondolkodásmódot is rögzítek, és nem tagadom, minek is tagadnám, ez egy gondolkodóhoz, az amerikai Leo Strauss munkásságához köthető."



Nos, az biztos állitható, a Fideszt és vele együtt a magyarországi jobboldalt végképp el lehetne ásni, ha Leo Strauss nyomán Lánczi "gondolkodásmódját" rögzitené....
( Feltételezem, a "közszolgálati" Pártkeltében aczél,csuhaj,ferenczikrisztina társaságában olykor szerencsétlenkedő Lánczi Richárd ennek a pereputtya...)


Másfelől, érdekes látni ahogyan a ballib/hiszterolib médiumokban mára S.M amolyan üldözött bezzeggyerekké vált.. )
Emlékezzünk akkor , a 2002-es választási kampányban betöltött
szerepére is:

Nincsenek megjegyzések: